به گزارش ایرنا، مادران شهدا شاهدانی بی ادعا هستند كه با الهام از مكتب حضرت زهرا(س) با خدا معامله كردند و فرزندانشان را در راه حق وحقیقت راهی جبهه های نبرد با كفر كردند، چنین مادرانی مقام و جایگاهی ارزشمند نزد خدا دارند.
یكی از این مادران كه خود را نیز كنیز فرزندان حضرت زهرا(س) می دانست، حضرت ام البنین(س) همسر بزرگوار امام علی(ع) و مادر 4 شهید از شهدای نینوا به ویژه حضرت ابوالفضل (ع)، است.
او همان مادر صاحب فضلی است كه وقتی كاروان كربلا را راهی می كرد، با وجود این كه 4 جوان خودش همراه كاروان بودند، به تمام كاروان اینطور سفارش می كرد: «چشم و دل مولایم امام حسین(ع) و فرمان بردار او باشید.»
همیشه و همه جا به فرزندانش یاد آوری می كرد كه «مبادا حسن و حسین (علیهما السلام) را برادر و همتای خود بدانید، آنها آسمانی اند، نوادگان پیامبر(ص) اند» و همین روش و مدل تربیت بود كه نتیجه اش را در كربلا نشان داد.
روز 13 جمادی الثانی؛ سالروز وفات حضرت ام البنین(س) روزی كه به پاسداشت جایگاه مادران شهدا و جانبازان در تقویم كشورمان به عنوان روز «تكریم مادران و همسران شهدا» نام گرفته است.
این روز همچنین یاد آور صبر و ایثار مادران شهدا و جانبازان و استقامت حماسه سازان انقلاب و هشت سال دفاع مقدس و تكریم ارزش های نظام اسلامی است.
امروز بسیاری از ما راه را گم كرده ایم و درگیر دردهای جسمی و اجتماعی هستیم و گاهی برای مرهم دردهایمان پول های هنگفتی را در بیمارستان ها هزینه می كنیم درحالی كه شهدا بهترین درمان و علاج دردهای اجتماعی مان هستند.
**شهدا مرهم دردهای اجتماعی
رییس انجمن نویسندگان و مولفان هرمزگان در خصوص جایگاه مادران شهدا و جانبازان اظهار داشت: شهدا مصداق عینی و كاربردی در درمان دردهای اجتماعی هستند كه زندگی آنها و مادرانشان را باید در قالب های مختلف خاطره نویسی و داستان و زندگینامه به رشته تحریر درآورد.
علی بهرام شاهی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا شهدا را مرهم دردهای اجتماعی معرفی كرد و ابراز داشت: مادران شهدا و جانبازان گنجینه های تاریخی هستند كه برخی از آنها یا از دنیا رفته اند و خاطرات مكتوبی از آنها نداریم یا به دلیل كم كاری ها درحال فراموش شدن هستند.
وی با اشاره به نقش مربی گری مادران شهدا و بعد تربیتی، گفت: مدل تربیتی كه مادران شهدا برای تربیت این فرزندانشان كشیده اند نیاز جامعه امروز ماست، زیرا مادران شهدا و جانبازان روایت های بسیار زییایی از زندگی شان دارند كه با مفاهیم دینی ما منطبق است.
وی با بیان اینكه، كار جانبازان كمتر از كار شهدا نیست، بیان داشت: امروز نیز پدران و مادران و همسرانی هستند كه خالصانه از جانبازانشان با سختی های بسیار زیاد پرستاری می كنند لذا ثبت مدل زندگی آنها از سبك زندگی گرفته تا شیوه های مدیریتی آنها یك ضرروت اجتماعی است.
رییس انجمن نویسندگان و مولفان هرمزگان یادآور شد: اینكه می گویم شهدا مرهم دردهای اجتماعی هستند شعار نیست واقعیتی است كه باید پای درددل مادران شهدا نشست و شنید.
**شهدا منشا همدلی در جهاد فرهنگی
این مدرس دانشگاه یكی از دردهای جامعه را تجمل گرایی و اسراف دانست و افزود: شهدا با اسراف و تبذیر مخالف بوده اند و اگر با مادران آنها همكلام شوید این سبك زندگی های شهدا را برگرفته از زندگی مادران آنها می توان به درستی درك كرد.
بهرام شاهی همچنین شهدا را منشا همدلی و اتحاد در جهاد فرهنگی دانست و ادامه داد: جایگاه شهدا به قدری در دین و اعتقادات ما ارزشمند است كه وقتی تابوتی از شهید گمنام و یك تكه استخوانی از آنها وارد شهرها می شود موجی از معنویت و همدلی در كشور به راه می افتد و همه اینها نشان دهنده لطف خدا به مردم و جامعه ایران اسلامی است.
وی گفت: معلمان، دانش آموزان و مسوولان باید با زندگینامه شهدا و نقش تربیتی و مربی گری پدران و مادران شهدا آشنا باشند این مهم یك ضرروت فردی و اجتماعی در جامعه است.
بهرام شاهی ادامه داد: عمر بسیاری از مادران و پدران رو به پایان است لذا تا می توانیم از این فرصت باقی مانده از این گنجینه های كشورمان و خاطرات آن ها استفاده كنیم.
وی توصیه كرد: نویسنده ها و اهل قلم باید از فرصت های باقی مانده حداكثر استفاده را ببرند و به سراغ مادران شهدا و جانبازان بروند.
رییس انجمن نویسندگان و مولفان هرمزگان عنوان كرد: در كشور بیش از 250 هزاز شهید داریم این درحالی است كه تعداد كتاب زندگی شهدا بسیار محدود است و این ظلم به شهداست.
بهرام شاهی همچنین با اشاره به این جمله امام راحل، «ملتی كه شهادت ندارد، اسارت ندارد» اظهار داشت: به نظر من منظور امام خمینی(ره) این است كه شهادت ما را از اسارت های مادی و وابستگی های دنیوی دور می كند.
**نویسندگان صدای شهیدان را به گوش دنیا برسانند
مدیركل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس هرمزگان نیز تكریم جایگاه مادران شهدا را رسالتی مهم در جامعه دانست و گفت: مادران شهدا با تأسی از حضرت ام البنین(س) فرزندان خود را راهی جبهه های نبرد حق علیه باطل كردند تا از اسلام، آرمان های انقلاب و ولایت فقیه، حراست كنند.
سردار حبیب الله میرزایی گفت: مادران شهدا و جانبازان نیز همچون خود شهدا شاخص زندگی ما هستند چون آنها با یك مدل تربیتی برگرفته از مكتب اهل بیت(ع) وعاشورا فرزندانی را را تربیت كردند كه شهادت را برای خود انتخاب كردند.
وی مدل زندگی مادران و پدران شهدا را بسیار ساده و دلنشین دانست و ابراز داشت: برای زنده نگاه داشتن این انقلاب كه مادران و پدران شهدا فرزندان خود را تقدیم كردند ما نیز باید پای ارزش هایمان همچنان شهید بدهیم.
مدیركل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس هرمزگان نیز انتقال فرهنگ دفاع مقدس را رسالتی ارزشمند برعهده اهل قلم و نویسندگان این حوزه دانست.
میرزایی افزود: نویسندگان متعهد در این حوزه باید نه تنها صدای شهیدان كشورمان كه راه شهیدان در تمام دنیا را به گوش ملت ها برسانند.
وی با اشاره به نقش اثرگذار هنر در تبیین جایگاه شهدا ابراز داشت: گفت: اگر در سال های دفاع مقدس كاری انجام داده ایم براساس وظیفه و تكلیف بوده اما تاریخ را افراد دیگری می نویسند و این اقدام با زبان ادب و هنر بهتر و بیشتر تاثیرگذار خواهد بود.
مدیركل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس هرمزگان بیان داشت: از سوی دیگر نباید با مقوله شهید و شهادت احساسی برخورد كرد بلكه نگاه به مقوله های ارزشی و فرهنگی باید تعقلی و نه احساسی باشد.
**روایت زندگینامه شهدا یك فرصت كلیدی است
نویسنده مجموعه كتاب های «نیمه پنهان ماه» نیز بیان داشت: پرداختن به زندگینامه شهدا و شخصیت های برجسته را یك فرصت كلیدی و موقعیت ارزشمند برشمرد كه نصیب هركسی نمی شود.
حبیبه جعفریان افزود: برای نوشتن زندگینامه شخصیت هایی مثل شهدای خاص و افراد برجسته انسان هرچه قدر سختی بكشد اما یك تفاوت های خاصی دارند زیرا عنایت ها و بخشش هایی كه از وجود این افراد به دست می آید، با هیچ معیار مادی قابل مقایسه نیست.
نویسنده كتاب «هفت روایت از زندگی امام موسی صدر» گفت: شخصیت های مانند شهیدان «چمران، همت و موسی صدر» كه زندگینامه آنها را نوشته ام به دلیل اعتقاد و آرمان های بزرگی بوده كه این شهدا و شخصیت ها در زندگی خود خلق كرده اند.
وی ابراز داشت: قلم زدن در حوزه فرهنگ وهنر از جمله دفاع مقدس كارسختی است و به معنای اجتماعی آن آورده ای ندارد اما این كار به قدری ارزشمند است كه رضایت درونی و رشد فردی را به دنبال دارد.
مادران شهدا سرمایه های جاودان فرهنگ ایثار و شهادت، نعمت های گرانبهایی هستند كه حق زیادی بر گردن نسل دیروز و امروز دارند، اما امروز یكی پس از دیگری آسمانی می شوند.
مادرانی كه امروز قدشان خمیده شده و گاهی نفس هایشان به قدری تند می زند كه تا رفتن به گلزار شهدا و نشستن روی زمین در كنار قبر فرزندانشان به سختی قدم برمی دارند.
استان هرمزگان دارای یكهزارو 162 مادر شهید است كه از این تعداد 602 نفر در قید حیات و 560 نفر از مادران شهدا فوت شده اند.
این استان همچنین دارای یكهزار و 250 شهید و 771 جانباز 25 درصد تا 39 درصد، 109 جانباز 40درصد تا 49 درصد،90جانباز 50تا 69 درصد، 41 جانباز 70درصد است.
گزارش از فرنگیس حمزه یی
9887 /6048
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۷
بندرعباس- ایرنا- شهدا ستاره های هدایت و مرهم دردهای اجتماعی و مادرانشان گنجینه های تاریخی هستند كه برخی از آنها یا از دنیا رفته اند و خاطرات مكتوبی از آنها نداریم یا به دلیل كم كاری ها درحال فراموش شدن هستند.