محسن جعفري نژاد روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: رها كردن زباله در طبيعت منجر به از بين رفتن محيط زيست براي زندگي گونه هاي مختلف جانوري و گياهي و نابودي اين گنجينه خدادادي مي شود كه اين امر مشاركت همگاني براي حفظ طبيعت را ضروري كرده است.
وي بيان كرد: ظروف يكبار مصرف به دليل بند آوردن راه آب ها و احتمال خورده شدن از سوي برخي گونه هاي حيات وحش مي تواند ضربات جبران ناپذيري به طبيعت وارد كند.
جعفري نژاد از مسافران خواست هنگام سفر به دامان طبيعت پسماندهاي خود را در گوشه و كنار جاده ها، توقفگاهها، تفرجگاهها رها نكنند.
وي ابراز داشت:زباله هاي پلاستيكي افزون بر آسيب رساندن به محيط زيست از طريق ورود به آب هاي زيرزميني مي تواند براي سلامتي انسان نيز خطر آفرين باشد.
براساس مطالعات مختلف انجام شده، تجزيه پلاستيك در محيط هاي آبي ممكن است تا صدها سال به طول بيانجامد و روند تجزيه اين مواد در مراكز دفن نيز بسيار طولاني تر خواهد بود.
كارشناسان مي گويند:زباله هاي پلاستيكي به دليل ماندگاري زياد در طبيعت موجب ايجاد آلودگي خاك، آبهاي سطحي و حتي در بلند مدت نيز آبهاي زيرزميني مي شود.
جعفري نژاد گفت:برخي افراد بدون در نظر گرفتن جنبه هاي حفاظتي طبيعت به شكستن شاخه هاي درختان، ريشه كني برخي گياهان كمياب، تخريب سبزه ها و گلزارها، آتش افروزي در طبيعت اقدام مي كنند كه هزينه هاي سنگيني براي محيط زيست به دنبال دارد.
مديركل محيط زيست كهگيلويه و بويراحمد ابراز داشت: گشتهاي يگان حفاظت محيط زيست كهگيلويه و بويراحمد در مناطق حفاظت شده به صورت شبانه روزي فعال هستند و با هرگونه تعرض به محيط زيست براساس قانون برخورد خواهند كرد.
كهگيلويه و بويراحمد با توجه به موقعيت اكولوژيكي و توپوگرافي خاص خود داراي پوشش گياهي، جانوري و منابع حياتي متنوعي است به گونهاي كه افزون بر 20 درصد پوشش جنگلي زاگرس و حدود 40 درصد گونههاي دارويي كشور را در خود جاي داده است.
هم اينك هفت منطقه حفاظت شده دنا با وسعت 93 هزار و 660 هكتار، دناي شرقي با وسعت 28 هزار و 202 هكتار، خاييز سرخ با مساحت 33 هزار و 235 هكتار، خامي با وسعت 25 هزار و 671 هكتار، ديل با 10 هزار و 381 هكتار، سولك با 2 هزار 4287 هكتار و سيوك با 12 هزار 858 هكتار در اين استان وجود دارد.
كهگيلويه وبويراحمد همچنين داراي پنج منطقه شكار ممنوع شامل پادناي سميرم، خرم ناز، لار و ماغر، حاتم و كوه تلرش است.
اين استان داراي 780 هزار هكتار جنگل است كه بلوط گونه غالب اين جنگلها محسوب ميشود.
كهگيلويه وبويراحمد بيش از يك ميليون و 722 هزار هكتار عرصه جنگلي و مرتعي دارد كه 870 هزار هكتار از اين ميزان جنگل هاي بلوط است.
8143/6110
تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۴
گچساران - ايرنا - مديركل حفاظت محيط زيست كهگيلويه و بويراحمد با اشاره به اينكه ماههاي اسفند تا ارديبهشت اوج زمان طبيعت گردي در جاذبه هاي ديدني اين استان است گفت:تداوم طبيعت گردي نيازمند ترويج فرهنگ گردشگري مسئولانه است.