گرگان - ایرنا - دوره آموزشی آشنایی با فك خزری و ضرورت تلاش برای كمك به زیست این جانوار آبزی دریای خزر در مدارس شهر ساحلی گمیشان استان گلستان برگزار شد.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا، در این دوره آموزشی 100 دانش آموز مقطع ابتدایی روستاهای ساحلی چارقلی و خواجه نفس گمیشان با جایگاه فك خزری در هرم زیستی و نقش آن در اكوسیستم دریای خزر آشنا شدند.
مركز تحقیقات و بازتوانی سگهای آبی هلند در ایران به عنوان مجری این طرح با استفاده از كتاب داستان و وسایل كمك آموزشی مانند عكس و فیلم، 40 دانش آموز دختر و 60 پسر حاضر در این دوره را با فك خزری و اهمیت آن در طبیعت آشنا كرد.
نماینده مركز تحقیقات و بازتوانی سگهای آبی هلند در ایران نیز بر لزوم فرهنگ سازی برای آشنایی بیشتر بومیان و صیادان گلستانی با فك خزری تاكید كرد و گفت: در چند سال اخیر، برگزاری دوره های آموزشی برای ساكنان ساحل گلستان بیشتر شده و صیادان و فعالان حوزه دریا با اهمیت این گونه آبزی و چگونگی نجات فك های گرفتار در تور صیادی آشنا شدند.
امیر شیرازی اظهار داشت: از طرف دیگر با تعیین مژدگانی 2 میلیون ریالی یا جبران هزینه های حمل و نقل فك توسط ماهیگیران تا پایگاه امداد و هزینه تعمیر تورهای صیادی، تلاش شده تا احتمال كشته شدن فك ها به حداقل برسد.
وی گفت كه امسال 5 فك در پهنه آبی دریای خزر نجات یافته و پس از تیمارداری رها شدند.
فوك خزری كه ساحل نشینان شمال به آن سگ آبی نیز می گویند، یكی از پستانداران كمیاب آبزی دنیاست كه فقط در دریای خزر و رودخانه‌های منتهی به آن زندگی می‌كند
گروه امداد و نجات فك خزر در سال 1389 با كمك مركز تحقیقاتی و درمانی سگ دریایی كشور هلند و با همراهی سازمان حفاظت محیط زیست ایران در جزیره آشوراده شروع به كار كرد.
رهایی فك های آسیب دیده و گرفتار در تورهای صیادی، تیمارداری، ثبت اطلاعات مربوط به فك های یافت شده، نمونه برداری از حیوانات زنده و جمع آوری نمونه از لاشه های كشف شده با هدف كنترل سلامت زیستی اكوسیستم خزر، از جمله فعالیت های این گروه است.
7333/3091