يكي از پرستاران پلدختر در اين رابطه درگفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: حقوق پرستاري كفاف يك زندگي ايده آل را نميدهد و پرداختيهايي مانند حق مهد كودك و حق لباس كه به ما پرداخت ميشود بسيار ناچيز است.
شكوفه حاتمي افزود: به عنوان مثال هرماه مبلغي به عنوان حق مهد كودك فرزندم از سوي سازمان ميبايست به حسابم واريز شود كه اين مبلغ حدود يك سوم از هزينهاي است كه خودم براي مهد فرزندم پرداخت ميكنم، و اكنون حدود 6 ماه معوق شده و حق لباس هم بسيار اندك است.
پرستار ديگر بيمارستان پلدخترگفت: شاخصهاي پرستاري در رابطه با نيروي انساني با وجود حجم كار، بسيار كم است و بيمارستان امام خميني پلدختر به دليل مسافت كمي كه با شهرستانهاي دره شهر در استان ايلام و شهرستان رومشكان دارد بيماران اين شهرستانها براي معالجه به اين مركز درماني مراجعه ميكنند.
محمد حسين آذرخش نيز در اين رابطه بيان كرد: همچنين حجم بالاي تصادفات در جاده هاي ارتباطي به دليل كوهستاني بودن و حادثه خيزي، باعث شده بيمارستان پلدختر روزانه پذيراي خيل عظيمي از بيماران و مراجعه كنندگان باشد كه اين امر منجر به افزايش خدمات و حجم كاري بسيار بالا ميشود.
يكي ديگر از پرستاران پلدختر گفت: پرستاري با وجود سختي كار و تحمل رنج ساعتها دوري از خانواده بر پايه عشق و ايثار استوار است و اگر اين نباشد، نميتوان خدمترساني مطلوب به بيماران را انجام داد.
*** پرستاران از نظر معيشت با مشكل مواجهاند
سعيد اللهياري در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: با وجود اينكه پرداختيها به موقع نيست و ما از نظر معيشتي با مشكل مواجه هستيم فقط علاقه و عشق خدمت به بيماران خستگي را از تن ما ميزدايد.
وي افزود: پرستاران در قيد و بند تشويقي و مزاياي اضافي نيستيم، اما احترام و ارج نهادن به جايگاه پرستاران يكي از مطالبات اين قشر است كه متاسفانه در اين زمينه با بيمهري مواجه شد.
پرستاران در انتظار اجراي طرح تعرفه خدمات پرستاري
پرستار بيمارستان امام خميني (ره) پلدختر به قانون تعرفهگذاري پرستاري اشاره كرد و گفت: حدود 12 سال است قانون تعرفهگذاري پرستاري به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده با اين وجود هر سال پرستاران در فصل بودجه منتظر نگاه تصميمگيران جهت اجرا شدن اين قانون هستند.
ليلا ثنايي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: طي اين سالها طرحهاي غير ضروري زيادي در حوزه سلامت و بهداشت اجرا شده كه چندان ضرورتي نيز نداشته، اما متاسفانه دولت تاكنون براي اجراي طرح تعرفه خدمات پرستاري بودجه اي اختصاص نداده است.
*** پرستاران پلدختري 10 ماه كارانه معوق دارند
وي اظهار داشت: پرداخت كارانه وضعيتي براي تسكين مشكلات پرستاران و رفع بخشي از معضلات اقتصادي پيش روي آنها است كه متاسفانه در پرداخت آن بسياركوتاهي ميشود و ما پرستاران بيمارستان امام خميني(ره) پلدختر حدود 10 ماه كارانه معوق داريم.
ثنايي بيان كرد: در صورتي كه اگر من پرستار به عنوان مثال فشار بيماري را بسنجم بايد سر ماه تعرفه آن به حسابم واريز شود اما متاسفانه دولت تاكنون بودجه خاصي به اين طرح اختصاص نداده است.
*** حقوق پرستاري در شرايط سخت اقتصادي امروز بسيار ناچيز است
سرپرستار بخش اورژانس بيمارستان پلدخترگفت: قشر پرستار تنها به صرف عشق و علاقه اين شغل را براي خود انتخاب و خدمت به بيماران جز لاينفك زندگي ما شده كه آن را لطف و رحمتي از سوي خداوند در زندگي خود احساس ميكنيم.
فاطمه حيدروند اظهار داشت: حقوقيكه در قبال اين خدمات به ما پرداخت ميشود با توجه به شرايط سخت اقتصادي امروز و در مقايسه با پرداختيهاي ساير ارگانها و نهادها و با وجود حجم كاري بالا بسيار ناچيز و كفاف زندگي و مايحتاج روزمره ما را نميدهد و تنها به خاطر علاقه با تمام وجود در خدمت بيماران هستيم.
وي به روز پرستار اشاره كرد و افزود: مسئولان حتي روز پرستار نيزبرعكس شهرستان هاي همجوار مانند دره شهر استان ايلام و انديمشك خوزستان كه در اين روز به طور ويژه از پرستاران اين شهرستان ها از سوي مديران تجليل شد اما متاسفانه در پلدختر توجهي به پرستاران نشد.
سرپرستار بخش اورژانس بيمارستان پلدخترگفت: روز پرستار بي توجهي مسئولان جداي از خستگي كار، قلبم را رنجور ساخت و آرزو كردم اي كاش روزي به نام پرستار وجود نداشت چون هيچكدام از مسئولان حتي يك تبريك خشك و خالي به پرستاران شاغل در اين مركز درماني نگفتند.
*** حقوق پرستاران كفاف زندگي را نميدهد
رئيس شبكه بهداشت و درمان پلدختر با تاييد ناكافي بودن حقوق پرستاران گفت: حقوق پرسنل بهداشت ازجمله پرستاران به هيچ وجه كفاف زندگي آنها را نميدهد به ويژه اينكه از مشاغلي است كه حتي در تعطيلات و بحرانها نيز بايد وقت خود را صرف خدمت به مردم كنند.
ناصر بابايي درگفت وگو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: كار پرستاران به صورت بيوقفه و شبانه روزي است و نميتوانند به ساير امور زندگي برسند ازطرفي با توجه به حجم كاري زياد و نوع خدمت ارائه شده بايد حقوق بيشتري به آنها پرداخت شود.
وي افزود: پرستاران شهرستان پلدختربه دليل اينكه بيماران زيادي از ساير شهرستانهاي همجوارمانند رومشكان و دره شهر ايلام به بيمارستان اين شهرستان مراجعه ميكنند با حجم بالايي از فعاليت كاري مواجه هستند.
رئيس شبكه بهداشت و درمان پلدختر نوع برخورد همراهان بيمار را يكي از مهمترين مشكلات حوزه پرستاري در اين شهرستان دانست و گفت: گاهي اوقات همراهان بيماران عليرغم مشغله كاري پرستاران با آنها برخوردهايي ميكنند كه باعث اوقات تلخي آنان ميشود.
*** كارانه به علت نبود اعتبار با تاخير به پرستاران پرداخت ميشود
وي بر پرداخت به موقع كارانه به پرستاران تاكيد كرد و افزود: كارانه به علت نبود اعتبارات به صورت معوق پرداخت ميشود و يكي از دلايل كمبود اعتبار عدم پرداخت از جانب بيمهها است و آخرين بار ارديبهشت ماه امسال به پرستاران بيمارستان امام خميني (ره) پلدختر كارانه پرداخت شده است.
رئيس شبكه بهداشت و درمان پلدختر افزود: تعداد پرستاران رسمي ، طرحي و شركتي بيمارستان امام خميني (ره) پلدختر 90 نفر ميباشد كه از اين تعداد 75 نفر زن و مابقي مرد هستند.
بابايي بيان كرد: مبلغ كارانه پرداختي به پرستاران هفت تا 10 ميليون ريال متغير است و حق لباس پرداختي نيز بسيار ناچيز ميباشد و افزايش آن در حوزه اختيارات شهرستان نيست.
وي لضلقه كرد: حق مهد كودك حدود 95 هزار ريال و براي همه كارمندان يكسان است كه با اين مبلغ نميتوان يك كودك را از لحاظ تغذيه و هزينه اياب و ذهاب تامين كرد.
/6060/7272
تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۳
خرم آباد - ايرنا - پرستاران مراكز درماني پلدختراز حقوق كم و بسيار ناچيزخود، عدم پرداخت كارانه و ناكافي بودن آن براي گذران امور روزمره گلايه مندهستند در انتظار اجراي طرح تعرفه خدمات پرستاري به امور درمان بيماران اين شهرستان مي پردازند.