تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۸۴ - ۰۰:۰۱
در ساختار رسانه های سوریه بازنگری می شود # دمشق ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 20/11/84 خارجی.فرهنگی.سوریه.رسانه.بازنگری. "مهدی دخل الله" وزیر اطلاع رسانی سوریه خبر داد که دولت این کشور در صدد بازنگری و تجدید ساختار اداری و حقوقی تمامی رسانه های این کشور است.
به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه، دخل الله روز پنجشنبه در دیدار یک هیات حزبی از اردن افزود: وزارت اطلاع رسانی سوریه در تدارک تامین شرایط مناسب برای گسترش فعالیت رسانه های شنیداری، دیداری، نوشتاری و الکترونیکی این کشور است تا رویکرد رسانه ها به سطح انتظار مسوولان نظام و مردم برسد. وی تصریح کرد: ساختار جدید رسانه های سوریه بر آزادی بیان و رعایت امانتداری مبتنی خواهد بود تا رسانه ها به پویایی لازم دست یابند. وزیر اطلاع رسانی سوریه متذکر شد: به همین علت، آزادی عمل بیشتری به رسانه های بخش خصوصی داده می شود. هیات حزب حقوق شهروندی اردن به ریاست "یعقوب سلیمان الکسوانی" دبیرکل این حزب، نیز در این ملاقات، با نظام سیاسی حاکم بر دمشق در برابر چالش های خارجی اعلام همبستگی کرد. الکسوانی، فشارهای اعمال شده بر سوریه را ناشی از پایبندی دمشق به مواضع ملی و دفاع از آرمان های قومی کشورهای عربی دانست . چندی پیش یکی از نمایندگان مجلس خلق سوریه خواستار پاسخگویی وزیر اطلاع رسانی این کشور در مورد کوتاهی رسانه ها در رویارویی با تهاجم تبلیغاتی غرب شد. پس از به قدرت رسیدن حزب بعث حاکم بر سوریه در سال 1963 میلادی رسانه های سوریه به طور کامل در اختیار نظام سیاسی حاکم قرار گرفت. مطبوعات بخش خصوصی تعطیل و خبرگزاری ملی این کشور که خصوصی بود، دولتی شد. این وضعیت سبب شد تا رسانه های سوریه بازتابنده دیدگاه های حزب بعث و نظام حاکم شود و مردم برای پیگیری اخبار به رسانه های خارجی روی بیاورند.
در دهه پنجاه قرن گذشته میلادی مطبوعات سوریه که در اختیار بخش خصوصی قرار داشتند، از رونق خاصی برخوردار بودند. در حال حاضر، سوریه دارای سه روزنامه دولتی "البعث" بازتابنده دیدگاه حزب حاکم، "الثوره" و "تشرین" حکایت گر دیدگاه دولت است. روزنامه "البعث" در سال 1943، روزنامه "الثوره" در سال 1963 و روزنامه "تشرین" در سال 1973 میلادی راه اندازی شدند. در سال 2001 میلادی، وزارت اطلاع رسانی سوریه قانون جدید مطبوعات را جایگزین قانون قدیمی سال 1949 میلادی کرد. در پی آن، دولت سوریه با انتشار شماری هفته نامه، روزنامه و رادیو غیر سیاسی موافقت کرد که هم اکنون مشغول به فعالیت هستند. اکنون هفته نامه ی "ابیض و اسود" تنها مجله سیاسی بخش خصوصی است که صاحب امتیاز آن "محمد بلال" فرزند سپهبد حسن تورکمانی وزیر دفاع سوریه است. نشریه طنز سیاسی که توسط "علی فرزات" کاریکاتوریست معروف سوری منتشر می شد، پس از یک سال فعالیت، به دلیل انتقاد تند از رویکرد مقامات دولتی و وزارتخانه ها تعطیل شد. اینک، چند نشریه ی الکترونیکی از جمله "شام پرس" و "اخبار سوریه" در حال فعالیت هستند و گفته می شود، به سبب نبود قانونی برای فعالیت نشریات الکترونیکی، دولت از فعالیت آنها چشم پوشی کرده است. خاورم 3/ 2131/ 2130/ 290