دكتر عباس بصیری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: ایران در كمربند سنگ سازی كلیه قرار دارد و این معضل بهداشتی در كشور شیوع بالایی دارد و سالانه حدود 100 هزار نفر به بیماران سنگ ساز در كشور اضافه می شود.
وی با اشاره به اینكه نقشه سنگ سازی كلیه در مناطق مختلف ایران تهیه شده است، اظهار داشت: مناطق غربی و شمال غرب و در مرحله بعد، مناطق مركزی و جنوبی ایران بیشترین میزان سنگ سازی كلیه را دارند.
بصیری افزود: همچنین مطالعاتی در زمینه تغذیه و تركیب آب در كشور انجام شده كه امیدواریم با مداخلات در تغذیه و تركیب آب بتوان از بروز سنگ كلیه در كشور جلوگیری كرد.
وی اظهار داشت: راهنمای بالینی سنگ كلیه هم برای پزشكان و هم بیماران تدوین شده تا با پیشگیری مناسب سنگ سازی، خدمات مطلوب تری به بیماران كلیوی ارایه شود.
رئیس مركز تحقیقات بیماریهای كلیوی و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: با توجه به بار بالای مالی این بیماری، ضرورت پشگیری از بروز سنگ كلیه، بیشتر از گذشته در كشور احساس می شود.
وی، یكی از اصول پیشگیری از بروز سنگ كلیه را آگاهی از تركیب آن دانست و گفت: بیمارانی كه برای اولین بار مبتلا به این عارضه می شوند باید آنالیز سنگ كلیه در آنها انجام شود، تا بتوان از بروز آن پیشگیری كرد .
بصیری، سنگ كلیه را یكی از بیماری های شایع دستگاه ادراری اعلام كرد و گفت: برنامه ریزی های مناسب برای پیشگیری، درمان بموقع و جلوگیری از عود آن باید انجام گیرد.
وی با اشاره به اینكه احتمال عود سنگ كلیه در مبتلایان به این معضل بهداشتی، وجود دارد گفت: میزان عود سنگ كلیه در سال 10 تا 23 درصد اعلام شده و اگر پیشگیری نشود در عرض پنج سال حدود 50 درصد مبتلایان دوباره دچار سنگ كلیه می شوند.
علمی ** 1201 **1440
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۶
تهران-ایرنا-رئیس مركز تحقیقات بیماری های كلیوی و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت:آمار ابتلا به بیماری سنگ كلیه در ایران، سالانه 136 نفر در هر 100 هزار نفر است كه نشان می دهد كشور ما یكی از بالاترین آمار مبتلایان به سنگ سازی كلیه در دنیا را دارد.