تهران - ایرنا - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: علاج مشكلات كشور اگر از طریق دانشگاه ها ها پیگیری نكنیم، شاید مسیر طولانی را به بیراهه برویم و هر چقدر در این زمینه تاخیر ایجاد شود، به برگشت می رویم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه ایرنا، منصورغلامی امروز شنبه چهارم اسفندماه جاری در یكصدمین سالگرد تاسیس دانشگاه خوارزمی، گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، در حال تهیه برنامه ساماندهی آموزش عالی كشور است كه طرح اولیه آماده شد.
غلامی افزود: با هم بودن دانشگاه ها توانمندی این مراكز را به دنبال دارد و تجزیه باعث ضعف شان می شود.
وی در مورد ادغام برخی واحدهای دانشگاهی با دانشگاه خوارزمی نیز، اظهار كرد: در حال حاضر دانشگاه علوم اقتصادی به دانشگاه خوارزمی پیوسته است و اگر این واحد دانشگاهی فعالیت مستقل داشت، تاثیرگذاری آن تا چه اندازه بود؟ باز هم می توان به این روند سرو سامان داد.
وزیر علوم در ادامه محور اصلی ساماندهی آموزش عالی را ایجاد شبكه های علمی با اتصال مراكز علمی متفرق در استان ها و كشور بدون انحلال، ادغام فیزیكی یا محو شدن واحدهای دانشگاهی، عنوان كرد و افزود: شبكه علمی بین دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی را برای هم افزایی ایجاد و ماموریت های خاص علمی و توسعه ای را باید به این مراكز محول كنیم. آینده نیاز به تقویت و توسعه زیرساخت های علمی دانشگاهی دارد.
غلامی در مورد نیروی انسانی این نكته را هم یادآور شد كه هیچ كمبودی از نظر نیروی انسانی نداریم و باید پشتیبانی های مادی، سازمانی و حمایت های دولت هم به كمك بیاید تا دانشگاه ها بیش از پیش بدرخشند.
وزیر علوم با اشاره به تاسیس واحدهای دانشگاهی با وجود تمام مشكلات تاریخی در كشور، خاطرنشان كرد: مهم این است كه توانسته ایم در كشورمان با همه مشكلاتی كه در دوران قاجار و در ادامه در زمان حكومت پهلوی تا انقلاب اسلامی وجود داشت نهادهای دانشگاهی را تاسیس كنیم و به پیش برویم.
غلامی در مورد اثرگذاری چهره های علمی در تربیت چهره های دانشگاهی و آكادمیك نیز گفت: بعد از انقلاب، تحول بزرگی در تربیت نیروی انسانی صورت گرفت و دانشگاه ها با توان و بنیه كم از نظر جوان بودن، شكل گرفتند و دستاوردهای خوبی داشتند. در حال حاضر كل كارشناسان، متخصصان، مدیران و برنامه ریزان كشور دانش آموخته دانشگاه های ایران هستند و اكثریت آنها برخی دوران تحصیلی را در دانشگاه های ایران و زیر دست همین استادان گذرانده اند.
غلامی تاكید كرد: با كمك مسئولان و استادان به سمت تاثیرگذاری دانشگاه ها در حوزه های كارآفرینی حركت می كنیم كه در این زمینه آمارهای قابل قبولی وجود دارد و حركت دانشگاه های جامعه محور در كشور آغاز شده است.
وی با یادآوری این نكته كه در دانشگاه ها، خوشه های علمی تشكیل شده است، اظهار كرد: توسعه فناوری ها در قالب قراردادهای تحقیقاتی و برای در خدمت گذاشتن دستاوردهای علمی در دانشگاه ها پا گرفته است. البته انتظار داریم دولت این حمایت را بیش از پیش با توجه به حضور نمایندگان انجام دهد و به این ماموریت و توانمندی دانشگاه ها توجه ویژه شود.
غلامی همچنین با اشاره به تصویب نخستین دانشگاه ایرانی در جهان، گفت: نخستین دانشگاه ایرانی در دزفول توسط یونسكو تصویب شد و دانشگاه جندی شاپور از 1738 سال پیش در كشور می درخشد.
در این مراسم ضمن رونمایی از تمبر یاد بود یكصدمین سال تاسیس دانشگاه خوارزمی از اساتید برجسته این دانشگاه نیز تقدیر به عمل آمد.
9492 ** 1200