به گزارش خبرنگار ایرنا، ورود سندرز به كارزار انتخاباتی یك روز پس از آن روی داد كه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا و رقیب اصلی او در این انتخابات، به بهانه ونزوئلا، حملات شدیدی را متوجه سوسیالیسم كرد.
ترامپ كه شعارهای روسای جمهوری پیشین آمریكا را برای هر دوره از تبلیغات انتخاباتی خود به عاریه گرفته است، این بار جنگ با سوسیالیسم را برای انتخابات 2020 برگزیده است.
واژه ای كه در طول دهه 50 میلادی و دوران 'مك كارتیسم' حساسیت ویژه ای داشت و هرگونه تمایل به نگرش های سوسیالیسی، گناهی نابخشودنی قلمداد می شد و مجازاتی همچون زندان، بركناری از كار و انزوای اجتماعی را به همراه می آورد.
چهل وپنجمین مستاجر كاخ سفید كه در دور نخست تبلیغات انتخابات سال 2016 حمله به كره شمالی و ایران را در صدر شعارهای خود برگزیده بود و در این مدت هم خروج از پیمان ها و نهادهای بین المللی را سرلوحه كار خود قرار داد، این بار كانون شعارهای خود را مقابله با سوسیالیسم برگزیده كه می تواند شامل چین، روسیه، كوبا، نیكاراگوئه و ونزوئلا باشد.
از این رو، موفقیت او در كودتای ونزوئلا می تواند قدرت صندوق های رای را به نفع او تغییر دهد.
هرچند كه با این مساله، نگاهی به جدی ترین رقیب انتخاباتی خود هم دارد كه یك سوسیال دمكرات است و بسیاری از كارشناسان معتقدند اگر در انتخابات 2016 به جای 'هیلاری كلینتون' قرار داشت، احتمال پیروزی او بر ترامپ بسیار زیاد بود.
ترامپ با استعاره از ونزوئلا به سوسیالیسم تاخت و در منقبت آن گفت: مردم، سوسیالیسم و دیكتاتوری را كنار و فصل جدیدی را در كشور خود رقم می زنند و دیگر بازگشتی در كار نخواهد بود. همه ملت های نیمكره غربی در جلوگیری از گسترش استبداد سوسیالستی منافع مشتركی دارند.
وی ادامه داد: ماهیت سوسیالیسم احترامی برای مرزها قائل نیست و حق اتباع خود یا حق حاكمیت همسایگانش را محترم نمی شمارد و همواره به دنبال تجاوز به دیگران است. زمان غروب سوسیالیسم در نیمكره ما و بسیاری نقاط در جهان فرا رسیده است. سوسیالیسم و كمونیسم دیگر دوام نخواهند آورد، نه تنها در ونزوئلا، بلكه در نیكاراگوئه و كوبا. ما باید با همكاری و تلاش به این فاجعه انسانی پایان دهیم.
رئیس جمهوری آمریكا كه به خوبی از شعارهای دمكرات ها و سندرز اطلاع دارد و در این مدت هم بارها در سنا از او شنیده است، می خواهد از همان ابتدا وعده های سندرز را با منكوب كردن سوسیالیسم لجن مال كند تا گوشی برای حرف های او وجود نداشته باشد.
آنجا كه ترامپ گفت: سوسیالیسم وعده رونق و پیشرفت می دهد، اما نتیجه واقعی آن فقر است. سوسیالیسم وعده وحدت می دهد، اما موجب نفرت و تفرقه می شود. سوسیالیسم وعده آینده ای بهتر می دهد، اما همواره به دوران تاریك گذشته باز می گردد. سوسیالیسم ایدئولوژی نامعتبری است كه ریشه در جهل تاریخ و بشر دارد. به همین دلیل است كه سوسیالیسم همواره باید حق را به استبداد بدهد، كه همین كار را هم می كند.
وی ادامه داد: سوسیالیست ها ادعا می كنند دوستدار و حامی تنوع هستند اما همواره بر همرنگی و همانندی مطلق تاكید می كنند. ما می دانیم كه سوسیالیسم برای اجرای عدالت، برابری و كمك به محرومان نیست، بلكه فقط برای یك چیز است: حفظ قدرت طبقه حاكم و هر چه قدرت بیشتری كسب می كنند، بیشتر تشنه قدرت می شوند. آنها می خواهند كنترل همه بخش ها، اعم از بخش خدمات درمانی، حمل و نقل، دارایی، انرژی، آموزش و همه بخش های دیگر را در دست داشته باشند.
رئیس جمهوری آمریكا به زعم خود تیر خلاص را اینگونه رها كرد كه «برای كسانی هم كه تلاش می كنند سوسیالیسم را بر آمریكا تحمیل كنند، این پیام ساده را داریم: آمریكا هرگز یك كشور سوسیالیست نخواهد بود.»
این اظهارات ترامپ ممكن است به مذاق برخی هواداران او خوش آید اما بطور قطع ذائقه همه آمریكایی ها نخواهد بود و نمی توانند باور كنند كه ترامپ تمام تفكرات نژادپرستانه، مهاجرت ستیزانه و تاجر مآبانه خود را كنار گذاشته است و ایدئولوژی ضدیت او با سوسیالیسم یك حقیقت محض است.
شاهد این ادعا موج استقبال از نامزدی برنی سندرز است. فقط به فاصله چهار ساعت پس از اعلام كاندیداتوری، بیش از یك میلیون دلار به حساب كمك های مردمی او واریز شد.
نزدیك به 150 هزار ایمیل حمایتی از سراسر كشور دریافت كرد كه برای پیشتیبانی مالی اعلام آمادگی كرده بودند. جوامع مختلف و نژادهای گوناگون به وجد آمدند و از آمدن او به عرصه انتخابات استقبال كردند فقط به این دلیل كه او نخستین اولویت انتخاباتی خود را مبارزه با ترامپ اعلام كرد.
سندرز گفت: پذیرفتنی نیست رئیس جمهوری داشته باشیم كه دروغ بگوید، هرچند كه برایم گفتن آن سخت است اما یك حقیقت است. ما رئیس جمهوری داریم كه نژادپرست، شهوت ران و بیگانه هراس است و كارهایی انجام می دهد كه هیچ یك از رئیس جمهوری ها در دوره معاصر ما انجام نداده و آن تجزیه و تفرقه بین ما است.
وی كه می خواهد از طریق حزب دمكرات نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود، ادامه داد: رئیس جمهوری چه از محافظه كاران و چه از لیبرال ها می دانند كه اساس كار آنها آوردن مردم در كنار یكدیگر است اما این فرد(ترامپ)، می كوشد تفرقه ایجاد كند. این مساله ای است كه باید پایان یابد.
سناتور مستقل آمریكا درباره كاندیداهای دیگر دمكرات كه برای ریاست جمهوری اعلام حضور كرده اند، اظهار كرد آنها دوستان من و مردمان خوب و كوشایی هستند، من نیامده ام تا از مخالفانم انتقاد كنم و امیدوارم فرایند اولیه برای پیروزی درون حزبی، بدون حمله به افراد انجام شود.
سندرز در مقابل اظهارات ترامپ علیه سوسیالیسم تصریح كرد: معتقدم كه مردم باید خدمات درمانی، بهترین نظام آموزشی و محیط زیست پاكیزه داشته باشند. اگر دمكرات ها می خواهند موفق شوند باید همه مردم اعم از جوانان و از هر رنگی را به پای صندوق های رای بیاورند.
وی یكی از شرایط سخت كمپین انتخاباتی خود در گذشته و حال را احترام به زنان و مخالفت با هرگونه آزار جنسی برشمرد و تاكید كرد: آمده ایم بگوییم دیگر بس است و رئیس جمهوری می خواهیم كه برای همه نه فقط برای عده ای محدود كار كند.
برخی تحلیلگران انتخاباتی در آمریكا معتقدند، سندرز فقط یك نامزد انتخاباتی نیست و ستاد او یك جنبش به راه خواهد انداخت، جنبشی كه خود او هم از آن یك 'انقلاب سیاسی' در آمریكا یاد كرده است.
با این حال ترامپ در واكنش به اعلام كاندیداتوری سندرز گفت «باید ببینیم او چه می كند. افراد زیادی وارد این كارزار می شوند و در نهایت فقط یك نفر پیروز بیرون می آید و امیدوارم بدانید كه آن یك نفر كیست.»
اروپام * 1429 ** 1071
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۲
نیویورك- ایرنا - 'برنی سندرز' كه یك سوسیال دمكرات است روز گذشته(سه شنبه) اعلام كرد در رقابت انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریكا حضور می یابد و اولویت نخست او مبارزه با ترامپ است.