عبدالمالك شنبه زاده رز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: با واگذاري اين اماكن تاريخي به بخش خصوصي نگهداري، مرمت و احياي اين ابنيه با سهولت بيشتري انجام مي گيرد.
وي افزود: بخش خصوصي با حفظ فضاي تاريخي و اصلي بنا، از اين اماكن به عنوان محل هاي گردشگري و اقامتي كوتاه مدت براي افراد و گروه هاي گردشگر استفاده مي كند.
شنبه زاده يادآور شد: اين ابنيه از طريق مزايده عمومي به شركت هايي كه شرايط لازم را دارند به صورت بلند مدت 15 تا 20 ساله واگذار مي شود.
وي گفت: اين شركت ها با نصب تاسيسات و تجهيزات رفاهي و اقامتي هم از فضاهاي تاريخي نگهداري و حراست مي كنند و نيز با پذيرش گردشگران به كسب درآمد براي خود مي پردازند.
وي اظهار داشت: قلعه هاي پيرغلام و پوراشرف دره شهر، والي كهره هليلان و كنجانچم مهران در حال حاضر تنها قلعه هاي واجد شرايط واگذاري هستند كه با مزايده به بخش خصوصي واگذار مي شود.
شنبه زاده گفت: استان ايلام داراي يك هزار و 500 اثر شناسايي شده است كه اين آثار در نقاط مختلف استان پراكنش دارند و اداره ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري به تنهايي قادر به حفظ و نگهداري از اين آثار نيست.
وي تاكيد كرد: هرچند انجمن هاي مردم نهاد در راستاي حراست از اين آثار و نيز تبيين افكار عمومي در لزوم اهميت حراست از آثار تاريخي با اين اداره كل همكاري مطلوبي دارند اما تنها راه حفظ و بقاي اين آثار فرهنگ سازي در بين مردم است.
وي افزود: مردم بايد آگاه باشند كه آثار و ابنيه به جاي مانده از گذشتگان و قرون پيش ميراثي گرانبها و معنوي و متعلق به همه نسل ها است كه حفظ و حراست از آنها وظيفه اي عمومي است.
7172/6119
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۶
ايلام - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ايلام گفت: صندوق احياء و بهره برداري از اماكن تاريخي در نظر دارد كه چهار قلعه از قلاع تاريخي واجد شرايط استان ايلام را به بخش خصوصي واگذار كند.