اروميه - ايرنا - مدير هماهنگي ترويج كشاورزي آذربايجان غربي گفت: 100 كشاورز به عنوان برگزيده هاي استاني سال زراعي 1396 در بخش توليد بعد از بررسي بيش از 680 پرونده توسط كارشناسان در استان انتخاب شدند كه از آنان طي آييني تجليل مي شود.

بيتا احمديان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: «غلامعلي فاروغي» در زنجيره يكپارچه توليد و عرضه گوشت مرغ شهرستان اروميه و «محمد امين اوطميشي» در زمينه نگهداري از شبكه هاي آبياري تحت فشار مهاباد دو نفر از نمونه هاي ملي بخش كشاورزي در آذربايجان غربي هستند كه از آنان نيز تجليل مي شود.
وي گفت: اصلاح الگوي مصرف و بكارگيري بهينه عوامل پايه توليد آب و خاك و مصرف متعادل و بهينه نهاده هاي توليد از عواملي است كه در انتخاب كشاورزان مورد توجه بوده است.
وي اظهار داشت: رعايت اصول فني و علمي در فرايند توليد، كاهش هزينه توليد با بهره گيري از دانش هاي نوين، توليد محصول سالم، رعايت اصول ايمني و بهداشتي، خلاقيت و نوآوري در فرايند توليد، حضور و مشاركت در برنامه هاي موضوعي و ترويجي و اعمال مديريت فني از عوامل ديگري است كه در انتخاب ها به آنها توجه شده است.
مدير هماهنگي ترويج كشاروزي آذربايجان غربي ادامه داد: بررسي نتايج فعاليت كشاورزان برگزيده با ميانگين برداشت ها در باغ ها و سطح مزارع بيانگر تفاوت و فاصله بسيار بين ركوردها و متوسط توليد در سطح استاني و ملي است.
احمديان گفت: يكي از وظايف تخصصي ترويج در كنار محققان، كارشناسان و مروجين يافتن منشا و علت اين شكاف بزرگ است.
احمديان اضافه كرد: ضريب پوشش برنامه هاي ترويجي، ضريب نفوذ دانش در بخش كشاورزي و دسترسي كشاورز به محققين و كارشناسان اين بخش افزايش يافته است و اين موضوع ارتباط مستقيمي با طرح ها و برنامه هاي احياي درياچه اروميه دارد.
وي افزود: در اجراي تمامي برنامه هاي بخش ترويج اهدافي در حال پيگيري است كه يكي از اين اهداف كمك به احياي درياچه اروميه و اجراي طرح هاي مختلف كشاورزي پايدار و طرح تحولي ترويج در احياي درياچه است.
احمديان ادامه داد: افزايش بهره وري آب و ترويج سيستم هاي نوين آبياري، اصلاح سيستم هاي آرايش كشت، ترويج استفاده از كودهاي آلي و زيستي و استفاده از بذرهاي مقاوم به خشكي از ساير اهداف در حال پيگيري است.
مدير ترويج جهاد كشاورزي آذربايجان غربي اظهار داشت: توانمندسازي جوامع محلي و كشاورزان، جوانان، زنان و دختران روستايي و افزايش راندمان توليد در واحد سطح و توسعه كشاورزي با انتقال دانش نوين از ساير اهداف قابل پيگيري در اين بخش است.
به گزارش ايرنا آذربايجان غربي داراي 235 هزار بهره برار عرصه كشاورزي است كه اين افراد سالانه بيش از 6.2 ميليون تن انواع محصولات را توليد و روانه بازار مي كنند.
7125/7129