تهران- ایرنا- رئیس مركز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تحقق اقتصاد دانش بنیان را در اولویت این معاونت دانست و گفت: در همین راستا یك هزار و 100 متخصص و كارآفرین ایرانی مقیم خارج به همت این معاونت به كشور بازگشته اند.

به گزارش روز یكشنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علی‌مرتضی بی‌رنگ در جمع هیات عالی رتبه از زنان فعال در حزبهای سیاسی و اجتماعی كشور لبنان در بازدید از پارك فناوری پردیس، افزود: مهم ترین اولویت معاونت علمی در كشور، تحقق اقتصاد دانش بنیان است كه این مهم در تمام بخش های معاونت علمی به صورت جدی پیگیری می شود.
وی بیان كرد: اصلی ترین ماموریت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تحقق اقتصاد دانش بنیان در كشور است كه این كار را در محورهای مختلف از جمله توسعه فناوری های پیشرفته، توسعه اكوسیستم كارآفرینی و حمایت از شركت های دانش بنیان انجام می دهد.
بی‌رنگ تصریح كرد: در زمینه توسعه فناوری های پیشرفته در كشور دستاوردهای خوبی داشته ایم به نحوی كه در حوزه نانوتكنولوژی از رتبه 58 به رتبه 4 در دنیا رسیده ایم كه این موضوع موفقیت بزرگی برای ایران است، اكنون حدود 200 شركت دانش بنیان ایرانی در حوزه نانو فعال است و محصولات نانوی ایران به حدود 50 كشور صادر می شود.
وی ادامه داد: این موفقیت ها تنها محدود به حوزه نانو نیست بلكه در سایر حوزه های فناوری پیشرفته همچون بیوتكنولوژی هم ایران رشد خوبی یافته است و در زمینه تولید داروهای بیوتكنولوژی جایگاه خوبی در جهان داریم.
بی‌رنگ افزود: در زمینه توسعه اكوسیستم كارآفرینی نیز معاونت علمی ازراه اندازی مراكز نوآوری و شتاب دهنده ها حمایت كرده و فضا را برای توسعه استارتاپ ها و شركت های نوپا مهیا كرده است كه یكی از موفق ترین برنامه ها با مدیریت مركز شتاب دهی نوآوری پارك فناوری پردیس به پیش می رود.
وی با اشاره به راه اندازی مراكز نوآوری در بیشتر دانشگاه های كشور با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: این مراكز به دانشجویان و فارغ التحصیلان كمك می كند كه شركت های خود را راه اندازی كنند.
رئیس مركز تعاملات بین‌المللی معاونت علمی ریاست جمهوری همچنین با اشاره به برنامه همكاری با متخصصان و كارآفرینان ایرانی خارج كشور اعلام كرد: در كمتر از4 سال گذشته، حدود یك هزار و 100 متخصص و كارآفرین ایرانی از خارج به ایران بازگشته و اقدام به راه اندازی كسب و كارهای فناورانه و یا فعالیتهای آكادمیك كرده اند و اكنون یكی از برنامه های موفق در این زمینه را در جهان داریم.
وی اظهار كرد: در حوزه حمایت از شركت های دانش بنیان نیز معاونت علمی بیش از 100 عنوان خدمت تخصصی را به بیش از چهار هزار شركت دانش بنیان ارائه می كند و برای رفع مشكلات پیش روی آنها و نیز توسعه كسب و كار این شركتها در داخل و خارج در تلاش است.
بی‌رنگ عنوان كرد: برای توسعه همكاری های بین المللی در حوزه علمی و فناوری نیز برنامه های جامعی داریم تا از این طریق بتوانیم با كشورهای دیگر در زمینه تبادل فناوری همكاری های مشترك داشته باشیم.
علمی ** 9340** 1055