كرمان - ايرنا - رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي، لزوم اصلاح ساختار اقتصادي و نظام بانكي كشور را ضروري برشمرد.

به گزارش روز شنبه روابط عمومي دفتر ارتباطات مردمي نماينده مردم كرمان و راور در مجلس شوراي اسلامي، محمدرضا پورابراهيمي در جمع مردم مسجد صاحب ‌الزمان (عج) شهرستان راور به پيام پرمحتوا، موثر و جامع رهبر معظم انقلاب اسلامي و ارائه راهكار براي نسل جوان در ابعاد مختلف پرداخت و گفت: معظم له محورهاي مهمي در بيانيه خود به منظور استمرار انقلاب اسلامي تبيين كردند كه از جمله محورهاي آن اقتصاد است.
وي بيان داشت: اعتقاد ما بر اين است كه عليرغم همه گرفتاري هايي كه داريم و فضاهايي كه عليه نظام جمهوري اسلامي به راه انداخته اند، بخش عمده مشكلات اقتصادي، عوامل دروني است.
پورابراهيمي افزود: از اشكالاتي كه ما در جايگاه مجلس به دولت مي گيريم اين است كه در جنگ اقتصادي بايد رويكرد مجاهدانه در دستور كار دولت و اجزاي آن وجود داشته باشد و با ادبيات شرايط عادي نمي شود جنگ اقتصادي را اداره كرد.
وي به لزوم اصلاح ساختار اقتصادي اشاره و تصريح كرد: 900 هزار ميليارد تومان يارانه مستقيم و غيرمستقيم، نقدي و غيرنقدي يعني سه برابر بودجه كل كشور داريم كه بايد براي آن تصميم گيري شود.
پورابراهيمي گفت: فقط 20 تا 30 هزار ميليارد تومان قاچاق سوخت در كشور انجام مي شود و به دليل سوء مديريت در صدور كارتهاي بازرگاني و نبود نظارت سازمان صنعت و معدن و تجارت در 2 تا سه سال گذشته 30 هزار ميليارد تومان ميزان ماليات و عوارض ورودي به كشور بابت كالاها داشتيم كه قابل وصول نيست.
رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه 40 هزار ميليارد تومان فرار مالياتي سالانه در كشور داريم، اظهار داشت: با پيگيري هايي كه از سوي مجلس انجام شد، 15 هزار ميليارد تومان از ماليات حقه اي كه بايد تبديل به طرح هاي عمراني و غيره شود، وصول شده است.
وي خاطرنشان كرد: ساختار نامناسب موجب شده كه در وضعيت اداره كشور نگران باشيم با عدم فروش نفت، كسري بودجه را چگونه جبران كنيم.
پورابراهيمي اظهار داشت: به راحتي مي توان در كشور درآمدهاي جايگزين نفت داشت، با اصلاح ساختار اقتصادي مي شود جنس رفتار اقتصادي را تغيير داد و عليرغم وجود تحريم ها مي توانيم كشور را خوب اداره كنيم.
وي گفت: اگر اقتصاد كشور را با تحولات ساختاري از درون قوي كنيم در برابر همه تحريم ‌ها و دشمني ها مي توانيم بايستيم لذا بايد رويه ها را تغيير دهيم.
پورابراهيمي ادامه داد: از جمله تغييرات ساختاري كه نام مي بريم، افزايش اختيارات به استانها در چارچوب ضوابط است، استفاده از ظرفيت بزرگي كه در اختيار داريم بايد صورت گيرد.
وي تصريح كرد: 2 سال در كميسيون اقتصادي مجلس در حال ايجاد تغيير و اصلاح پايه هاي اقتصادي كشور هستيم و معتقديم تحول نظام بانكي كشور بايد صورت گيرد.
وي عنوان كرد: بزودي برنامه جامع و كاملي را در مجلس شوراي اسلامي در زمينه مسائل اقتصادي مطرح مي كنيم.
نماينده مردم كرمان و راور در مجلس همچنين به مسائل شهرستان راور و حضور ستاد اجرايي فرمان امام (ره) به عنوان معين اقتصادي راور پرداخت و گفت: اقدامات خوبي انجام گرفته اما معين منطقه بايد در حوزه مجموعه اقدامات خود و اشتغال شهرستان راور تقويت كند.
وي ادامه داد: حدود يك هزار نفر شغل در اين مدت ايجاد و توسط ستاد پيگيري شده كه عمدتا مشاغل خرد و خانگي است كه بايد استمرار يابد.
پورابراهيمي به فعاليت كارگاه هاي قاليبافي در شهرستان راور و كارآفريني در اين حوزه اشاره داشت و افزود: در حوزه معادن نيز عنوان كرديم كه ظرفيت هاي بخش معدني اين شهرستان براي ايجاد 2 برابر ظرفيت موجود، توانايي دارد.
وي تصريح كرد: براي ورود منابع جديد به شركت زغالسنگ از صندوق فولاد كشور توافق شده كه تحول اساسي ايجاد مي كند و 2 مجموعه جديد در شركت زغالسنگ نهايي شده كه در فاز اول 200 نفر شاغل خواهند شد.
پورابراهيمي گفت: با اجراي طرح هاي جديد در حوزه معدن، بازگشايي پهنه هاي جديد و استفاده از معادن موجود بتوانيم در سال آينده به اندازه ايجاد هزار شغل برنامه ريزي كرد.
نماينده مردم كرمان و راور در مجلس شوراي اسلامي در خصوص جاده اصلي راور نيز گفت: تمام تلاشمان اين است كه تا تابستان سال آينده 80 درصد از مسير كرمان - چترود - راور عملياتي شود و زير بار ترافيكي برود.
وي ابراز داشت: 60 تا 65 درصد منازل مسكوني شهري و تا 90 درصد منازل روستايي در شهرستان راور بعد از زلزله هاي اخير مقاوم سازي شده است.
3029