به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، «سورنا ستاری» امروز شنبه به همراه حجت الاسلام و المسلمین دكتر «حسن روحانی» رییس جمهوری از نمایشگاه دستاوردهای علمی و فناوری و محصولات شركت های دانش بنیان كه در پارك فناوری پردیس برگزار شده است بازدید كرد.
وی در این بازدید، ضمن بیان این كه بیش از 6 هزار استارتاپ در حوزه های مختلف بیوتكنولوژی، نانو، علوم شناختی، هوا فضا و غیره مشغول به كار هستند یادآور شد: حال باید به این بیاندیشیم كه چگونه می توان نوآوری را در اقتصاد تزریق كرد. برای این امر باید با در نظر گرفتن این واقعیت كه مفاهیم آموزش در حال عوض شدن است، نگاه به آموزش در قالب دوره های دبستان، دبیرستان و دانشگاه را فراتر ببریم و به این سمت حركت كنیم كه بحث آموزش را هر لحظه داشته باشیم و بستر این آموزش شهرها هستند.
ستاری تصریح كرد: شهرها در آینده مكانی مهم خواهند بود و كاری كه الان می شود در شهرهای بزرگ انجام داد ایجاد یك كارخانه نوآوری در قالب فضای شهری است.
وی افزود: به همین منظور بزرگترین كارخانه نوآوری به زودی در تهران افتتاح می شود كه در حال حاضر بیش از هزار نفر برای احداث آن فعالیت می كنند.
به بیان ستاری، فاز نهایی این كارخانه نوآوری اردیبهشت ماه تكمیل خواهد شد و بیش از 3500 جوان با بیش از 10 شتاب دهنده در حوزه های مختلف و سرمایه گذاری بخش خصوصی در آن فعالیت خواهند داشت.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان این كه شركت های دانش بنیان همانند زایشگاهی عمل می كنند كه شركت های كوچكی تولید می كنند كه می توانند در كارخانه های نوآوری جذب و ادامه فعالیت دهند گفت: در حال حاضر چهار كارخانه دیگر در تهران در حال تجهیز شدن است كه شهرهای بزرگی همچون مشهد و اصفهان هم در برنامه های بعدی قرار دارند.
ستاری در بخشی دیگر از سخنان خود، خاطرنشان كرد: این یك حركت شهری است كه در بستر آن اتفاق خواهد افتاد و می خواهیم شهری داشته باشیم كه هر روز كه افراد از خواب بلند می شوند تحت آموزش قرار گیرند چرا كه پایه شهرهای هوشمند از همین جا شكل می گیرد و توسعه می یابد.
وی ادامه داد: مهم این است كه فردی را كه بتواند ایده را تبدیل به شركت و كارآفرینی كند پرورش دهیم؛ این اتفاق مهمی است كه در غالب كارخانه های نوآروی رخ می دهد. جریانی كه با دو هزار استارتاپ اتفاق افتاده و سال گذشته فروش شركت های دانش بنیان ما به عددی حدود 60 هزار میلیارد تومان رسید.
وی درباره تغییر فضای همكاری دانشگاه ها هم گفت: جهت گیری دانشگاه ها در حال تغییر است و نواحی نوآروی در داخل شهرها توسعه یافته كه یكی از نمونه های جالب آن ناحیه نوآوری دانشگاه صنعتی شریف است كه همین الان بیش از 450 شركت در آن مستقر هستند ودر لیست شركت های فعال قرار دارند كه ماهی 20 شركت به آن اضافه می شود.
معاون علمی فناوری رییس جمهوری نقش این نواحی نوآوری را اینگونه تشریح كرد: این نواحی نوآوری علاوه بر این كه زندگی شهری را تغییر می دهند، اخلاق و فرهنگ و روش جدید زندگی با خود می آورند و به ما می آموزند كه چطور می توانیم در این صنعت سنتی كه داریم جوانان را ترغیب كنیم كه در حوزه های مختلف فعال شوند.
ستاری تصریح كرد: نسل بعدی استارتاپ ها كه به صورت جدی بر روی آن فعالیت داریم استارتاپ های حوزه تكنولوژی است كه در كنار استارتاپ های خدماتی، بازارسازی می كنند گرچه در خدمات هنوز راه نرفته بسیار داریم. اما به هر حال این یك روش جدید است برای این كه بتوانیم تغییر ایجاد كنیم و در اقتصاد، صنعت و فرهنگ تزریق نوآوری داشته باشیم.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به این كه این اتفاق محصول این دولت است گفت: این كارآفرینان عمدتا در این دولت تشكیل شده اند و نسل جوانی هستند كه اینجا ایستادند و فعالیت در شركت های خارجی را پس زدند.
دكتر حسن روحانی رئیس جمهوری و هیات همراه (سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری و انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران) امروز شنبه از نمایشگاه جدیدترین دستاوردهای علمی و فناوری و محصولات شركتهای دانش بنیان كشور بازدید و در جمع رییسان و مدیران شركت های دانش بنیان و استارت آپی سخنرانی كردند.
علمی**9294**1440
تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۰
تهران-ایرنا- معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به نقش و فعالیت شركت های دانش بنیان در تغییر فضای اقتصادی و فرهنگی كشور گفت:فقط در بخش اقتصادی، این شركت ها سال گذشته بیش از 60 هزار میلیارد تومان درآمد از فروش محصولات ایرانی كسب كرده اند.