به گزاارش ايرنا محمدمهدي شهرياري چهارشنبه شب در جلسه شوراي گفت و گوي دولت و بخش خصوصي آذربايجان غربي كه با موضوع آب برگزار شد، افزود: در حال حاضر اين استان يكي از مناطق پرآب و پربارش كشور به شمار مي رود ولي با وجود آن، لزوم صرفه جويي در مصرف آب به ويژه در بخش كشاورزي براي جلوگيري از صدمه هاي احتمالي ناشي از كم آبي ضروري است.
وي اضافه كرد: ما در وضعيت كنوني براي تامين نياز منابع آب زيرزميني و درياچه اروميه مجبور به اتخاذ تدابير ويژه جهت كاهش مصرف در منطقه هستيم و نقش نهادهايي نظير جهاد كشاورزي در اين حوزه بسيار مهم و اثرگذار است.
وي بيان كرد: تغيير الگوهاي كشاورزي و استفاده از فناوري هاي نوين كه هم اكنون در بسياري از مناطق پيشرفته دنيا رايج است، مي تواند ضمن افزايش محصول و راندمان، كاهش مصرف آب را به همراه داشته باشد.
استاندار آذربايجان غربي ادامه داد: استفاده از نهال ها و بذرهاي اصلاح شده، كشت محصولات با حداقل نياز آبي، آموزش مداوم و مستمر كشاورزان از جمله مواردي است كه بايد روي آنها برنامه ريزي كرد.
شهرياري همچنين با اشاره به لزوم كاهش تعداد چاه هاي غيرمجاز و استفاده از روش هاي تشويقي براي تحقق اين امر، گفت: اين طرح هاي تشويقي را مي توان تدوين و با همراهي نمايندگان مجلس به صورت طرح در مجلس شوراي اسلامي مطرح و به قانون تبديل كرد.
وي نگاه ويژه به دامپروري صنعتي را نيز از ديگر نيازهاي امروز آذربايجان غربي دانست و افزود: براي راه اندازي 50 واحد گاوداري 2 هزار راسي كه در مجموع جمعيت دامي آنها به 100 هزار راس مي رسد، با همراهي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي پيگيري مي شود و وزير كار نيز موافقت خود را در راستاي اعطاي مجوزهاي مرتبط اعلام كرده است.
وي اضافه كرد: همچنين كلنگ گاوداري صنعتي 10 هزار راسي در ماكو به زودي به زمين زده مي شود كه مي تواند در توسعه صنعت دامداري و تامين نياز گوشت استان، منطقه و حتي بخش زيادي از كشور موثر باشد.
استاندار آذربايجان غربي با اشاره به سفر قريب الوقوع معاون اول رييس جمهوري به استان ادامه داد: در اين سفر مي توان علاوه بر بيان مشكلات استان، مشكل تامين آب بخش صنعت را نيز كه به علت وضعيت درياچه اروميه به وجود آمده است، بيان كرد.
شهرياري بيان كرد: البته قرار است كه واحدهاي صنعتي راكد و غيرفعال توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي استخراج و سهميه آب مربوط به آن به ديگر واحدهاي صنعتي تخصيص يابد.
رييس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي نيز در اين جلسه با اشاره به اينكه 60 هزار حلقه چاه غيرمجاز در استان وجود دارد، گفت: پركردن اين چاه ها نمي تواند عملي شود و بايد براي حل اين مشكل مشوق هايي را براي كشاورزان در نظر گرفت.
رسول جليلي افزود: مي توان با تشويق كشاورزان به اجراي طرح هاي آبياري قطره اي يا زيرسطحي، پروانه چاه را صادر كرد كه اين امر به قانون مجلس شوراي اسلامي نياز دارد.
وي اضافه كرد: اين امر مي تواند ضمن ايجاد امنيت رواني و شغلي براي كشاورزان، زمينه افزايش راندمان اين بخش را تا 90 درصد افزايش دهد.
به گزارش ايرنا، در اين جلسه در خصوص وضعيت آب استان، درياچه اروميه و مشكلات حوضه آب هاي زيرزميني و سطحي بحث و تبادل نظر شد.
در حال حاضر بيش از 90 درصد مصرف آب در آذربايجان غربي مربوط به بخش كشاورزي و 10 درصد باقي مانده مربوط به بخش شرب و صنعت است.
2093/3072
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۵
اروميه – ايرنا – استاندار آذربايجان غربي گفت: استفاده از فناوري هاي نوين در بخش هاي كشت، نحوه آبياري، شيوه داشت و برداشت محصولات كشاورزي، راهكار اصلي براي كاهش مصرف آب در بخش كشاورزي است و بايد مقدمات اين امر توسط نهادهاي مسوول مهيا شود.