ساري - ايرنا - در حالي كه چهار روز از مصوبه ستاد تنظيم بازار در تعيين نرخ 11 هزار و 500 توماني براي هر كيلوگرم گوشت مرغ مي گذرد ، قيمت اين ماده پروتيئني در مازندران همچنان در اوج است.

بررسي هاي ميداني حبرنگار ايرنا از سطح شهر ساري مركز مازندران نشان مي دهد كه هم اكنون قيمت مرغ در بازاهاي پروتيئني اين شهر و فروشگاههاي زنجيره اي 140 تا 142 هزار ريال در هر كيلوگرم است و هيچ خبري از مرغ 11 هزار و 500 توماني مصوبه ستاد تنظيم بازار كشور نيست.
در حالي بازار پروتيني مازندران خالي از مرغ با قيمت تنظيم بازاري است كه دستگاههاي نظارتي هم براي اجرايي كردن مصوبه اين ستاد تاكنون پا پيش نگذاشته اند و هر يك از اين دستگاهها توپ برخورد با متخلفان را به زمين دستگاه ديگري پاس مي دهند.
** اما و اگر هاي دستگاههاي نظارتي
معاون بازرسي سازمان صنعت ، معدن و تجارت مازندران در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت : مصوبه ستاد تنظيم بازار بايد از درب كشتارگاه و مرحله توليد مرغ اجرايي شود تا بتوان برخورد با فروشندگان خرد در بازار را به ثمر رساند.
حسين اصغرزاده افزود : در شرايط فعلي استدلال مرغداران اين است كه به دليل قيمت بالاي نهاده هاي دامي امكان فروش مرغ به قيمت 78 هزار ريالي كه ستاد تنظيم بازار براي درب كشتارگاه تعيين كرده ، وجود ندارد و حداقل قيمت با حاشيه سود اندك حدود 100 هزار ريال است.
وي گفت : ما به دنبال متقاعد كردن مرغداران براي كاهش قيمت مطابق با مصوبه ستاد تنظيم بازار هستيم و در صورتي كه بتوانيم نهاده ها را به قيمت مصوب در اختيارشان قرار دهيم به نظر مي رسد اين برنامه اجرايي خواهد شد.
اصغرزاده افزود : دستورالعمل ستاد تنظيم بازار به شهرستان هاي استان نيز ارسال شد تا بتوانيم با هماهنگي اين مصوبه را اجرايي كنيم.
** كورسوي اميد براي كاهش قيمت
مسئول ستاد تنظيم بازار سازمان جهادكشاورزي مازندران هم گفت : با مصوبه اخير ستاد تنظيم بازار و نرخ گذاري مرغ در هر كيلوگرم 11 هزار و 500 تومان، قيمت اين ماده پروتيئني در هر كيلوگرم تا 18 هزار ريال كاهش يافته است .
سليمان حاتم نژاد ابراز اميدواري كرد كه با توزيع مرغ به قيمت تنظيم بازاري 11 هزار و 500 تومان در هر كيلوگرم و كاهش نرخ نهاده هاي مورد نياز مرغداران ، روند كاهشي قيمت اين مواد پروتيئني در مازندران استمرار يايد.
وي گفت : در شرايط فعلي به دليل گراني نهاده ها از جمله جوجه يكروزه ، قيمت نهايي مرغ بنا به اظهار مرغداران حدود 100 هزار ريال در هر كيلوگرم است و با اين روند اجراي دستورالعمل تنظيم بازار تا حد زيادي دشوار است.
او افزود : در استان مازندران از دي ماه تا پايان بهمن به مدت دو ماه حدود يك هزار و 850 تن گوشت مرغ گرم توزيع شد و اين روند براي پايان سال و شب عيد نيز ادامه مي يابد.
** تعزيرات در انتظار پرونده و شاكي
مديركل تعزيرات حكومتي مازندران هم گفت كه دستگاه متبوعش بر اساس قانون مسئول برخورد با گران فروشان است و اين برنامه زماني محقق مي شود كه از سوي بازرسي سازمان صمت پرونده اي ارسال شود و يا مردم شكايتي ارائه دهند.
يدالله ملكي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : تاكنون نه سازمان صمت پرونده گرانفروشي مرغ نسبت به مصوبه ستاد تنظيم بازار به تعزيرات حكومتي ارسال كرد و نه اين كه مردم شكايتي از طريق تماس با سامانه 124 و 135مطرح كردند كه بتوانيم برخوردي داشته باشيم.
وي افزود : قضات تعزيرات حكومتي آماده اجراي مصوبه ستاد تنظيم بازار و برخورد با متخلفان فروش مرغ بيش از قيمت 11 هزار و 500 توماني است و اين كار منوط به ارسال پرونده است.
مديركل تعزيرات حكومتي مازندران گفت : مصوبه ستاد تنظيم بازار پس از كارشناسي ميداني و با حضور نمايندگان توليدكنندگان و مصرف كنندگان و ساير مسئولان مرتبط اتخاذ شد و به نظر مي رسد نرخ 11 هزار و 500 تومان با رعايت تمام جوانب حمايتي اتخاذ شد.
ملكي اظهار داشت : با اين روند ما آماده برخورد با متخلفان در صورت ارائه پرونده و شكايت خصوصي هستيم.
مازندران افزون بر 2 هزار و 500 واحد مرغداري با توليد سالانه 200 هزار تن گوشت مرغ دارد. اين استان 11 درصد از نياز كشور به مرغ را تامين مي كند.
6982/1654