تهران- ايرنا- هميار شغلي، فردي است كه توانيابان را از زمان كارجويي تا ادامه كار حمايت مي كند؛ حمايتي كه باعث ايجاد فرصت هاي شغلي برابر مي شود. فرد توانياب مي تواند به مدت سه سال از حمايت هاي هميار شغلي اش استفاده كند.

به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، اولين سالگرد تاسيس مركز اشتغال حمايت شده، با حضور مديرعامل اين مجتمع، كارفرمايان و توانيابان، خانوادهاي كارآموزان و كاركنان مجتمع آموزشي نيكوكاري رعد برگزار شد.
در اين مراسم منصوره پناهي مديرعامل مجتمع رعد با اشاره به اينكه اشتغال حمايت شده، روش موفق ايجاد اشتغال براي افرادي است كه داراي معلوليت هستند، گفت: اين موفقيت مي تواند با حمايت كارفرمايان بيش از پيش تضمين و فرصتي براي كار توانيابان فراهم كند.
وي افزود: تفاوت روش سنتي اشتغال با اشتغال حمايت شده در اين است كه در روش جديد هم كرامت انساني افراد داراي معلوليت براي داشتن شغل مناسب و دلخواهشان حفظ مي شود و هم هر فرد جوياي كار به مدت سه سال مي تواند از حمايت هاي فردي با عنوان هميار شغلي برخوردار شود.
پناهي درباره نقش هميار شغلي در كمك و حمايت از فرد توانياب توضيح داد: هميار شغلي، فردي است كه در كنار توانياب كارجو به او كمك مي كند تا اعتماد به نفسش بالا برود، توانمندي هايش را ارزيابي و اهداف شغلي اش را مشخص كند.
وي بيان داشت: در واقع هميار شغلي موانع فرد توانياب براي پيدا كردن شغل مناسب و دلخواهش را برطرف مي كند. يعني از زماني كه فرد كاري را پيدا مي كند، وظيفه هميار شغلي او نيز شروع مي شود. هميار شغلي اعتماد به نفس فرد توانياب را بالا برده، در نوشتن رزومه به او كمك مي كند و در زمان مصاحبه شغلي نيز همراه او است. هميار شغلي در مواقع لزوم با كارفرما نيز صحبت مي كند. پس از قبولي فرد توانياب در مصاحبه استخدام، اما كار هميار شغلي او تمام نمي شود.
مديرعامل مجتمع رعد تاكيد كرد: بيشترين ريزش هاي شغلي براي افراد توانياب پس از شروع كار است اما در اشتغال حمايت شده، حضور هميار شغلي مانع از وقوع اين اتفاق مي شود. او هنگام وقوع مانع براي فرد توانياب در زمان شروع به كار، سعي مي كند از يك طرف با كارفرما صحبت كرده و از طرف ديگر فرد توانياب را در برطرف كردن مشكلات شغلي اش كمك كند. به همين دليل در اين روش با ريزش شغلي مواجه نيستيم و فرد مي تواند در شغلي كه دلخواهش است، به مدت زيادي كار و از اين راه درآمدزايي كند.
پناهي ادامه داد: اين روش را از دو سال پيش شروع كرديم اما به صورت رسمي يك سال است كه اشتغال حمايت شده در تهران و به صورت پايلوت در 10 استان كشور اجرا مي شود. در اين مدت سعي كرديم روي مسئوليت اجتماعي تمركز كرده و اين موضوع را فرهنگ سازي كنيم كه همه ما حق داريم شاد زندگي و جامعه اي را درست كنيم كه متعلق به همه باشد.
وي با اشاره به اينكه در روش اشتغال حمايت شده كار را در ابتدا با پنج نفر شروع كرديم، افزود: امروز در رعد 11 هميار شغلي داريم و با اين روش موفق شده ايم 30 توانياب را صاحب كار كنيم. اين روش كمك مي كند فرد نه فقط در يك محيط و شغل خاص مشغول به كار شود بلكه مي تواند در شغل مورد علاقه اش و در محيطي خارج از محيط كاري مخصوص به توانيابان، كار كند.
مديرعامل مجتمع رعد بيان داشت: اين روش باعث ايجاد فرصت هاي شغلي برابر مي شود. فرد توانياب مي تواند به مدت سه سال از حمايت هاي هميار شغلي اش استفاده كند. اين روش كمك مي كند وقتي فرد با مشكل مواجه شد از كار دلزده يا اخراج نشود و با انرژي و اعتماد به نفس بيشتري به كارش براي مدتي طولاني ادامه بدهد.
در ادامه اين برنامه پناهي از توانياباني كه با اين روش موفق شده بودند كار موردعلاقه شان را پيدا كنند، درخواست كرد كه نظراتشان را درباره اين شيوه جديد ارائه بدهند.
در همين لحظه يكي از توانيابان كه به سختي صحبت مي كرد، گفت: هميار شغلي از صفر تا صد كار همراه توانياب است و اين روش تاثير مثبت زيادي در مشاركت فرد توانياب در جامعه دارد.
در ادامه توانيابي ديگر كه مشكل جسمي حركتي داشت، اظهار داشت: من از سال 75 به صورت غيرمتمركز در جاهاي مختلف مشغول به كار شدم اما هر بار به دلايلي نمي توانستم كارم را ادامه بدهم اما از يك سال پيش توانستم با كمك هميار شغلي ام، شغل مناسب شرايط جسمي ام را به دست آورم و در اين كار دوام بياورم.
سپس يكي از كارفرماياني كه در اين مراسم حضور داشت گفت: من خوشحالم كه از طريق اين روش با اين افراد آشنا شده و حالا يكي از نيروهايم فرد توانيابي است كه از كار او راضي هستم. اين واقعا تجربه خوبي بود و كمك مي كند تا صاحبان مشاغل از اين طريق سهمي در انجام مسئوليت اجتماعي خود داشته باشند.
اجتمام* ف ش*1834