تهران- ایرنا- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: پلتفرم های جدید باید با فرهنگ اسلامی طراحی شود تا با ایجاد فضاهای دینی و فرهنگی متناسب با شرایط كشور و داشتن نگاه فرهنگی و تمدنی به فناوری، افراد دچار بیگانگی فرهنگی نشوند.

سید سعید رضا عاملی امروز (سه شنبه) در سمینار چشم انداز فضای مجازی: راهنمایی، روندها، الگوها و توسعه های 2019 در دانشكده مطالعات جهان دانشگاه تهران اظهار كرد: رهبر انقلاب در سال های اخیر به مراتب بر فراگیری نوآوری‌ها تأكید كردند. از این رو كشور نیازمند نوآوری های جدید بدون اقتباس از دیگر كشورها است.
وی افزود: در حال حاضر دانشگاه و صنایع برای رسیدن به نوآوری های بزرگ از قافله جامانده و نتوانسته اند در این راه علم خود را بازسازی كنند.
رئیس دانشكده مطالعات جهان دانشگاه تهران با اشاره به اهمیت حوزه اینترنت اشیاء و نانوبایوتیك در عصر جدید یادآور شد: در جهان امروز پلتفرم ها و نظام های برنامه ریزی مرتبط با زیست فناوری های جدید و پیوند خوردن فراگیری بین فضای واقعی و فضای مجازی سطح و عمق ارتباطات بین دو فضای فیزیك و مجازی را گسترش داده است.
عاملی ادامه داد: اینترنت اشیاء شامل شبكه هایی از سنسورهای وصل شده به اشیاء و دستگاه‌های ارتباطی است كه با فراهم كردن داده هایی برای انجام فعالیت‌های خودكار مورد تجزیه قرار می گیرد.
به اعتقاد وی، نگاه به اینترنت اشیاء به گونه ای است كه 50 میلیون شیء در جهان به دیوایس (دستگاه) متصل هستند. درست است كه در حال حاضر حجم كمی از این اشیاء به دیوایس وصل شده اند، اما این روند در حوزه های تولید، مالی و بیمه و خدمات اطلاعات و خرده فروشی در حال رشد است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره پیامدهای اینترنت اشیاء گفت: اینترنت اشیاء منطق انبارداری جهان را عوض می كند و تمام تولیدات امروز در انبار جهان موضوع اتصال به وسایل می شود، در نتیجه نظام كالاداری جدیدی ایجاد می شود و تمام كالاهای جهان در دسترس قرار می گیرد.
به گفته وی، داده ها، اشیاء، مردم و روندها همه موضوع اتصال پدیده های مهم به دیوایس اینترنتی است.
عاملی ماژولارسازی، لایه سازی و یكپارچه سازی را معماری اینترنت دانست و گفت: دامنه ارتباطی بین فضای واقعی و مجازی در پیوند با اینترنت همه چیزهای گسترده طبقه بندی شده را یكپارچه می كند و در گروه خود با هوش مصنوعی، نظام حكمرانی هوشمند جدیدی ایجاد می كند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینكه اینترنت سبب تغییر در پارادایم مدیریت اقتصادی و سبك زندگی می شود، خاطر نشان كرد: اتصال همه پدیده‌ها به اینترنت، اتصال همه پدیده ها به یكدیگر، الگوریتمی شدن و هوشمند شدن همه پدیده ها از نتایج تغییر در پارادایم مدیریت اقتصادی و سبك زندگی است.
عاملی خاطرنشان كرد: اتصال بدون واسطه منطق مدیریت و كار دانش بنیان جدید به نقطه اتصال به این همه پدیده‌ها منشأ ظهور برنامه های كاربردی و عملكردهای خاص و عام و اساساً یك اكوسیستم جدید برای تعاملات فراگیر شده است كه تامین كننده ارتباط فرد با فرد، فرد با جمع، ماشین با ماشین، عملیات شهری هوشمند، ماشین های هوشمند، اتاق عمل هوشمند و نظام های فناوری هوشمند است.
به اعتقاد وی؛ در جهان همه كشورها با هم فاصله دارند، اما به هم نزدیك هستند و مكان از بین رفته است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به وابستگی افراد به پلتفرم های فضای مجازی اظهار كرد: دامنه اثرگذاری مقوله های بنیادین در پلتفرم اینترنت همه پدیده‌ها با پیوند با قابلیت‌های زمان و مكان كار انرژی مجازی عرضه نظام‌مند كار و زندگی در فضای مجازی دوم موجب گسترش انفجاری اتصالات بین دو فضا شده است.
عاملی عصر حاضر را دنیای سیستم ها دانست و گفت: درست است كه ایده ها و آرمان های منطق الهی اهمیت بسیاری دارند و بدون این عوامل انسان ها برده سیستم ها می شوند، اما درحال حاضر غلبه سیستم ها بر دنیا انكار نشدنی است.
عضو شورای عالی فضای مجازی تأكید كرد: پیوند رشته‌ها، دانش یكپارچه و جامعیت فناورانه پدیده های متصل جدید را تحت عنوان اینترنت بایو-نانو اشیاء به وجود آورده است.
رئیس دانشكده مطالعات جهان دانشگاه تهران با اشاره مطرح بودن بحث نانو اشیاء در سال های اخیر، گفت: نانو اشیاء در حوزه نظامی، سلامت و ایمنی اهمیت بسیاری دارد. اینترنت بایو-نانو در پژوهش های جدید مهندسی و ساخت دستگاه ها و سیستم ها در مقیاس وسیع در حوزه زیست فناوری را مورد توجه قرار می دهد.
عاملی با اشاره به اینكه نظیر تمامی پدیده ها در فضای مجازی یافت می شود، اظهار كرد: نظیر سازی در عناصر زیست انسانی دنیای مجازی یك منطق فناوری پیدا كرده كه در مقیاس كوچكتر حركت می كند، فضای مجازی در حال حاضر گسترده تر از فضای واقعی می شود.
وی با اشاره به اینكه امروز گوگل 40 هزار برنامه نویس دارد، گفت: امروز پلتفرم ها و سیستم ها مسیری را ایجاد كرده اند كه افراد در این مسیر جامعه پذیر می شوند. هرچند معتقدم انسان به فطرت خود بازمی گردد، اما سیستم ها اجتماعی شدن فرامحلی اجتماعی را ایجاد می كند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: فرهنگ و اقتصاد امروز و در آینده با توجه به پلتفرم جهان متصل به فضای مجازی شكل می گیرد و در واقع فرهنگ و اقتصاد جهانی در الگوریتمی و به صورت گسترده تر تأثیر نظام های برنامه نویس و نرم افزاری جدید است.
**9491**1584