به گزارش ايرنا؛ محمدتقي نظرپور روز چهارشنبه در نشست با اعضاي شوراي دانشگاه بجنورد، منابع دولتي را اصلي ترين منبع كنوني تامين اعتبار دانشگاه ها عنوان كرد.
وي افزود: به عنوان مثال اكنون اعتبار جاري دانشگاه بجنورد حدود 300 ميليارد ريال است كه حتي اگر 300 ميليارد ريال اعتبار عمومي و 45 ميليارد ريال اعتبارات عمراني را نيز به آن بيفزاييم، عددي كه براي درآمد اختصاصي دانشگاه به دست مي آيد، بسيار اندك است.
وي از شهريه ها، هداياي خيران، ارائه خدمات آموزشي و پژوهشي و اجاره اماكن و ساير امكانات در اختيار به عنوان ديگر محل هاي تامين درآمد مراكز دانشگاهي ياد كرد.
نظرپور گفت: در اين ميان توسعه و تحكيم ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت، راه اندازي مراكز رشد و استارت آپ هاي علمي كاربردي، ارائه استانداردها براي ارزيابي شاخصه هاي تحصيلي و استفاده بهينه از فناوري اطلاعات و پيشگامي در تحقق دولت الكترونيك از راهبردهاي اساسي وزارت علوم است.
وي همچنين از ساماندهي و تقويت انجمن هاي علمي به عنوان ديگر راهبرد ياد كرد و افزود: تاكنون تنها از دانشگاه بجنورد سه هزار و 822 نفر دانش آموخته شده اند كه اگر حتي 30 درصد آنها مسئوليت هايي را در بخش هاي مختلف مديريتي داشته باشند ظرفيت بسيار مناسبي براي توسعه دانشگاه فراهم مي شود.
معاون اداري، مالي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با بيان اينكه بايد دانشگاه بجنورد حرف اول را در استان بزند، گفت: بايد ارتباط مناسب بين دانشگاه و بخش هاي صنعت، خدمات و كشاورزي ايجاد شود و در كارگروه هاي استان اعضاي هيات علمي نقش فعالي داشته باشند.
وي با تاكيد بر گسترش و ساماندهي ظرفيت خيران، افزود: بايد از ظرفيت خيران خارج از كشور كه به نوعي به استان تعلق خاطر دارند، بهترين استفاده را داشت.
نظرپور با اشاره به زيربناي 57 هزار مترمربعي كنوني دانشگاه بجنورد و زيربناي 27 هزار مترمربعي در دست ساخت آن، گفت: اعتبار امسال اين دانشگاه از رديف هاي ملي در بخش عمراني حدود 45 ميليارد ريال و پيش بيني شده در لايحه بودجه سال آينده حدود 107 ميليارد ريال است.
معاون وزير علوم، تحقيقات و فناوري افزود: با اين وجود بايد توجه داشت كه منابع عمومي دولت محدود است و بايد ظرفيت خيران را در بخش هاي مختلف به كار گرفته و بخشي از نيازها را از آن تامين كرد.
نظرپور به استقرار نظام بودجه ريزي بر مبناي عملكرد و ايجاد منابع پايدار دولتي و غيردولتي براي آموزش عالي كشور اشاره و اظهار داشت: تا زماني كه منابع پايدار را نداشته باشيم گامهايي كه برمي داريم چندان استوار نخواهد بود.
وي گفت: بايد در منابع درآمدي دانشگاه ها تنوع بخشي داشته باشيم و ظرفيت سازي كنيم زيرا محل هزينه كرد بودجه هاي دولتي مشخص است ولي اگر درآمد پايدار ديگري تعريف شود مي توان راحت تر آن را هزينه كرد.
نظرپور، با بيان اينكه 70 تا 80 درصد درآمد بسياري از دانشگاه ها عمومي است، اظهار داشت: اين البته در برخي از آنها معادل 50 درصد است و مبين اين است كه اگر منابع درآمدي متنوع باشد مي توان توسعه بيشتر دانشگاه را انتظار داشت.
وي بيشتر فعاليت دانشگاه بجنورد را در حوزه علوم پايه و فني و مهندسي دانست و گفت: بايد از ظرفيت دانشجويان اين بخش ها براي كارگروه هاي استاني حداكثر استفاده را داشت و با دستگاههاي استان ارتباط برقرار كرد.
معاون اداري، مالي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري پيشنهاد به كارگيري اعضاي هيات علمي در بخش مديريتي استان را داد تا از اين طريق ارتباط دانشگاه با مجموعه هاي اجرايي تقويت شود.
نظرپور، سرانه 3.64 درصدي فضاي آموزشي دانشگاه بجنورد را اندك خواند و افزود: بايد تلاش كرد تا بخشي از پروژه هاي نيمه تمام به ترتيب اولويت هر چه سريعتر به بهره برداري برسند.
وي از دانشگاه بجنورد به عنوان نگين علمي و آموزشي استان خراسان شمالي ياد كرد و گفت: بدون شك توسعه آينده شهر به سمت دانشگاه خواهد بود بنابراين بايد در ايجاد زيرساختهاي دانشگاه حداكثر تلاش صورت گيرد تا زماني كه اين مجموعه به شهر متصل شد، همانند نگيني بدرخشد.
در اين نشست رئيس دانشگاه بجنورد و 2 تن از معاونان اين مركز گزارشي از وضعيت كنوني دانشگاه، كمبودها و مشكلات آن ارائه كردند.
خراسان شمالي 40 هزار دانشجو در 39 دانشگاه و مركز آموزش عالي دارد كه دانشگاه بجنورد، به عنوان دانشگاه جامع استان، آموزش چهار هزار و 500 دانشجو را در 49 رشته تحصيلي عهده دار است.
ط/5132
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۹
بجنورد- ايرنا- معاون اداري، مالي وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: دانشگاه ها در كنار منابع و اعتبارات دولتي، بايد براي توسعه فعاليت، سبدهاي درآمدي گوناگوني را براي خود ايجاد كنند.