تهران- ایرنا- پیروز حناچی شهردار تهران در نخستین نشست خبری خود در این مسئولیت حاضر شد و تصریح كرد: در بحث مبارزه با فساد هیچ تعارفی نداریم و الان هم برخورد می كنیم اما به دلایل مختلف سروصدا نمی كنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، وی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در محل انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در خانه «امیر بهادر» واقع در امیریه پایتخت افزود: اگر گزارشی برسد كه صحت داشته باشد با آن برخورد می كنیم كه تاكنون چندین برخورد نیز شده است.
شهردار تهران یادآور شد: ما قاضی نیستیم و پرونده های این بخش را به دستگاه قضا می سپاریم.

**محافظه كار نشده ام
وی در پاسخ سوال خبرنگاری با این عنوان كه «محافظه كار شده اید» گفت: در این زمینه مماشاتی نمی بینیم؛ در خیلی از مواردی كه لازم باشد دستگاه های نظارتی ورود می كنند و ما دستگاه تشخیص نیستیم.

**واكنش به نامه حق شناس
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نامه محمد جواد حق شناس، عضو شورا به وی با استناد به شعری از حافظ گفت: «وفا كنیم و ملامت كشیم و خوش باشیم كه در طریقت ما كافریست رنجیدن».
حناچی با بیان اینكه اعضای شورای شهر حق سوال دارند، ادامه داد: اعضای شورا همراهی دارند و هر هفته به طور مرتب جلسه داریم.
به گزارش ایرنا برخی رسانه ها روز گذشته نامه حق شناس رئیس كمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر خطاب به حناچی كه طی روزهای قبل نوشته شده را خبری كردند.
در این نامه حق شناس شهردار تهران را به دلیل آنچه «تغییر و چرخش رویه فاحش نسبت به مواضع گذشته عنوان می‌كند، به تجدیدنظر در رای اعتماد یا فراهم كردن زمینه سقوط در بزنگاه‌های مدیریت شهری تهدید كرد».

**بدهی های شهرداری
حناچی در مورد بدهی های شهرداری كه از دوره گذشته باقی مانده نیز خاطرنشان كرد: كشوری كه فرهنگ غنی دارد به نظر می رسد این مسایل بارها در آن اتفاق افتاده كه وارد ادبیات آن شده است.
وی افزود: از قدیم می گفتند «مرد است و قرضش»، اكنون شهرداری و بدهی هایش؛ میزان بدهی ها روشن است و در فایل صوتی كه در پایان نشست ارائه می شود جزئیات آن آمده است‌.

**تعهدات شهرداری ثانیه ای كنتور می اندازد
شهردار تهران در بخشی از نشست خبری خود به چند سوال كه از طریق شبكه های اجتماعی دریافت شده بود نیز پاسخ داد و گفت: متاسفانه تعهدات شهرداری ثانیه ای كنتور می اندازد و تلاش می شود احصا شود.

**مجوز برج - باغ ها پسندیده نبود
شهردار تهران همچنین درخصوص اینكه حناچی شورای عالی شهرسازی با حناچی شهرداری تهران تغییر كرده است؟ گفت: حناچی تغییری نكرده، آن موقع در حوزه كنترل بودم و اكنون در موقعیت اجرا هستم.
وی با بیان اینكه در اداره امور شهر تهران نیز نباید حواس خودمان را به حواشی پرت كنیم، افزود: مجوز برج- باغ ها پسندیده نبود و مشاهده سوابق نیز نشان می دهد سال ۸۲ در این خصوص نامه نوشتم و آن را رد كردم.
حناچی تاكید كرد:اما وقتی عده ای زندگی خود را با آن گره می زنند «كات» كردن آن مشكل است.
به گفته حناچی هر چه شورای شهر در این زمینه تصویب كند آن را دنبال می كنیم.


** پاسخ به ادعای خریدوفروش انتصابات
شهردار تهران در پاسخ به انتقادی درخصوص ندادن پاسخ شفاف به سوال و موضوع خرید و فروش انتصابات در این نهاد خاطرنشان كرد: ادعایی كردید كه باید مدارك آن را ارائه كنید وگرنه محاكم قضایی دنبال شما می آیند.
وی افزود: ما از خبرنگاران شكایت نمی كنیم ولی اگر مداركی در این زمینه دارید كه از آن بی خبرم ارائه كنید زیرا این ادعا تمام بدنه شهرداری را محكوم می كند.
حناچی اظهارداشت: دامن زدن به اختلافات و نگران كردن مردم در این شرایط چه سودی دارد؟
شهردار تهران ادامه داد: چه اصرای داریم با هم منازعه كنیم وقتی هیچ نتیجه ای ندارد؟
وی تصریح كرد: چه سودی دارد افراد را اینگونه به جان هم بیاندازیم و به جای رسیدن به كار مردم به این مسائل بپردازیم؟؛ وظیفه داریم به قولی كه به مردم دادیم عمل كنیم.

**تجمع های ساماندهی شده
شهردار تهران در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینكه گفته شده ردپای عوامل داخل شهرداری در تجمع های مقابل شورا دیده می شود بیان كرد: بررسی همكاران نشان می دهد اتفاقی كه اینگونه می افتد ساماندهی شده است و امری عادی نیست.
وی تاكید كرد: برخی با این اقدام زیاده خواهی به دنبال زیرفشار قرار دادن مدیران هستند؛ نمی گوییم شهرداری بدهكار نیست ولی مطالبه باید به شكل منطقی در مجاری خود فارغ از فشارهای بیرونی صورت گیرد.
حناچی بیان كرد: اینك در شهرداری های مناطق سعی كرده ایم پرداخت ها به اشكال دیگر از جمله غیرنقد مدیریت شود و كمترین موارد به صورت نقدی را داشته ایم.

**12 پرونده تخلف شهرداری
حناچی در بخش دیگری از سخنان خود درباره ۱۲ پرونده تخلف شهرداری كه در زمان تصدی محمد علی نجفی ( شهردار پیشین تهران) ارائه شد گفت: بخشی از این پرونده ها از سازمان بازرسی به قوه قضاییه ارجاع شده و در حال پیگیری است.

** پیگیری املاك
وی درخصوص املاك شهرداری نیز اظهارداشت: سازمان املاك در حال پیگیری املاك بدون مجوز در اختیار مردم است؛ حدود ۲ هزار ملك در اختیار اشخاص است كه ۱۶۰۰ مورد آن قبول شورای شهر است.
حناچی تاكید كرد: تلاش داریم كه 200 ساختمان شهرداری را پس بگیریم.

**اصراری به دوچرخه سواری بانوان نداریم
وی همچنین با تاكید بر اینكه سلامت بانوان در سطح شهر مورد توجه قرار دارد اظهارداشت: در این زمینه اصراری به دوچرخه سواری بانوان نداریم بلكه تاكید ما بر ورزش و سلامت بانوان در شهر است چراكه نوع طراحی دوچرخه بانوان باید متفاوت باشد تا استفاده از آن مناسب و امكان پذیرتر باشد.
حناچی گفت: «حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت آری به اتفاق جهان می توان گرفت»؛ وقتی می توان به اتفاق برای وضعیت بهتر تلاش كرد هیچ دلیلی ندارد به اختلافات دامن بزنیم.

**استفاده از دوچرخه كمتر از یك درصد
حناچی همچنین با اشاره به اینكه میزان استفاده از دوچرخه در تهران كمتر از یك درصد است گفت: برخی معتقدند خیابان های تهران به خاطر شیب زیاد امكان دوچرخه سواری ندارد در حالی كه براساس مطالعات 95 درصد مسیرهای تهران با دوچرخه های باطری دار مشكلی ندارد.
وی افزود: ضمن اینكه دوچرخه هایی كه روزهای سه شنبه بدون خودرو سوار می شویم باطری دار است ولی لزوما از امكانات باطری آن استفاده نمی كنم.
شهردار تهران تاكید كرد: بسیاری از مسیرهای تهران از جمله كریمخان مناسب سازی شده است، برخی دیگر از مسیرها نیز به شبكه دوچرخه سواری متصل می شود و نیز در بودجه 98 توسعه مسیرهای دوچرخه سواری را در نظر گرفته ایم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: توسعه فرهنگ استفاده از دوچرخه جزو برنامه های ارائه شده به شورا نبود و فعالیت های زیادی پیش از این نیز درباره آن صورت گرفته بود؛ اگر حساسیتی درباره آن وجود دارد باید راه حلی برای آن پیدا كرد.


**مهندسان ناظر را باید مقصر بشناسیم
وی درخصوص تخلفات در ساخت و ساز نیز افزود: از این به بعد در تخلفات، مهندسان ناظری كه بموقع گزارش نكردند را باید مقصر بشناسیم.
شهردار تهران ادامه داد: در مرحله دوم‌ كنترل تخلفات انجام خواهد شد و در مرحله سوم كه مربوط به سیستم قضایی است پرونده ها به كمیسیون ماده ۱۰۰ برای رسیدگی ارجاع داده خواهد شد.
وی خاطرنشان كرد: تلاش می كنیم با همكاری شورا تعداد تخلفات را كاهش دهیم؛ حتی اگر موضوع مالی مطرح باشد از حدود ۷۲ هزار پرونده كمتر از ۷۰۰ تا ۸۰۰ پرونده بحث مالی سنگین دارد و مابقی مبالغ خُرد است.


**دریافت هزینه از شهروندان
وی در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص دریافت هزینه بیشتر از كسانی كه استفاده بیشتری از مواهب شهر دارند اظهارداشت:جهت گیری عمومی شهرداری تهران این است كه هر كس بیشتر از مواهب شهر استفاده می كنند باید هزینه آن را بپردازند.
حناچی افزود: برای مثال بسیاری از رستوران ها علاوه بر تاثیرگذاری در خیابان های شهر و فضای بیرونی، تولید زباله زیادی دارند كه شهرداری از اینها نخواهد گذشت.
وی ادامه داد: باری كه این واحدها روی شهر می گذارند با یك‌واحد مسكونی یكسان نخواهد بود.
شهردار تهران گفت: اما در مترو به دلیل استفاده عده زیادی از مردم یارانه زیادی می پردازیم و شاید یكی از دلایلی كه بخش خصوصی در حوزه مترو سرمایه گذاری نمی كند همین امر است.

**روزانه 30 میلیارد درآمد نیاز داریم
وی همچنین با اشاره به مشكلات تامین منابع مالی گفت: به طور متوسط باید روزانه 25 تا 30میلیارد تومان برای هزینه های جاری درآمد كسب كنیم و هر عامل مخلی در اداره امور شهر وقفه ایجاد می كند.
حناچی افزود: در این دوره از مدیریت شهری با چالش جدی تامین منابع مالی در شرایط اقتصادی حاضر مواجه هستیم.
وی با بیان اینكه شهرداری تهران دستگاه درآمد-هزینه ای است خاطرنشان كرد: البته از محل مالیات بر ارزش افزوده از دولت كمك هایی دریافت می كنیم.
حناچی اضافه كرد: همچنین بخشی از درآمدها نیز مربوط به طلب های شهرداری تهران است.
وی با اشاره به اینكه ترافیك و آلودگی دو موضوع مهم شهر است اظهارداشت: بیشترین فشار به شهرداری تهران در حوزه حمل و نقل و ترافیك است.
حناچی افزود: به همین منظور بهره برداری خطوط 6 و 7 مترو اصلی ترین هدف ما در این حوزه به شمار می رود.

**افتتاح خط 6 تا پایان سال
شهردار تهران از افتتاح خط شش تا پایان امسال و اوایل سال آینده خبر داد و گفت: همچنین خط 7 از مهدیه تا میدان صنعت نیز تا اوایل سال آینده افتتاح خواهد شد.
حناچی با بیان اینكه خط 7 مترو قبلا افتتاح شده بود تاكید كرد: این خط به علت مسائل ایمنی متوقف بود و برای آن از طریق اوراق مشاركت 700 میلیارد تومان تسهیلات گرفته بودیم كه وصول شد.
وی افزود: برای راه اندازی خط 6 معادل 2 هزار میلیارد تومان منابع مالی و هزار میلیارد تومان هم برای سایر مسائل این خط تسهیلات دریافت كرده ایم كه بزودی مورد بهره برداری قرار می گیرد.
شهردار تهران ادامه داد: خطوط 6 و 7 مترو به علت مهندسی از قابلیت هایی برخوردار است كه اگر جهت گیری شهری تهران به گونه ای باشد كه از مترو بدون راننده استفاده كند این قابلیت امكان پذیر است.
وی تاكید كرد: حدود 70 درصد واگن های موردنیاز این خطوط خریداری، 85 درصد كار ترخیص آنها نیز انجام شده و بقیه به علت بدهی های ارزش افزوده مانده است.
حناچی با اشاره به اینكه در شهرداری و شورای شهر در حوزه حمل و نقل هدف مشترك داریم گفت: اینك كمتر از دو میلیون سفر از طریق مترو انجام می شود كه هدفگذاری ما هفت میلیون سفر است.
وی بیان كرد: تهیه 2 هزار واگن در دستور كار است تا بتوانیم زمان حركت قطارها را كاهش دهیم.
حناچی گفت: برای خط 7 مترو نیز 370 واگن از طریق فایناس در نظر گرفته شده است تا تامین شود.

**كاهش آلودگی هوا
شهردارتهران در ادامه با اشاره به كاهش آلودگی وضعیت هوای تهران گفت: در حوزه حمل و نقل و ترافیك كه ارتباط مستقیمی با آلودگی دارد امسال نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری داشته ایم.
وی افزود: امسال روزهای پاك از سه روز به 13 روز، روزهای سالم از 60 روز به 92 روز افزایش و روزهای ناسالم نیز از 66 به 29 روز كاهش یافته است.
حناچی خاطرنشان كرد: امسال نزولات جوی فراوان داشتیم اما نمی توان گفت تمامی موضوع آلودگی‌هوا نیز به نزولات جوی مرتبط است.
وی تصریح كرد: همچنین با مقایسه ساعت های اوج(پیك) ترافیك نیز این تفاوت مشهود است و به نظر می رسد تلاش دست اندركاران حوزه حمل و نقل، راهور، توسعه ایستگاه های معاینه فنی و اجرای طرح ترافیك جدید در این زمینه موثر بوده است.
شهردار تهران با اشاره به افتتاح سه مركز معاینه فنی خودروهای سبك، بهره برداری ۲۲ كیلومتر باقیمانده از خط ۶ مترو، و نیز ۱۳.۵ كیلومتر از ایستگاه های باقیمانده خط ۷ و تلاش در كاهش سرفاصله حركت قطارهای مترو تا یك دقیقه را از جمله برنامه های در دستور كار شهرداری تهران ذكر كرد.
وی افزود: نداشتن پایانه پاركینگ قطارها یكی از مشكلاتی است كه باید برای حل آن اقدام كرد؛ علاوه بر آن فعال كردن و توسعه مجتمع های ایستگاهی از موضوعاتی است كه باید دنبال شود.
حناچی ادامه داد: خرید و نصب ۷۰۰ دستگاه فیلتر جاذبه دوده برای اتوبوس ها، نوسازی ۱۰ هزار تاكسی فرسوده و خرید و نصب هزار سامانه هوشمند ثبت تخلفات از برنامه های دیگر‌حوزه حمل و نقل است.
وی به اقدامات حوزه شهرسازی و معماری نیز اشاره و بیان كرد: بازنگری اسناد موضعی مناطق كن و فرحزاد و ارسال آن به شورای عالی شهرسازی و معماری، تایید و تصویب كلیات طرح تفصیلی منطقه ۲۲ تهران، تهیه برنامه ساماندهی پهنه های حفاظت ویژه برای مناطق ۱، ۲، ۵، ۲۰ و ۲۲ در كمیسیون ماده ۵، تهیه و ابلاغ دستورالعمل مصالح استاندارد، رسیدگی‌ به تخلفات مهندسان ناظر و برگزاری همایش مربوط به افزایش كیفیت نما از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه است.
شهردار تهران همچنین آغاز عملیات اجرایی پروژه های پایلوت(نمونه) مناسب سازی فضاهای شهری برای ۳۵ درصد شهروندان، آزادسازی ۶.۴ هكتار از زمین های واقع در حریم و نیز ارتقا و هوشمندسازی فرآیند صدور پروانه ساخت را از جمله سایر اقدامات حوزه شهرسازی و معماری برشمرد.

**مشكلات اطفا در ساختمان های نامتعارف
حناچی همچنین به اقدامات انجام شده در حوزه خدمات شهری اشاره و خاطرنشان كرد: بعد از حادثه پلاسكو كه نشان داد در اطفای حریق ساختمان های نامتعارف مشكل داریم اقداماتی از جمله خرید ۱۵ دستگاه نردبان هیدرولیكی انجام كه سه نردبان تاكنون ترخیص شده و ۶ مورد نیز تا هفته آینده ترخیص می شود.
حناچی افزود: تامین ۶ نردبان نیز در انتظار پرداخت مالیات است.
به گفته وی توسعه ایستگاههای آتش نشانی و جذب ۲۰۰ آتش نشانی از دیگر اقدامات این حوزه است.

**محصولات میوه و تره بار ارزان تر از بازار
شهردار تهران همچنین گفت: به طور متوسط اقلامی كه در میادین میوه و تره بار عرضه می شود ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزان تر از بازار بیرون است كه تلاش می شود باوجود نداشتن وظیفه مستقیم در تامین كالا این مسیر ادامه یابد‌.

**افتتاح 12 بوستان تا پایان امسال
وی یادآور شد: ۱۲ بوستان تا پایان سال جاری با مساحت ۱۱ هكتار به بهره برداری می رسد و تلاش می كنیم از آبیاری تحت فشار در آنها استفاده شود.
حناچی تهیه شناسنامه درختان، جلوگیری از تخریب باغات و تلاش برای تثبیت این باغات برای شهر را از دیگر اقدامات حوزه خدمات شهری برشمرد.
وی با اشاره به بازآفرینی 2 باغ در هفته گذشته تاكید كرد: این كار ادامه خواهد داشت و در مناطق ۷ و ۸ نیز چند باغ تثبیت شده است.

**مناسب سازی معابر
وی در خصوص مناسب سازی معابر شهر و محیط شهری برای معلولان نیز اظهارداشت: البته امروز معلول فقط كسی نیست كه از عارضه جسمی رنج می برد بلكه هركس كه نتواند در عرصه اجتماعی حضور پیدا كند معلول است اما وظیفه داریم معابر را برای همه اقشار مناسب سازی كنیم.
وی با بیان اینكه این امر جزو دستور كار ماست و یك فرایند تعریف می شود گفت: تمام تلاش ما این است كه این اتفاق بیافتد؛ در پیاده روها اتفاقاتی افتاده كه دنبال می شود.
شهردار تهران اضافه كرد: موضوع مناسب سازی نگاهی است كه در حوزه خدمات شهری، فضای سبز و شهرداران مناطق دنبال می شود.

**بازبینی طرح تفصیلی فرحزاد
شهردار تهران درخصوص بازبینی طرح تفصیلی و اعتراض شهروندان فرحزاد نیز گفت: در این زمینه با چند چالش از جمله بخشنامه های شورای عالی شهرسازی و معماری كه اغلب امضای خودم پای آنها وجود داشت اما اجرا نشده بود مواجه بودیم.
وی افزود: طرح تفصیلی فرحزاد تهیه و تصویب شده اما هنوز ابلاغ نشده است.
حناچی اضافه كرد: موضوع طرح تفصیلی و جامع به طور پیوسته در حال دنبال است و رابطه خوب با شورای عالی شهرسازی و معماری پیش خواهد رفت.

**همكاری های بین المللی
وی همچنین درباره همكاری های بین المللی شهرداری نیز گفت: با هر كدام از مهمانان خارجی كه آمادگی سرمایه گذاری دارند مداكره می شود.
حناچی افزود: این موضوع جزو برنامه های دائمی ما محسوب می شود و بخشی از وظایف شهرداری نیز جذب سرمایه برای ایجاد محیط بهتر در شهر است.

**جمع آوری كارگاهها در حال اجراست
شهردار تهران همچنین با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه فنی و عمرانی اظهارداشت: جمع آوری كارگاه های ساختمانی و آماده سازی پنج طرح آماده بهره برداری در حال اجراست.
وی تاكید كرد: در حال ساماندهی وضعیت كارگاه های ساختمانی با وسعت بالا در سطح شهر هستیم چراكه تهران كارگاه نیست.
حناچی افزود: پایتخت مخصوص كسانی است كه در این شهر زندگی می كنند از این رو باید زیست انسانی در كارگاه های ساختمانی نیز رعایت شود و مناسب فضای شهری باشند.
وی بیان كرد: 32 طرح نیمه تمام تا پایان امسال به اتمام خواهد رسید و 39 طرح هم در حال پیگیری است كه احداث مجموعه های ورزشی، پل گیشا، تقاطع های مربوطه، مجموعه های آموزشی و فرهنگی و پاركینگ های طبقاتی را شامل می شود.

**اولویت بندی طرح های نیمه تمام
حناچی با اشاره به برنامه های حوزه معاونت برنامه ریزی شهرداری اظهار داشت: اولویت بندی طرح های نیمه تمام، ارزیابی عملكرد مناطق شهرداری در سال 97 و اصلاح ساختار شهرداری تهران نیز در دستور كار قرار گرفته است.
وی افزود: توسعه زیرساخت های ارتباطی و نرم افزاری و ارتقای ارتباطات شهری ویژه شهروندان نیز در حال اجرایی است كه تلاش می كنیم بخشی از مشكلات را رفع كنیم.
حناچی با بیان اینكه سلامت شهروندان مورد توجه شهرداری تهران قرار گرفته است گفت: بخش مهمی از اقدامات توسعه شهری ارتباط مستقیمی با حوزه سلامت شهروندان دارد به گونه ای كه در حوزه حمل و نقل ترافیك اقداماتی از جمله سه شنبه های بدون خودرو، توسعه حمل و نقل عمومی و پیاده روها برای سلامت شهروندان در نظر گرفته شده و با قوت در حال اجراست.
وی تاكید كرد: با آمارهایی مانند فشار خون، چاقی، بالا بودن ذرات معلق شاهد تهدید سلامت شهروندان هستیم كه باید با اهتمام به حوزه حمل و نقل عمومی جدی گرفته شود.

**طرح ترافیك قبلی دارای معایبی بود
شهردار تهران در پاسخ به سوال یكی از خبرنگاران در خصوص اینكه گفته می شود در سال 98 طرح جدید ترافیك زوج و فرد به دنبال درآمدزایی است اظهار داشت: تمامی مطالعات نشان می داد اجرای طرح زوج و فرد به صورت مقطعی تاثیرگذار است ولی زمانی كه به صورت مستمر در هفته باشد، تاثیرگذاری آن به حداقل می رسد.
حناچی افزود: طرح ترافیك قبلی دارای معایبی از جمله اختصاص سهمیه به 441 گروه مختلف بدون قاعده بود؛ در این حوزه اهدای مجوزهای رایگان و شناور نیز صورت می گرفت ضمن اینكه با دور زدن این طرح برخی شهروندان به جای قانون مداری به تخلف روی آورده بودند.
وی بیان كرد: در طرح جدید تلاش شده خروج ساكنان در محدوده طرح تا قبل از 8 و بعد از ساعت 19 ثبت نشود و دارندگان وسیله پاك نیز تا 90 درصد از معافیت بهره مند شوند.
به گفته حناچی همچنین تلاش شده فرصت برابر دریافت مجوز برای همه شهروندان وجود داشته باشد و جانبازان و توانیابان نیز امتیازهای ویژه دارند.

**برنامه ای برای فروش شهرآفتاب نداریم
شهردار تهران تاكید كرد: برنامه ای برای فروش مجموعه نمایشگاهی شهرآفتاب در جنوب پایتخت نداریم.
وی افزود: اجرای طرح های عمرانی در سطح شهر نیز به سمت سرمایه گذاری بخش خصوصی پیش می رود و از طریق فراخوان نیز اعلام می شود.

**پایتخت، رنگی نیست
شهردار تهران با اشاره به ضرورت كاربرد رنگ در شهر تهران اظهارداشت: تهران اینك شهر رنگی نیست در حالی كه بسیاری از معضل های جدی باعث خاكستری شدن رنگ این شهر شده است.
وی افزود: از متخصصان و مطالعات شهری در رنگ آمیزی شهر تهران بهره خواهیم بود و شهرداران مناطق هم فعال خواهند شد.
به گفته وی لزوما همیشه اینگونه نیست كه با تزریق پول طرح ها اجرایی شود بلكه با مشاركت عمومی مردم نیز می توان شهر را زیبا كرد.

**با رفتن مدیران اهداف تغییر نمی كند
شهردار تهران افزود: برنامه های ما در شهرداری پایتخت اجرای طرح های توسعه ای شهر تهران است كه با رفتن مدیران تغییری در این هدف ایجاد نمی شود زیرا میثاق بین شهرداری و دولت است؛ ضمن اینكه در این دوره بخشی از برنامه های توسعه ای دوره قبل را نیز اجرایی كرده ایم.

**سناریوهایی برای مقابله با زلزله
حناچی همچنین در خصوص برنامه ریزی برای مقابله با حادثه زلزله بیان داشت: زلزله موضوعی است كه در طول تاریخ وجود داشته و همراه شهر تهران است؛ باور ما بر این است كه با زلزله باید زندگی كنیم.
وی اضافه كرد: فرض اینكه زلزله نخواهد آمد غلط است لذا باید آمادگی لازم را در این خصوص كسب كنیم، از این رو با هماهنگی دستگاه های مختلف سناریوهایی دیده شده است تا در صورت بروز این حادثه اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.
شهرداری تهران خاطر نشان كرد: مطالعاتی در این زمینه صورت گرفته است تا در صورت نیاز به برنامه اجرایی تبدیل شود.

**طرح تفصیلی منطقه ۲۲ زیرپا گذاشته شد
شهردار تهران در خصوص موضوع منطقه ۲۲ و اینكه برج های این منطقه جلو ورود باد به تهران را می گیرد اظهارداشت: طرح تفصیلی منطقه ۲۲ دنبال و جلو ساخت برج هایی نیز در صورت امكان گرفته و آنها كه پروانه شان صادر شده بود تثبیت شد.
وی تصریح كرد: متاسفانه این طرح تفصیلی و جامع با تصمیم های سلیقه ای زیرپا گذاشته شد.

**مقاومت ها دربرابر تفكیك زباله
شهردار تهران درخصوص موضوع پسماند نیز گفت: الگوی جمع آوری زباله ارتباط مستقیم با موضوع بازیافت پسماند دارد
و مخازن سر چهارراهها كه زباله تر و خشك و قابل بازیافت و غیربازیافت در آن جمع می شود اصلی ترین مانع در این زمینه است.
وی با بیان اینكه تفكیك از مبدا بسیار تاثیرگذار است ادامه داد: این اقدام در چند منطقه در حال انجام است، اگرچه مقاومت هایی نیز در برابر آن صورت می‌گیرد.
حناچی خاطرنشان كرد: متاسفانه ما تلاشی برای كاهش تولید زباله نداریم در حالی كه تولید زباله باید پر هزینه باشد.
شهردار تهران یادآور شد: روزانه ۹ هزارتن زباله و ۴۵ هزار تن نخاله ساختمانی از تهران خارج می شود كه باید كاهش یابد.
وی تصریح كرد: اینك زباله بازیافت می شود اما به دلیل اشكال در فرآیند،كمپوست حاصل از آن مناسب نیست.


**شهر را نمی فروشیم
وی درخصوص تامین منابع درآمدی پایدار نیز اظهارداشت: برای اداره پایتخت، شهر را نمی فروشیم.
حناچی اضافه كرد: بخشی از این به نحوه تامین منابع مربوط است.
حناچی با اشاره به لایحه تامین منابع پایدار و مالیات بر ارزش افزود گفت: مجلس در این زمینه همكاری خوبی داشته، این لایحه تاكنون چندبار به شكل طرح مطرح شده اما به دلیل داشتن بار مالی تصویب نشد كه این بار با نظر دولت به مجلس رفته و تلاش می كنیم هزینه اداره شهر از این محل تامین شود.
وی در عین حال یادآور شد: باید هزینه های جاری در شهرداری تهران كاهش یابد.

**جنس پروژه های عمرانی تغییر خواهد كرد
حناچی در پاسخ به سوالی درباره پروژه های عمرانی شهر گفت: قسمت اعظم شبكه بزرگراهی تهران انجام شده و پروژه های محدودی از جمله كمربند شرق تهران و ادامه صیاد شیرازی مطرح است كه با سرمایه گذاری بخش خصوصی دنبال خواهد شد.
وی افزود: این موضوع به معنای این نیست كه هیچ پروژه عمرانی نداریم.
شهردار تهران ادامه داد: نتایج طرح محور راه آهن تهران- تبریز به طول هشت كیلومتر به عنوان یكی از بزرگترین محورها تا اوایل اردیبهشت ماه سال آینده مشخص خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین تلاش می شود فضاهای صنعتی متروكه كه به تهدید تبدیل شده را به فرصت تبدیل شود.

**انتصابات در شهرداری
شهردار تهران درخصوص انتصابات گفت: در مورد انتصابات مشكل جدی نداریم و مهم است برآیندی كه گرفته می شود قابل قبول باشد.
وی با بیان اینكه در این مورد جلسات مستمر با اعضای شورای شهر داریم یادآور شد: اكنون كه اینجا نشسته اید چهار شهردار عوض شدند و این روند در صورت لزوم ادامه پیدا خواهد كرد.
حناچی ادامه داد: البته این امر را با حداكثر تفاهم دنبال می كنیم و به نگرانی های شورای شهر هم توجه داریم.

**معاینه فنی موتورسیكلت ها
شهردار تهران درخصوص معاینه فنی موتورسیكلت ها نیز اظهارداشت: میزان آلایندگی موتورها بویژه كاربراتوری ها در تهران به نسبت تعداد كم آنها بالاست و حدود ۱۸ درصد آلودگی تهران مربوط به موتورهای كاربراتوری است.
حناچی خاطرنشان كرد: به نظر می رسد فرهنگی جا افتاده كه موتور مخصوص كسانی است كه نمی خواهند قانون را رعایت كنند.
وی یادآور شد: در این خصوص می توان ممانعت جدی برای موتورسیكلت ها ایجاد كرد كه كارهای زیادی در این زمینه توسط دانشگاه ها و استارت آپ ها انجام شده است.
حناچی تبدیل موتورهای بنزینی به برقی را راهكار دیگری ذكر و تصریح كرد: در همین زمینه در داخل ظرفیت خوبی داریم و موتوری كه یك سه شنبه با آن به سركار رفتم محصول داخلی و بنزینی بود كه به برقی تبدیل شده بود؛ امیدواریم با كار مشترك با دولت از حداكثر بضاعت داخلی در این زمینه استفاده كنیم.

**حضور زنان در شهرداری
شهردار تهران درباره حضور زنان در پست های مختلف این نهاد نیز گفت: در مورد مدیریت زنان در زمان حضور در وزازتخانه اولین مدیر تخصصی زن را منصوب كردم و ۵۰ درصد از مدیرانم از بانوان بودند.
حناچی با بیان اینكه اگر الزامات و چارچوب این امر را بدرستی رعایت نكنیم به بانوان لطف نكرده ایم خاطرنشان كرد: به طور قطع همكاران متخصص بانو به گردن ما حق دارند و به صورت متعادل این مساله را رعایت خواهیم كرد.
وی اضافه كرد: با قراردادن افراد در حوزه های تخصصی می توان ریسك تصمیم های غیرتخصصی را از بین برد.

**سهم پایتخت از كشور
شهردار تهران با اشاره به اینكه تهران با بیش از ۲۳ درصد تولید ناخالص ملی، ۳۰ درصد گردش اقتصادی و ۸۰ درصد حضور نخبگان در ۲ درصد مساحت در وضعیت خوبی قرار ندارد خاطرنشان كرد: بخشی از این مساله در اختیار شهرداری نیست و باید در مقیاس حاكمیتی مورد توجه قرار گیرد.
وی تاكید كرد: اینكه عده ای می‌گویند حضور ما در دولت نتیجه ای ندارد، اینطور نیست، در بخش های مختلف تاثیر دارد و باید بگویم حضور ما در دولت به استقرار سازمان حسابرسی در دستگاه های شهرداری منجر شده است.
حناچی ادامه داد: همچنین درحال پیگیری دراختیار گرفتن سیمان ری كه جزو اموال دولتی است هستیم.
به گفته وی روابط خوب دولت و شهرداری برای هر دو طرف خوب است و تلاش می شود به نحو حسنه از آن استفاده كنیم.

**میزان تحقق بودجه نقدی
شهردار پایتخت، میزان تحقق بودجه نقدی در شهرداری تهران را 85 درصد عنوان و بیان كرد: برای تحقق مابقی این بودجه مشكل داریم چراكه تقاضای استفاده از املاك برای بدهی ها به حداقل می رسد.
وی افزود: به كسانی كه آمادگی دارند املاك شهرداری را واگذار می كنیم ضمن اینكه امكان دریافت تسهیلات برای املاك وجود ندارد زیرا هنوز بدهی شهرداری با بانك ها تسویه نشده است.
حناچی گفت: در صورتی كه بدهی ها به اتمام برسد برای حمل و نقل عمومی از تسهیلات بانكی استفاده خواهیم كرد.

**به قول هایمان پایبندیم
وی با بیان اینكه به طور قطع با آرای مردم در شورای اسلامی شهر و شهرداری كار می كنیم گفت: ما نسبت به قول هایی كه به شهروندان داده ایم پایبندیم از این رو باید محصول نهایی كار را مورد سنجش قرار داد و از حواشی ها پرهیز كرد.

**طرح توسعه دانشگاه تهران
شهردار تهران همچنین در ادامه به طرح توسعه دانشگاه تهران اشاره و بیان كرد: دولت منابعی را برای این امر در نظر گرفته و بخشی هم از طریق تملك املاك در حال انجام است.
وی افزود: 60 درصد تملك ها باقی است كه 40 درصد آن به املاك دولتی و 20 درصد به املاك مردم تعلق دارد.

**توسعه رصدخانه تهران
شهردار تهران همچنین اظهارداشت: توسعه رصدخانه تهران را در دستور كار داریم كه از خبرنگاران دعوت می كنیم در این مكان حضور یابند و از نزدیك با خدمات آن آشنا شوند.

**حل مشكلات با نگاه اجتماعی
شهردار تهران همچنین در پاسخ به سوالی با موضوع «به حاشیه كشیده شدن معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری» اظهارداشت: اگر مشكلات شهر با نگاه علوم اجتماعی حل شود نتایج متفاوت خواهد بود.
وی افزود: نوروز امسال نتایج این امر را مشاهده خواهیم كرد.

**تلاش برای بازنشستگان
حناچی همچنین در مورد بازنشستگان شهرداری نیز خاطرنشان كرد: تلاش می كنیم در این زمینه قانون رعایت شود اما در بعضی سازمان ها تا ۲۰۰ نفر بازنشسته داریم كه باید پاداش بازنشستگی آنان آماده باشد.

شهردار تهران در پایان این نشست خبری درخصوص انتخاب محل نشست در خانه «امیر بهادر» واقع در امیریه نیز اظهارداشت: این مكان یكی از ویژگی های خاص تهران است كه در حالت عادی سراغ آن نمی رویم.
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در این خانه فعالیت دارد.
به گزارش ایرنا نشست خبری شهردار تهران توسط حدود 100 رسانه داخلی و خارجی پوشش داده می شود.
تهرام/9353/8138/ 1008