تهران- ايرنا- بر اساس رويكردِ ايجاد «شبكه نظارت و كنترل تغذيه دانشجويي»، فرهنگ تغذيه دانشجويان در حال تحصيلِ آموزش عالي از درخواست غذاي خوشمزه به غذاي سالم، تغيير مي‌كند.

به گزارش شامگاه جمعه خبرنگار دانشگاه ايرنا، با توجه به حساسيت موضوع تغذيه دانشجويي و لزوم نظارت، كنترل مستمر و دقيق خدمات تغذيه، با همكاري دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي، «شبكه نظارت و كنترل تغذيه دانشجويي» توسط صندوق رفاه دانشجويان، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري ايجاد مي‌شود.

**شرايط عضويت دانشگاه‌ها
دانشگاه‌هاي متقاضيِ شركت در اين طرح مي‌توانند از طريق سامانه فاز 2 صندوق رفاه دانشجويان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري تا 9 اسفندماه امسال اقدام كنند.
پس از بررسي اوليه شرايط ثبت‌نام‌كنندگان، دعوت از افراد حائز شرايط و ارزيابي نهايي آنها در جلسه مصاحبه‌اي كه 19 اسفندماه در محل صندوق رفاه دانشجويان برگزار مي‌شود، اعضاي شبكه نظارت و كنترل تغذيه دانشجويي كشور انتخاب و احكام آنها صادر مي‌شود.

**تغذيه چهار ميليون دانشجو
صندوق رفاه دانشجويان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به عنوان متولي مسائل رفاهيِ حدود چهار ميليون دانشجوي تحت پوششِ خدمات رفاهي، به فعاليت‌هايي مانند رتبه‌بندي آشپزخانه‌ها، سالن‌هاي غذاخوري، مكان‌هاي جانبي شامل انبار، سردخانه، همچنين رتبه‌بندي دانشگاه‌ها بر اساس رعايت قوانين و مقررات ابلاغي در حوزه بهداشت، آناليز مواد اوليه، نحوه نگهداري و پخت مواد در اين سال‌ها اقدام كرده است.

**جزئيات شبكه نظارت و كنترل تغذيه دانشجويي
راهكارهاي ارائه شده در طرح شبكه نظارت و كنترل تغذيه دانشجويي، سريع‌تر، كم‌هزينه‌ تر و موثرتر است.
ايجاد سيستم كنترل و نظارت موثر، بالا بردن كيفيت غذاي دانشجويي، پياده‌سازي استانداردها، روزآمدي روش‌هاي تهيه مواد اوليه و پخت و توزيع غذا، كاهش هزينه‌هاي اضافي و ايجاد صرفه‌جويي، تغيير فرهنگ تغذيه دانشجو از درخواست غذاي خوشمزه به غذاي سالم، اطلاع‌رساني به دانشجويان در خصوص شناخت حقوق خود، تنوع در برنامه‌هاي غذايي بر اساس هرم غذايي و توجه به نياز جسمي دانشجويان، برخي از اهداف راه‌اندازي اين شبكه ذكر شده است.

**سهم تمام دانشگاه‌ها در شبكه نظارت
ساختار سلسه مراتبي شبكه نظارت و كنترل كشور با مديريت صندوق رفاه دانشجويان صورت مي‌گيرد و دبيران مناطق دهگانه آموزش عالي به همراه دانشگاه‌هاي دولتي منتخب استان‌ها همچنين دانشگاه‌هاي فني و حرفه‌اي، غيرانتفاعي و آزاد اسلامي در اين شبكه مشاركت مي‌كنند.
هر دانشگاه در اين شبكه، دبير تقريباً سه دانشگاه منتخب، هر دانشگاهِ منتخب تقريباً دو دانشگاه دولتي و هر دانشگاه دولتي نيز تقريباً هفت مركز را بازديد مي‌كند.

**وظايف دانشگاه‌ها در شبكه تغذيه
با راه‌اندازي شبكه نظارت و كنترل تغذيه دانشجويي، بازديد از آشپزخانه‌ها، سالن‌هاي غذاخوري و مكان‌هاي جانبي هر يك از مراكز غيردولتي، فني و حرفه‌اي، دانشگاه‌هاي وابسته به دستگاه‌هاي اجرايي و دانشگاه آزاد اسلامي، بر عهده دانشگاه‌هاي دولتي است.

**چند آشپزخانه بازديد مي‌شود؟
در اين شبكه از 127 آشپزخانه در 95 دانشگاه دولتي، 51 آشپزخانه در 51 دانشگاه وابسته به دستگاه‌هاي اجرايي، 46 آشپزخانه در 170 دانشگاه فني و حرفه‌اي، 256 آشپزخانه در 361 دانشگاه غيردولتي و 266 آشپزخانه در 266 واحد دانشگاه آزاد بازديد به عمل مي‌آيد.
بازديد از آشپزخانه‌هاي دانشگاه‌هاي دولتي ماهي يك بار، دانشگاه‌هاي وابسته به دستگاه‌هاي اجرايي و فني و حرفه‌اي سه ماه يك بار، غيرانتفاعي‌ها و واحدهاي دانشگاه آزاد نيز هر ترم انجام مي‌شود.

**قيمت فعلي ژتون غذاي دانشجويي
اين شبكه در حالي طراحي مي‌شود كه بر اساس اعلام «ذوالفقار يزدان مهر» رئيس صندوق رفاه دانشجويان وزارت علوم و «محمدتقي نظرپور» معاون اداري مالي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به خبرنگار ايرنا، استقبال دانشجويان از سلف سرويس‌هاي غذا به دليل گرانيِ غذاي غيردانشجويي افزايش يافت كه در برخي دانشگاه‌ها اين استقبال به 80 درصد هم رسيد.
اكنون دانشجويان با پراخت سه نوع نرخ، از غذاي سلف دانشگاه‌هاي دولتي استفاده مي‌كنند. نرخ مصوب اين ژتون به چند بخش تقسيم مي‌شود؛ كم‌هزينه شامل ناهار و شام 790 تومان، متوسط هزينه شامل ناهار و شام يك هزار و 125 تومان، پر هزينه شامل ناهار و شام يك هزار و 290 تومان، صبحانه 655 تومان و براي دانشجويان سنوات گذشته بين دو هزار و 470 تومان و سه هزار و 480 تومان در نظر گرفته شده است.
اين قيمت بر اساس مصوبه سال تحصيلي 96-95 است و ژتون در سال تحصيلي جاري افزايش قيمت نداشت.
**9492** 1055