بندرعباس- ايرنا- رييس شبكه هپاتيت ايران با اشاره به پيشرفت هاي علمي صورت گرفته در عرصه ساخت داروها در كشور، گفت: براساس مطالعات انجام شده اثربخشي داروهاي ايراني درمان هپاتيت بسيار بالا است.

پرفسور سيد مويد علويان روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: در حال حاضر تمام داروهاي درمان بيماري هپاتيت در داخل كشور توليد مي شود.
وي با بيان اينكه جوانان بيش از ساير افراد در معرض ابتلا به هپاتيت قرار دارند، افزود: رفتارهايي همچون رفتار پرخطر جنسي و خالكوبي غيربهداشتي، احتمال ابتلا به اين بيماري را افزايش مي دهد و جوانان بايد نسبت به اين موضوع مهم آگاه باشند.
علويان ابراز داشت: هر وسيله اي كه با خون سرو كار داشته باشد، مي تواند اين بيماري را منتقل كند اما اين بيماري از طريق دست دادن، بوسيدن و هوا منتقل نمي شود، بلكه از طريق تماس خوني غيربهداشتي منتشر مي شود.
وي با بيان اينكه كشور ما توليد كننده واكسن هپاتيت بي است، گفت: 35 ميليون ايراني واكسن هپاتيت دريافت كرده اند.
رييس شبكه هپاتيت ايران بيان داشت: ايران در ميان كشورهاي منطقه كمترين ميزان ابتلا به هپاتيت را دارد.
به گزارش ايرنا، به التهاب و تورم كبد، هپاتيت مي گويند و هپاتيت ويروسي در اثر ويروس هاي مختلفي ايجاد مي شود كه منحر به تورم كبد مي شود و مهم ترين انواع هپاتيت ويروسي ، هپاتيت هاي B ، A و C است كه نوع B و C به دليل مزمن شدن از اهميت زيادي برخوردار است.
براساس آمارها ، حدود يك ميليون و 400 هزار نفر در ايران به هپاتيت B و 186 هزار نفر به بيماري هپاتيت C و در دنيا 200 ميليون نفر به اين بيماري مبتلا هستند.
تنها راه تشخيص هپاتيت انجام آزمايش است و اين بيماري اگر درمان نشود به كبد آسيب مخربي مي زند كه در صورت بروز آسيب بايد پيوند كبد انجام شود.
7198/6048