دراين مطلب آمده است: معاون شهرسازي و معماري شهرداري قم خبر داد: از 13هكتار محدوده شهري،4 هكتار واجد بازآفريني شهري است كه تاكنون هزار و 580هكتار آن با اشاره به شاخصه هاي ريزدانگي، نفوذ ناپذيري، بحث استحكام است.
غلامرضا جانقربان با اشاره به موانعي كه بر سر راه احياي بافت فرسوده شهري وجود دارد، اظهار كرد: موضوع بازآفريني پايدار شهري قم بسيار مهم است كه امروزه در سطح نظام، دولت، ملي و استاني به آن پرداخته شده و سند ملي براي آن تهيه شده و هم چنين نقش دستگاههاي اجرايي در اين راستا مشخص شده است.
وي در خصوص پيشرفت طرح جامع اقدام مشترك در زمينه بازآفريني پايدار شهري قم و اجرايي شدن آن عنوان كرد: در سنوات قبل برنامههايي براي اين موضوع داشتيم و در سطح وزارت راه و شهرسازي هم به اين مهم پرداخته ميشد، اما خوشبختانه تهيه اين سند طي دو، سه سال اخير، نقش و سهم هر دستگاه را مشخص كرده است.
معاون شهرسازي و معماري شهرداري قم ادامه داد: در دوره هاي گذشته به جاي اينكه احيا و نوسازي بافتهاي فرسوده شهري جهت كيفيت بخشي به زندگي مردم پرداخته شود، مشاهده مي شود كه متاسفانه به يكباره 580 هكتار از اراضي مزروعي و باير شهر به توليد مسكن مهر اختصاص مي يابد و عليرغم تاكيدات مكرري كه شهرداري قم به اين مهم داشت؛ امروزه با بي توجهي مواجه و شاهد يك بحران اجتماعي و زيست محيطي در محلات مركز شهر هستيم.
وي با بيان اينكه سند باز آفريني شهري دستورالعملها و برنامه هايي در آن وجود دارد، افزود: مي توان با تشكيل ستادهاي استاني و تشريك مساعي، حمايت در سطح ملي و تخصيص اعتبارات و زمين و مشوق هاي لازم، تخصيص اعتبارات بانكي، كاهش سودهاي بانكي و نقش فعال كنشگران استان و استفاده از ظرفيت بخش خصوصي و سرمايه گذاران، اميدوار بود كه در يك پروسه ميان مدت و درازمدت و سهم بندي هرساله نسبت به اين مهم اقداماتي انجام داد.
جانقربان بيان كرد: در اين راستا شهرداري قم در كوتاه مدت اقدام به اجراي شبكه ها، تعريض و احداث معابر مطابق با طرح تفصيلي در بافت هاي مورد اشاره نموده كه شاهد آن فازهاي 4 و 5 عمارياسر، شهيد روحاني، محدوده چهل اختران و ده ها پروژه خرد ديگر در سطح محلات به عنوان محرك هاي توسعه از قبيل توسعه فضاي سبز پيرامون مساجد، پيگيري در جهت احداث مراكز فرهنگي و پاتوق هاي محلي به عنوان اولين قدم در جهت ماندگاري مردم ساكن در محلات بوده است و هر ساله شاهد تخصيص اعتبارات بسيار زيادي در بودجه هاي سواتي گذشته، حال و آينده در برنامههاي مديريت شهري قرار گرفته است.
معاون شهرسازي و معماري شهرداري قم يادآور شد: از13هكتار محدوده شهري،4هكتار واجد بازآفريني شهري است كه تاكنون هزار و 580هكتار آن با اشاره به شاخصه هاي ريزدانگي، نفوذ ناپذيري، بحث استحكام است كه هزار و 580 هكتار از اين4هزار هكتار در شوراي عالي معماري و شهرسازي كشور به تصويب رسيده و در سال 96به شهرداري قم ابلاغ شده است، ضمن اينكه شهرداري در سال هاي گذشته مشوق هايي را از قبيل تراكم تشويقي و بخشودگي عوارض و تفاهم نامههايي كه با نظام مهندسي در راستاي كاهش هزينه هاي نظام مهندسي انجام داد، نقش آفريني كرده است.
وي افزود: به اين موضوع مهم كمتوجهي شده ولي امروزه با اين سند و برنامهي اقدام مشتركي كه تهيه و دستگاهها وظايفشان مشخص شده، ماهانه در سطح عالي استان جلساتي به صورت بازآفريني پايدار شهري برگزار ميشود و حتي اين موضوع تا اندازهاي اهميت داشته كه در دو، سه جلسه وزير راه و شهرسازي يا معاونينشان حضور يافتند.
منبع : روزنامه 19 دي قم
7403/ 6133/
تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۸
روزنامه 19 دي قم در شماره روز يكشنبه پنجم اسفندماه ، مطلبي با عنوان ' چهار هكتار از بافت محدوده شهر قم ، نيازمند احيا و بازآفريني است' را به چاپ رسانده است.