روزنامه روزان در يادداشتي به قلم محمدصادق جوادي حصار فعال اصلاح طلب آورده است: اگر فرض را بر اين بگذاريم كه نميخواهيم با جهان مراودهاي داشته باشيم (كه فرض محالي هم است) باز هم بايد براي فعاليت هاي اقتصادي داخلي شفاف باشيم و كاري انجام دهيم كه امكان رشوه، پول شويي، تقلب و بسترسازي براي رفتارهاي نامطلوب و غيرشفاف از ميان برود.
پيوستن به FATF هيچ ضرري براي ايران به همراه نخواهد داشت مگر اينكه برخي از جريانهاي داخلي از شفاف شدن روابط مالي كه دارند متضرر شوند. مخالفان گفتهاند برجام حاصلي براي كشور نداشت به چه علت بر پيوستن به FATF اصرار ميشود؟ اگر برجام هيچ حاصلي نداشته است، پس چرا مخالفان براي هيچ ناله ميكنند؟ اگر هيچي نبود چرا دلواپس و نگران هستند كه آمريكا از آن خارج شده است؟ اما اگر برجام فايده داشته (كه داشته)، اين فايده و سود بايد براي همه اعضا شكل ميگرفت اما چون براي آمريكا سود زيادي نداشته است، تصميم به خروج از آن گرفته است.
FATF يك تعهد بينالمللي است كه قرار است كشورهاي عضو آن با پول شويي مقابله كنند. اين موضوعي است كه ايران هم ادعايي راجع به آن ندارد و از پول شويي و روابط غيرشفاف مالي حمايت نميكند و فقط كساني از پيوستن ايران به FATF نگران و خشمگين هستند كه حامي پول شويي هستند و هروز به دنبال ايجاد آشوب در كشور بوده و خواهان اين هستند كه هروز از ديوار يك سفارت بالا بروند و حاضر هم نيستند كه بگويند از منابع ماليشان از كجا تامين و در كجا هزينه ميشود.
FATF نميخواهد در مسائل داخلي كشور ما دخالتي داشته باشد، اما كاري كه FATF انجام ميدهد به گونهاي است كه به طور مثال بايد مشخص شود فردي كه ماهيانه حقوق 10 ميليون توماني دارد، چگونه بعد از دو سال در يكي از بهترين مناطق تهران خانهاي به ارزش 10 ميليارد تومان خريداري ميكند!
زماني كه همه كشورها از جمله همسايگان ما مانند افعانستان و ... عضو اين معاهده هستند، آيا منطقي است كه ما بگوييم تافته جدا بافته هستيم و عضو اين معاهده نميشويم؟
سازمان ملل چند گروه القاعده، داعش و جبهه النصره را بهعنوان تروريسم مشخص كرده است، مگر ما به اينها كمك مالي انجام ميدهيم كه براي پيوستن به FATF ترسي داشته باشيم؟ كساني كه مخالفت پيوستن ما به اين معاهده هستند به دنبال شلوغ كردن فضا هستند تا حقيقت براي مردم آشكار نشود.
گروه ويژه اقدام مالي FATF اعلام كرد چهار ماه ديگر به ايران زمان ميدهد تا قوانين مبارزه با پولشويي را تصويب كند. اين در حالي است كه مخالفان اين موضوع تلاش بسياري كردهاند تا عضويت ايران در اين كنوانسيون انجام نشود يا به تعويق بيفتد.
موضوع پيوستن يا عدم پيوستن به اين كنوانسيون يكي از بحثهاي داغ اين روزهاي سياست ايران است كه تقريبا ميتوان گفت افراد را به دو قطب مخالف و موافق تقسيم كرده است؛ جالب آنكه اين موضوع حتي براي آنها كه از ماهيت اين كنوانسيون اطلاع دقيقي ندارد، نيز صدق ميكند!
منبع: روزنامه روزان؛ 1397،12،06
گروه اطلاع رساني**9117**9131
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۲
تهران- ايرنا- حضور ايران در مجامعي نظير FATF ميتواند به عنوان يك فرصت تلقي شود، به اين معنا كه هم حسن نيت و توانايي خود را در جهت حضور فعال و موثر در مجامع بين المللي اثبات كند و هم جريان هاي بدخواه داخلي و خارجي ايران را خلع سلاح كند كه ايران نه درپي رفتارهاي غيرشفاف داخلي است و نه جايگاهي براي حمايت از تروريسم مالي قائل است.