به گزارش روز شنبه ایرنا،گروه ویژه اقدام مالی در تازه ترین بیانیه خود ضمن تعلیق اقدامات تقابلی، تا ماه ژوئن (خردادماه) به ایران فرصت داد قوانین مربوط به مبارزه با پولشویی را تقویت كند.
گروه ویژه اقدام مالی در مورد مبارزه با پولشویی 40 توصیه و در مورد تامین مالی تروریسم 9 توصیه دارد كه براساس آنها كشورهای مختلف را بررسی و رده بندی می كند.
توصیه های این نهاد می تواند از طریق وضع قوانین داخلی توسط كشورها، به اجرا در بیاید و زمینه های پولشویی و تامین مالی تروریسم را كاهش دهد.
گروه ویژه اقدام مالی مستقر در پاریس ماه اكتبر گذشته تا ماه فوریه (اسفند) به ایران فرصت داده بود تا اصلاحات لازم را اعمال كند.
در سال 2009 میلادی برای نخستین بار، نام ایران در فهرست سیاه این سازمان وارد شد.
گروه ویژه اقدام مالی هفته جاری در پاریس تشكیل جلسه داد. این نشست از 17 فوریه تا 22 فوریه (28 بهمن تا 3 اسفند)، با حضور بیش از 800 مقام به نمایندگی از 205 حوزه قضایی، صندوق بین المللی پول، سازمان ملل متحد، بانك جهانی و دیگر سازمان ها برگزار شد.
این گروه در پایان این نشست با صدور بیانیه ای اعلام كرد: «هنوز مواردی وجود دارد كه تكمیل نشده است» و «انتظار دارد ایران به سرعت در مسیر اصلاحات به پیش برود.»
خبرگزاری رویترز در گزارشی در این زمینه نوشت: اگر ایران تا ژوئن 2019 باقی قوانین لازم را مطابق با معیارهای گروه ویژه اقدام مالی به تصویب نرساند، این نهاد ملزم خواهد بود اقدامات نظارتی بیشتری بر شعبات و شركت های تابعه نهادهای مالی مستقر در ایران اعمال كند.
اگر ایران تا ژوئن 2019 با وضع قوانینی به تصویب باقی مانده استانداردهای این گروه اقدام نكند، در آن صورت گروه ویژه اقدام مالی درخواست افزایش بازرسیهای نظارتی از نهادهای مالی مستقر در ایران و بخشها و سازمانهای تابعه را خواهد كرد.
در بخشی دیگر از بیانیه گروه ویژه اقدام مالی آمده است: تا زمانی كه قوانین لازم برای رعایت استانداردهای این گروه در ایران تصویب نشود، نگرانی از «خطر تامین مالی تروریسم با منشا ایران و خطری كه این موضوع متوجه نظام مالی بینالمللی میكند» باقی خواهد ماند.
دولت «حسن روحانی» رئیس جمهوری كشورمان چهار لایحه برای اجرای استانداردهای گروه ویژه اقدام مالی ارائه داده كه تكلیف دو لایحه هنوز مشخص نیست.
دو لایحه پیشنهادی دولت در مجلس و شورای نگهبان تصویب شده، اما دو لایحه دیگر موسوم به «پالرمو» و «سیافتی» با این كه در مجلس به تصویب رسیده، به دلیل مخالفت شورای نگهبان، در انتظار تصمیمگیری در مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند.
لایحه پالرمو، راه پیوستن ایران به كنوانسیون مبارزه با جرایم سازمانیافته فراملی را باز میكند و لایحه سیافتی نیز الحاق ایران به كنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم را هموار میكند.
روحانی هشدار داده كه در صورت تصویب نشدن لوایح مرتبط با مقررات گروه ویژه اقدام مالی، مبادلات مالی برای ایران 20 درصد گرانتر تمام میشود.
بانك مركزی از تصمیم جدید گروه ویژه اقدام مالی درباره ایران مبنی بر تمدید تعلیق اقدامات تقابلی تا خرداد آینده استقبال كرد.
بانك مركزی با قدردانی از نهادهای تصمیم گیر كشور كه با تصویب دو لایحه اصلاح قوانین مربوط به مبارزه با پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم، زمینه تمدید دوباره تعلیق اقدام تقابلی علیه ایران را موجب شدند، از تصمیم گروه ویژه اقدام مالی استقبال و ابراز امیدواری كرد تكلیف دو لایحه باقیمانده نیز هرچه زودتر تعیین شود.
** پاكستان در فهرست خاكستری «اف ای تی اف» باقی ماند
گروه ویژه اقدام مالی اوایل سال 2018، پاكستان را در «فهرست خاكستری» خود قرار داد اما قبل از این كه رتبه این كشور به پایین تر سقوط كند به اسلام آباد فرصت داد تا اقداماتی را انجام دهد.
در بیانیه روز جمعه گروه ویژه اقدام مالی ارزیابی این گروه از روند پیشرفت مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم در پاكستان ارائه و از این كشور خواسته شده اگر می خواهد از این لیست خارج شود تا مه 2019 بسرعت در جهت تامین خواسته های گروه ویژه اقدام مالی گام بردارد.
به پاكستان تا سپتامبر 2019 مهلت داده شده تا شروط گروه ویژه اقدام مالی را تامین كند و در غیر این صورت ممكن است در «فهرست سیاه» این سازمان قرار گیرد.
گروه ویژه اقدام مالی همواره یك لیست سیاه از كشورهایی كه مقررات مالی و پولشویی نگران كنندهای دارند منتشر میكنند. اثر قرارگیری در فهرست سیاه قابل توجه است و با وجود این كه بر اساس حقوق بین الملل، فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی هیچگونه تحریم رسمی را با خود به همراه ندارد، در واقعیت كشوری كه در این فهرست سیاه قرار می گیرد، اغلب خود را در معرض فشار شدید مالی میبیند.
پاكستان پیش تر در تلاش برای خارج شدن از فهرست خاكستری گروه ویژه اقدام مالی، گزارشی از ارزیابی ریسك تأمین مالی تروریسم را به گروه ویژه اقدام مالی فرستاد كه در این گزارش منابع داخلی و خارجی كه احتمال حمایت مالی از فعالیتهای تروریستی دارند شناسایی شده است.
پاكستان در سال 1997 قانون داخلی مقابله با تروریسم و در سال 2010 قانون مقابله با پولشویی را تصویب كرد. از سال 2000 به گروه آسیا-اقیانوسیه در گروه ویژه اقدام مالی پیوست كه به 'ای پی جی' (APG) شناخته میشود. در فوریه 2008 همزمان با ایران در نشست و گروه ویژه اقدام مالی مورد خطاب قرار گرفت و از این كشور خواسته شد تا بار دیگر خود را با توصیههای چهلگانه تطابق دهد. یك سال و نیم بعد در 2009 از این كشور به دلیل همكاریهای انجام شده تقدیر شد، اما در سال 2012 در فهرست خاكستری گروه ویژه اقدام مالی قرار گرفت و تا سه سال در آن ماند.
نام پاكستان در سال های 2012 تا 2015 بر اساس گزارش گروه بازنگری همكاری های بین المللی (ICRG) در لیست خاكستری گروه ویژه اقدام مالی قرار گرفت.
گروه ویژه اقدام مالی در بیانیه جدید خود حمله تروریستی اخیر در كشمیر هند را محكوم كرد. به دنبال حمله چند روز گذشته تنش ها بین اسلام آباد و دهلی نو تشدید شد و پاكستان از سازمان ملل خواست برای تنش زدایی بین دو كشور نقش آفرینی كند.
**نگرانی از اقدامات كره شمالی
در بیانیه «اف ای تی اف» همچنین درباره شكست كره شمالی در رفع كاستی های اساسی در مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم و تهدیدهای جدی این كشور علیه انسجام و یكپارچگی نظام مالی بین المللی ابراز نگرانی شده است و از كره شمالی خواسته شده فورا مشكلات كنونی در زمینه مقابله با پولشویی و مقابله با تامین مالی تروریسم را رفع كند.
در این بیانیه از تهدیدهای فعالیت های كره شمالی در ارتباط با سلاح های كشتار جمعی و تامین مالی ابراز نگرانی شده است.
اروپام**9158**2040
تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۱
تهران-ایرنا- گروه ویژه اقدام مالی (اف ای تی اف) روز جمعه سوم اسفند در بیانیه جدید خود به ایران برای تقویت قوانین مبارزه با پولشویی فرصت داد اما به پاكستان درباره احتمال قرار گرفتن در فهرست سیاه و به كره شمالی درباره تعلل در رفع و رجوع فوری كاستی ها هشدار داد.