به گزارش ایرنا، آیت الله علیرضا اعرافی روزپنجشنبه درششمین همایش علمی سلامت معنوی درقم افزود: اگرچه موسسه های حوزوی، فرهنگستان علوم پزشكی و دانشگاه ها برای تهیه طرح جامع سلامت گام هایی برداشته اند، ولی كافی نمی باشد.
وی اضافه كرد: درحوزه گاهی منتقدانی حرف های درستی نسبت به جریان سلامت معنوی دارند كه این نقص ها باید شنیده و برطرف شود و همه كسانی كه مسئول هستند پای كار بیایند.
مدیرحوزه های علمیه كشور با بیان اینكه تلاش كنیم با نقد سازنده دركنار هم مسیر را روشن نماییم، ادامه داد: تهیه طرح جامع سلامت معنوی با مولفه های دهگانه اسلامی مسیر را طی نماید و با نگاه سكولاریستی، غیرتوحیدی و شریعتی حركت نكند.
آیت الله اعرافی خاطرنشان كرد: نگارش چند جلد كتاب سنجیده در حوزه فلسفه سلامت معنوی نیاز امروز است و می تواند راهنمای همه دانشمندان باشد.
وی تاكید كرد:دبیرخانه انجمن های علمی و موسسه های حوزوی در پرتو اندیشه ای كه رهبری عرضه فرمودند و توصیه مراجع، قدم هایی مبتنی بر اصول و مبانی بردارند و كار علمی و فاخری در زمینه سلامت معنوی ارائه دهند.
وی افزود: فرهنگستان علوم پزشكی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی كه نقش مهمی در این زمینه دارد،باید با همكاری حوزه الگوهای صحیح مبتنی بر اندیشه اسلامی تولید و به جامعه بین الملل عرضه نمایند.
** تحقیق و پژوهش نخستین گام محور بیانیه رهبری
مدیرحوزه های علمیه كشور در ادامه با اشاره به بیانیه راهبردی رهبر معظم انقلاب است، گفت: تحقیق و پژوهش نخستین محوری است كه توسط معظم له برای دهه پنجم انقلاب مورد تاكید قرار گرفته است و مخاطب آن حوزه و دانشگاه می باشد.
وی اضافه كرد: ملت ایران می تواند با برداشتن گام های بلند نه تنها به مرزهای دانش در همه نقاط جهان برسد، بلكه از آن قلمروها نیز بیش تر رود.
مدیرحوزه های علمیه كشور ادامه داد: حوزه های پیرامون پزشكی و مرزهای سلامت روحی و معنوی از قلمروهایی است كه می توانیم از مرزهای دانش عبور كنیم و الگوساز و تمدن ساز برای جهانیان باشیم.
آیت الله اعرافی با تاكید بر این كه معنویت اسلامی از مولفه توحیدی و قدسی است، گفت: معنویت اسلامی، معادمحور، اخروی و فرا دنیوی و از سوی دیگر، معنویت مناسكی است به این معنا كه فرانگرشی و فراقلبی می باشد.
وی خاطرنشان كرد: معنویت اسلامی تنها بر نگرش درون و باطنی تكیه نمی كند، بلكه نگرش را در عرصه های مناسكی و عبادی تجلی یافته می بیند.
آیت الله اعرافی با بیان این كه اسلام فراتر از امر قلبی و معنوی به سلامت نگاه كرده است، بیان كرد: انبوه دعا و مناجات و زیارت هایی كه در گنجینه اسلام است، در جای دیگری وجود ندارد، تنها دعای ابوحمزه ثمالی و دعای كمیل می تواند قلمروهای بسیار مهمی را در سلامت معنوی به روی انسان بگشاید.
ششمین همایش ملی سلامت معنوی با حضور باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، سید مسعود خاتمی دبیر شورای عالی بسیج جامعه پزشكی و سردار سرتیپ پاسدار حسین سلامی جانشین فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سالن همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی قم آغاز شد و تا فردا ادامه دارد.
نخستین و دومین همایش ملی سلامت معنوی سال های 92 و 93 در دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار و دوره های بعدی این همایش ملی در سال های 94، 95 و 96 در قم ترتیب یافته است.
/2085/ 6133/
تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۹
قم- ایرنا- مدیرحوزه های علمیه كشور گفت: سلامت معنوی عامل پیشرفت و ترقی كشور و پیمودن قلمروهای علمی جهان است و باید منشور جامع قرآنی و روانی از سلامت معنوی تهیه و عرضه شود.