مشهد- ايرنا- پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكي مشهد موفق به طراحي و ساخت محصولي نوين به نام 'اكسترنال فيكساتور ديناميك هيپ' به منظور كاهش چشمگير مرگ و ميرهاي ناشي از شكستگي لگن در سالمندان و درمان آن شدند.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد روز دوشنبه در اين خصوص به خبرنگار ايرنا گفت: اكسترنال فيكساتور ديناميك هيپ وسيله اي با طراحي منحصر به فرد است كه جهت برخي از شكستگيها در ناحيه لگن كاربرد دارد و در سالمندان و افراد با خطر بالاي بيهوشي براي پيشگيري از عمل جراحي استفاده مي شود.
دكتر علي مرادي افزود: شكستگيهاي ناحيه لگن به ويژه ناحيه 'اينترتروكانتريك' بيشتر در سالمندان ايجاد مي شود و وجود بيماريهاي مزمن مانند ديابت، بيماريهاي قلبي، ريوي و فشار خون تحمل عمل جراحي را به منظور درمان براي آنها سخت مي كند.
وي ادامه داد: وسيله اختراع شده داراي يك قسمت ديناميك است كه ناحيه شكسته استخوان لگن را كمپرس فشرده مي كند و باعث جوش خورگي سريعتر محل شكستگي مي شود.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: اكسترنال فيكساتور ديناميك بدون خونريزي و تنها با بيهوشي كوتاه و سبك در خارج از بدن بيمار قرار مي گيرد و بعد از جوش خوردن ناحيه شكستگي، خارج مي شود و در عين حداكثر پايداري حداقل مزاحمت را براي بيمار دارد.
وي در خصوص قابليت تجاري سازي اين محصول جديد نيز گفت: شركت نوآفرينان طب آويساي شرق بعد از طراحي و تحقيقات باليني گسترده موفق به ثبت داخلي و ثبت آمريكا و تجاري سازي اكسترنال فيكساتور ديناميك شده و توانسته است مدال طلاي فستيوال ژنو را نيز از اين بابت دريافت كند.
دكتر مرادي افزود: وسيله اختراع شده مجوزهاي تجهيزات پزشكي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي را هم كسب كرده و به توليد انبوه رسيده است.
'اكسترنال فيكساتور ديناميك' با همكاري دكتر علي مرادي، دكتر احسان واحدي، دكتر محمدحسين ابراهيم زاده. مهندس سعيد كرماني و مهندس ناهيد مجاور از اعضاي هيات علمي و كارشناسان دانشگاه علوم پزشكي مشهد طراحي و ساخته شده است.
دانشگاه علوم پزشكي مشهد كه به عنوان قطب پزشكي شمال شرق كشور مطرح است اكنون داراي بيش از 9 هزار دانشجو و 23 هزار كارمند بهداشتي و درماني است.
3027/1858