حميدرضا حسيني روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: عشاير استان سمنان سالانه 9 هزار و 330 تُن گوشت توليد مي كنند و در مجموع 25 درصد از ميزان گوشت مصرفي شهروندان استان با تلاش اين افراد به بازار عرضه مي شود.
وي خاطر نشان كرد: به دليل آنكه چرخه اقتصادي عشاير استان با پرورش دام رونق مي گيرد به هيچ عنوان در حوزه عشايري استان قاچاق دام معنا و مفهومي ندارد.
مديركل امورعشايري استان سمنان با اشاره به افزايش قيمت گوشت در بازار گفت: اين افزايش قيمت به دليل كاهش توليد نيست بلكه اين امر به دليل توزيع نامناسب و بعضي واسطه گري ها انجام مي گيرد.
حسيني تصريح كرد: در ماه هاي گذشته در نحوه توزيع و قيمت گذاري نهاده هاي دامي با مشكلات مواجه بوديم اما اين رويكردهاي منفي دليل اصلي افزايش قابل توجه قيمت گوشت در بازار نيست.
وي اضافه كرد: چالش احتكار از سوي بعضي واسطه ها و اقشار ثروتمند جامعه به افزايش قيمت گوشت قرمز در بازار دامن زده است.
مديركل امور عشايري استان سمنان گفت: نظارت نهادهاي مربوط در جلوگيري از احتكار كالاهاي اساسي در اين شرايط حساس بايد تقويت شود و با افزايش واردات و نظارت مي توان قيمت گوشت قرمز را در بازار كاهش داد.
عشاير استان سمنان متشكل از سه هزار و 181 خانوار و بيش از 14 هزار و 400 نفر جمعيت، شامل 74 طايفه، 1.07 درصد از جمعيت عشايري كشور را شامل مي شوند، اين عشاير كه هشت و 2 دهم درصد جمعيت استان سمنان را تشكيل مي دهند، بيش از يك ميليون و 74 هزار راس دام سبك و چهار هزار و 700 راس دام سنگين دارند و سالانه 9 هزار و 300 تن گوشت قرمز به ارزش بيش از سه هزار و 600 ميليارد ريال توليد مي كنند.
7339/7408
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۳
سمنان- ايرنا- مديركل امورعشايري استان سمنان گفت: قاچاق دام زنده از اين استان به استان هاي مختلف كشور به دليل وابسته بودن معيشت عشاير به شغل دامپروري درحد صفر است.