بجنورد- ايرنا- رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي خراسان شمالي گفت: بيش از 85 ميليون دلار كالا در 10 ماه امسال از اين استان صادر شد كه تنها 53 درصد برنامه پيش بيني شده صادرات امسال تحقق يافته است.

محمد صمدي روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا با بيان اينكه ميزان صادرات از نظر وزني بيش از 321 هزار تن بوده است، اظهار داشت: صادرات استان در مقايسه با مدت مشابه پارسال از نظر وزني 32.8 درصد و ارزشي 23 درصد كاهش يافته است.
ميزان صادرات پيش بيني شده براي استان در سال 1397 بيش از 160 ميليون دلار است.

* هندوستان در صدر كشورهاي هدف صادراتي خراسان شمالي است
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي خراسان شمالي گفت: هندوستان با 28.5 درصد در صدر كشورهاي هدف صادراتي اين استان در سال جاري است.
صمدي اظهار داشت: پس از هندوستان كشورهاي افغانستان با 21.4 درصد، ميانمار با 16، عراق با 8.2 و تركمنستان با 4.1 بيشترين سهم صادرات را داشتند و مابقي هم مربوط به ديگر كشورها است.
وي افزود: هم اكنون تجار اين استان با 24 كشور جهان از جمله ايتاليا، سنگاپور، قزاقستان، پرتغال و آفريقاي جنوبي رفت و آمد تجاري دارند.
صمدي گفت: عمده كالاهاي صادراتي استان شامل محصولات پتروشيمي (اوره، ملامين، آمونياك)، محصولات فولادي و محصولات پلاستيكي، سيمان، مواد غذايي، محصولات كشاورزي شامل سيب زميني، پياز، خوراك طيور، الكترود و مصالح ساختماني است.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي خراسان شمالي اظهار داشت: سهم گمرك از صادرات استان در اين مدت از نظر ارزشي 33.5 ميليون دلار و از نظر وزني 104 هزار تن است كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزشي 47 درصد و از نظر وزني 50.4 درصد كاهش نشان مي دهد.
صمدي افزود: امسال بيش از 15 ميليون دلار به وزن بيش از سه هزار تن كالا وارد استان شده است كه در مقايسه با پارسال 59.3 درصد از لحاظ ارزش و 6.5 درصد از لحاظ وزن رشد داشته است.
وي اظهار داشت: كالاهاي وارداتي شامل مجموعه برنج، گل و ميوه مصنوعي، فروكروم، نيكل، ماشين تراش افقي براي برداشتن فلز، ماشين ها و دستگاه هاي مكانيكي با كار خاص، چراغ هاي شيلنگي و ساير مصنوعات و لامپ رشته اي از كشورهاي چين، پاكستان، تركيه، كانادا و فدراسيون روسيه است.
خراسان شمالي حدود 400 واحد توليدي و صنعتي با سرمايه گذاري 13 هزار ميليارد ريال و اشتغال 11هزار نفر دارد كه از لحاظ داشتن صنايع بزرگ صنعتي در بين 31 استان كشور رتبه دهم را داراست.
سهم اشتغال در اين استان در سه بخش كشاورزي با 39.6 درصد، صنعت با 24.3 درصد و خدمات 36.1 درصد است.
سهم اين استان در حوز كشاورزي بيش از ميانگين كشور است اما در حوزه صنعت و خدمات پايين تر است.
3007/ 6042