«رضا غلامعلیپور» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره چگونگی واگذاری باشگاههای پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی از طریق بازار سرمایه، افزود: پیشنهاد میشود سازمان خصوصیسازی فرصت مشخصی مثلا 6 ماهه در نظر بگیرد تا كنسرسیومهای ورزشی متقاضی شامل شركتهایی متشكل از باشگاهداران، چهرههای ورزشی، هواداران و اسپانسرها تشكیل شود.
وی اضافه كرد: در گام بعد، در قالب مزایده در بازار سوم فرابورس بین این كنسرسیومها رقابت برای عرضه بلوكی سهام این 2 باشگاه انجام شود.
غلامعلیپور با بیان اینكه مزیت این روش آن است كه مدیریت این باشگاهها به افراد صاحب صلاحیت و دارای توان مالی واگذار میشود، گفت: میتوان حداقل 51 درصد سهام باشگاههای پرسپولیس و استقلال را به این شكل واگذار كرد و پس از گذشت دوره سه تا پنجساله و حصول اطمینان از مدیریت مناسب در باشگاه، باقیمانده سهام را به صورت خرد در فرابورس عرضه كرد.
وی تاكید كرد: با توجه به اهمیت سرمایه اجتماعی این باشگاهها، اساسنامه باید طوری تنظیم شود كه امكان تایید صلاحیت هیات مدیره باشگاهها توسط وزارت ورزش و جوانان وجود داشته باشد، همانطور كه اكنون صلاحیت هیات مدیره بانكها توسط بانك مركزی تایید می شود.
معاون پذیرش و بازاریابی فرابورس ایران، روش دیگر برای واگذاری سهام باشگاههای ورزشی را تشكیل «صندوق سرمایهگذاری بخش ورزش» اعلام كرد و گفت: این صندوق با هدف سودآوری برای تداوم حیات ورزشی باشگاهها و موسسه های ورزشی و همچنین توسعه درآمدزایی صنعت ورزش فعالیت میكند و در جذب سرمایهگذاران موثر است.
** صورت مالی باشگاه های استقلال و پرسپولیس منتشر نشده است
معاون پذیرش و بازاریابی فرابورس ایران با بیان اینكه صورت مالی برای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تهیه شده اما این صورتهای مالی تاكنون منتشر نشده است، گفت: رئیس سازمان خصوصیسازی در جلسهای كه در مورد واگذاری باشگاههای ورزشی برگزار شد، اعلام كرد صورت مالی حسابرسی شده این دو باشگاه آماده شده است.
به گفته وی، اگر واگذاری باشگاهها به بخش خصوصی مطابق یك برنامهریزی زمانبندیشده و اهداف مشخص و با استفاده از روشهای عملیاتی موثر انجام شود، موجب بهبود وضعیت فوتبال باشگاهی و ملی و در پی آن اقتصاد ورزش میشود.
وی یادآور شد: یكی از راههای گریز از ساختار غیررقابتی باشگاههای فوتبال در ایران، خصوصیسازی باشگاهها از طریق عرضه سهام آنها در بازار سرمایه است.
غلامعلیپور ادامه داد: از آنجا كه بازار سرمایه، بازاری شفاف، رقابتی و تحت نظارت است و فضایی امن برای فعالیت اقتصادی فراهم میكند، حضور باشگاهها در ساختار این بازار، اعتماد افراد برای سرمایهگذاری در آنها را افزایش میدهد و از طرفی به توسعه جذب درآمد در اقتصاد فوتبال كشور نیز كمك میكند.
** لزوم تهیه مدل درآمدی برای جلب اعتماد سرمایهگذاران
معاون پذیرش و بازاریابی فرابورس ایران گفت: باشگاههای ورزشی در ایران به حمایتهای دولت وابسته بودهاند از این رو نتوانستهاند برای خود مدل درآمدی تهیه كنند.
وی با بیان اینكه از نظر مالكیت، هر باشگاه باید به صورت یك موسسه تجاری به ثبت رسیده باشد، افزود: باشگاه های حرفهای باید قادر به تامین هزینههای خود، سودآوری سالیانه از طریق مدلهای كسب درآمد مرسوم در دنیا، كاهش بدهیها با ارائه برنامه مدیریتی كارا و نمایش افقی روشن از آینده تجاری باشگاه برای جلب اعتماد سرمایهگذاران باشند.
غلامعلیپور اصلی ترین منابع درآمدی صنعت فوتبال را حق پخش تلویزیونی، اسپانسرینگ و درآمد روز مسابقه اعلام كرد و گفت: از مهمترین منابع درآمدی باشگاهها، حق پخش تلویزیونی است و هرچه پخش مسابقات فوتبال در سطوح باشگاهی، ملی و بینالمللی وسیعتر باشد، میزان جذب حامیان مالی باشگاهها بیشتر خواهد بود.
وی وجود اطلاعات شفاف و كامل اقتصادی در مورد یك ورزش خاص را از مهمترین ابزار تصمیمگیری شركتها برای ورود منابع مالی سرمایهگذاران به آن ورزش دانست و اضافه كرد: باشگاههای حرفهای میتوانند با افشای اطلاعات مدیریتی و مالی خود سود بیشتری را از طریق حامیان مالی و سرمایهگذاران به دست آورند.
به گزارش ایرنا، وزیر ورزش و جوانان ششم بهمن ماه گفت: مصرانه به دنبال تحقق خصوصی سازی و واگذاری باشگاه های استقلال و پرسپولیس هستیم.
سازمان خصوصی سازی نیز چندی پیش اعلام كرد: با توجه به تاكید رئیس جمهوری و وزیر ورزش و جوانان مبنی بر واگذاری سهام 2 باشگاه، این سازمان در نظر دارد براساس برنامه زمان بندی شده تا پایان امسال مزایده برگزار كند.
كمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی مصوبه ای درباره واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس از طریق فرابورس تا شهریور 1398 دارد.
در صورت تصویب نهایی مصوبه كمیسیون تلفیق در مجلس شورای اسلامی، وزارت ورزش و جوان مكلف می شود چنانچه باشگاه استقلال و پرسپولیس امسال واگذار نشود تا شهریور 1398 از طریق فرابورس این گام برداشته شود.
اقتصام*2022*1961*
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۷
تهران- ایرنا- معاون پذیرش و بازاریابی فرابورس ایران گفت: بهترین روشهای واگذاری سهام باشگاههای پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی از طریق بازار سرمایه، عرضه به صورت بلوكهای سهام مدیریتی در فرابورس یا تشكیل صندوق سرمایهگذاری بخش ورزش است.