شيراز-ايرنا- وزير صنعت، معدن و تجارت با بيان اينكه ايران هم اينك رتبه هجدهم توليد آلومينيوم را در جهان دارد، گفت: هدف دولت، توليد يك ميليون و 500 هزار تن آلومينيوم در كشور است.

به گزارش ايرنا رضا رحماني، چهارشنبه در آيين كلنگ زني سي و هشتمين طرح شيرين سازي آب دريا در شهرستان لامرد فارس، اظهار داشت: ظرفيت توليد آلومينيوم كشور در برنامه ششم توسعه 800 هزار تن تعيين شده است.
برنامه ششم توسعه براي سال هاي 1395 تا 1399تدوين شده است.
وزير صنعت، معدن و تجارت با اشاره به احداث كارخانه آلومينيوم لامرد بيان كرد: اين كارخانه هم اكنون با يك ميليارد و 200 ميليون دلار سرمايه گذاري مستقيم با بيش از 75 درصد پيشرفت فيزيكي در حال ساخت است.
رحماني ادامه داد: اين كارخانه كه به عنوان موتور محرك توسعه اقتصادي بسياري از صنايع كشور است، در فاز نخست آن براي توليد سالانه ٣٠٠ هزار تن شمش آلومينيوم طراحي شده است و با بهره برداري كامل از آن، رتبه ايران در زمينه توليد اين محصول به جايگاه چهاردهم در جهان ارتقا مي يابد.
وي، در بخش ديگري از سخنان خود گفت: ايران در توليد فولاد در رتبه دهم جهان قرار دارد و از كشور‌هاي ايتاليا و فرانسه پيشي گرفته است.
رحماني اضافه كرد: در توليد مس نيز با بهره برداري از پروژه هاي جديد در كشورمان، ايران در جمع ١٠ كشور توليد كننده مس قرار خواهد گرفت.

** نويد بهره برداري از فاز نخست آلومينيوم لامرد در بهار 98
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس هم در اين آيين گفت: فاز نخست طرح آلومينيوم لامرد با سرمايه گذاري 100 هزار ميليارد ريال و توان توليد سالانه 300 هزار تن، در بهار سال 98 به بهره برداري مي رسد و زمينه اشتغال يك هزار و 200 نفر را فراهم مي كند.
علي همتي افزود: اين كارخانه كه مدرن ترين واحد توليد آلومينيوم در خاورميانه و چهارمين كارخانه توليد اين محصول در كشور است با چهار هزار و 500 نفر نيرو در حال ساخت است و مقرر شده در نيمه نخست سال 98 به بهره برداري رسد.
وي، با اشاره به اين كه طرح هاي بزرگ صنعتي، بار توسعه، توليد، اشتغال و بهره وري را بر عهده دارند، اظهار داشت: پس از افتتاح كارخانه آلومينيوم جنوب فارس، شرايط فعاليت صنايع پايين دستي هم فراهم خواهد شد.
همتي همچنين اظهار داشت: منطقه انرژي بر لامرد با جذب سرمايه گذاري خارجي توانسته ضمن تكميل چرخه فعاليت هاي صنعتي نسبت به ايجاد ارزش افزوده و ايجاد اشتغال پايدار، اقدامات خوبي در استان فارس انجام دهد.
او اضافه كرد: يكي ديگر از طرح هاي صنعتي كه هم اكنون در منطقه انرژي بر لامرد با سرمايه گداري 65هزار ميليارد ريال و 60 درصد پيشرفت فيزيكي در دست احداث است، شركت پالايشگاهي پترو پيمان داناست.
اين مقام مسئول گفت: اين شركت، امكان توليد بنزين معمولي با ظرفيت سالانه 524 هزار تن، گازوييل (نفت گاز) با ظرفيت 88 هزار تن، نفت سفيد با ظرفيت 225 هزار تن و گاز مايع با ظرفيت 32 هزار تن برخوردار است.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس اضافه كرد: امكان سرمايه گذاري در منطقه انرژي بر لامرد در زمينه هاي آلومينيوم، استحصال شمش منيزيم، صنايع پايين دستي آلومينيوم و صنايع پايين دستي پتروشيمي فراهم است.
به گفته همتي، همچنين امكان توليد سالانه يك ميليون تن شمش آلومينيوم، سيمان با ظرفيت 10ميليون تن، منيزيم با ظرفيت 60 هزار تن و پتروشيمي با ظرفيت سالانه پنج ميليون تن در منطقه انرژي بر لامرد مهياست.
وي ادامه داد: از ديگر طرح هاي صنعتي كه در حال حاضر در جنوب فارس و در شهرستان مُهر با پيشرفت فيزيكي 65درصد در دست ساخت است، شركت پالايش پارسيان سپهر است كه در زمينه استحصال گاز (اتان زدايي) براي مصارف توليد اتيلن و همچنين تكميل چرخه توليد پلي اتيلن فعال خواهد شد.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس افزود: اين واحد توليدي با سرمايه گذاري 80 هزار ميليارد ريال، ظرفيت توليد سالانه سه ميليون و 300 هزار تن و اشتغالزايي براي 200 نفر به بهره برداري خواهد رسيد.
همتي گفت: مناطق انرژي بر شهرستان هاي لامرد و مُهر با توجه به اين كه در مجاورت بزرگترين مجتمع گازي كشور قرار گرفته اند، علاوه بر ظرفيت بالاي توليد، مورد توجه دولت هستند و افزون بر توسعه اقتصادي در منطقه، اشتغال پايدار را براي استان و كشور فراهم مي كنند.
شهرستان هاي لامرد و مُهر به ترتيب در فاصله 365 و 330 كيلومتري جنوب شيراز واقع شده اند.
ع.پ/ 6118 /2027