سید ناصر محمودی شامگاه یكشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سرمایه گذاری خارجی توسط فعالان اقتصادی كشورهای آلمان، دانمارك، هلند، استرالیا، آمریكا، ایرلند و عراق بوده است.
وی اضافه كرد: 67 میلیون دلار از سرمایه گذاری خارجی در 9 طرح از جمله فولاد، الیاف، لاستیك ، فرآوری سیب زمینی، صنایع غذایی، بتن ، نیروگاه های خورشیدی به بهره برداری رسیده و برای یك هزار و 307 تن اشتغال ایجاد شده است.
مدیركل امور اقتصادی و دارایی همدان با بیان اینكه سه طرح نیز در حال اجرا است ادامه داد: با توجه به اقدام های صورت گرفته توسط دولتمردان در استان، یخ سرمایه گذاری خارجی در همدان شكسته شده است.
محمودی گفت: همدان با ایجاد هفت نیروگاه خورشیدی در مجموع با 51 مگاوات و سرمایه گذاری 65 میلیون دلار به عنوان قطب نیروگاه خورشیدی كشور مطرح است.
وی بیان كرد: مركز خدمات سرمایه گذاری به عنوان تنها مرجع پاسخگویی به سرمایه گذار، ارایه مشاوره و راهنمایی به سرمایه گذاران، شناسایی فرصت های سرمایه گذاری راه اندازی شده و نمایندگان دستگاه های ارایه دهنده مجوز و بخش خصوصی در این مركز حضور دارند.
مدیركل امور اقتصادی و دارایی همدان با بیان اینكه وزارت اقتصاد متولی بخش های اقتصادی و مالی است گفت: ماموریت هایی در چند سال اخیر برای تحقق اقتصاد مقاومتی به این مجموعه محول شده است.
محمودی افزود: یكی از ماموریت مهم این مجموعه مولد سازی دارایی های دولت است كه در این راستا دنبال شناسایی اموال مازاد و اموال منقول و غیر منقول دستگاه ها است.
وی توضیح داد: این طرح از دولت یازدهم شروع شد چرا كه دولت آماری از میزان دارایی، دارای مازاد و آنهایی كه مورد نیاز نیستند در دست نداشت.
مدیركل امور اقتصادی و دارایی همدان ادامه داد: بنابراین دستگاه ها مكلف به ثبت اموال منقول و غیرمنقول در سامانه سادا شدند و با این شیوه برخی از نهادها كه اطلاعی از اموال خود نداشتند اطلاعات آنها را كسب كردند.
محمودی با بیان اینكه با این شیوه نحوه بهره برداری از ثروت خفته دولت آشكار شد افزود: 98 درصد دستگاه ها اجرایی اموال خود را در این سامانه ثبت كردند پس از این مرحله اموال مازاد به فروش گذاشته می شود.
وی گفت: برخی دستگاه اجرایی از شمار املاك خود خبری نداشتند كه در این راستا تنها یك هزار سند انفال شناسایی شد و حدود 2 هزار ملك مربوط به آموزش پرورش در سامانه سادا ثبت شد.
مدیركل امور اقتصادی و دارایی همدان دستیابی به اموال قابل اتكا دولت ، آسیب شناسی از نحوه استفاده این اموال، نقل و انتقال بین دستگاهی، تامین منابع مالی پایدار برای دولت، كاهش اتكا به درآمد نفتی، استفاده بهینه از تمام اموال دولت و شفافیت تمامی اموال دولت را از فواید مولد سازی دارایی دولت دانست.
محمودی درباره میزان مطالبات دستگاه ها نیز اظهار داشت: تمامی دستگاه ها طبق قانون مكلف به ثبت بدهی ها و مطالبات در سامانه سماد ( سامانه مدیریت بدهی ها و مطالبات دولت) بوده و هر سه ماه یكبار باید این اطلاعات به روز شود.
وی افزود: میزان بدهی دستگاه های اجرایی استان 22 هزار میلیارد ریال و میزان مطالبات آنها 14 هزار میلیارد ریال است.
مدیركل امور اقتصادی و دارایی همدان اضافه كرد: مهمترین فایده ثبت بدهی ها و مطالبات در سامانه سماد، تشویق شدن مدیران برای پیگیری جذب اعتبارات ملی است.
محمودی درباره درآمد مالیاتی همدان نیز اظهار داشت: در سه سال گذشته افزایش درآمد از محل بودجه نداشتیم و 82 درصد درآمد استان از محل مالیات بوده است.
وی بیان كرد: مجموع درآمد عمومی استان در سال جاری 6 هزار و 550 میلیارد ریال بوده كه 82 درصد این مبلغ معادل پنج هزار و 400 میلیاد ریال درآمد مالیاتی است و امسال افزایشی در حوزه درآمد مالیاتی نداشته ایم.
مدیركل امور اقتصادی و دارایی همدان اظهار داشت: تامین منابع جاری از مالیات از برنامه سوم مطرح شده و در سیاست های اقتصاد مقاومتی نیز این موضوع دیده شده است.
محمودی اضافه كرد: باید درآمدهای حاصل از فروش نفت در كارهای عمرانی و زیر بنایی هزینه شود و به سمت كسب درآمد مالیاتی رفت كه در این راستا سازو كارهایی برای شناسایی درآمدهای واقعی با خوداظهاری مالیاتی دیده شده است.
وی ادامه داد: باید رسانه ها در راستای نهادینه كردن فرهنگ خوداظهاری تلاش كنند و با ارایه به موقع اسناد و مدارك دقیق مشكلی در بررسی مالیات پیش نیاید.
مدیركل امور اقتصادی و دارایی همدان گفت: در سالهای 96 و امسال 6 هزار پرونده و منابع جدید مالیاتی شناسایی شده كه در افزایش درآمد مالیاتی استان تاثیر مثبت داشته است .
محمودی درباره خرید كالا توسط دستگاه ها بیان كرد: طبق بخشنامه های متعدد ابلاغی به دستگاه های اجرایی و با نظارت ذی حسابان، خریدهای بالای 25 میلیون ریال باید از طریق مراجعه به سامانه ستاد صورت گیرد.
وی در زمینه اوراق تهاتر توضیح داد: بهمن سال گذشته به دستگاه ها برای استفاده از این امكان برای تهاتر بدهی ها اطلاع رسانی شد و با توجه به اینكه اداره كل اوقاف و امور خیریه یك هزار و 700 میلیارد ریال از دستگاه ها طلب دارد می تواند از این ظرفیت برای تهاتر بدهی بهره گیرد.
7526/2087
تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۸
همدان- ایرنا- مدیركل امور اقتصادی و دارایی همدان گفت: 116 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی برای اجرای 12 طرح زمینه اشتغال برای یك هزار و 554 جویای كار در این استان را فراهم كرده است.