به گزارش ايرنا، مهدي قهرماني روز دوشنبه در آيين گراميداشت روز مهندس در مياندوآب كه با حضور رييس نظام مهندسي ساختمان آذربايجان غربي برگزار شد، با اشاره به صدور احكامي در كميسيون هاي مواد 100 و 99 شهرداري اظهار داشت: گاهي به علت نبود تخصص در اين كميسيون ها احكامي صادر مي شود كه بستر را براي ساخت و سازهاي غيراصولي فراهم مي كند.
وي افزود: همچنين برخي مجوزها در كميسيون ماده 100 شهرداري صادر مي شود كه متعلق به خارج از محدوده شهر است كه اين مجوزها افراد را به احداث هاي غيرمجاز يا ساخت و ساز در خارج از محدوده شهر ترغيب مي كند در حالي كه در چهارچوب قوانين و مطابق با طرح جامع شهري و طرح تفصيلي، ساخت و سازها بايد صورت گيرد و بي توجهي به اين طرح ها ماهيت آنها را از بين مي برد.
قهرماني ادامه داد: گاهي در كاربري هاي مختلف مانند فضاي سبز، نسبت به ساخت فضاي مسكوني اقدام مي شود كه اين موضوع نيز به تخريب اراضي كشاورزي منجر مي شود.
وي بيان كرد: از سوي ديگر در تهيه طرح تفصيلي شهر مياندوآب، نرخ رشد جمعيت آن براي 10 سال آينده 158 هزار نفر پيش بيني شده بود، در حالي كه هم اكنون جمعيت شهر مياندوآب 130 هزار نفر بوده و با چشم انداز 10 ساله كه به توسعه عمودي شهر تاكيد شده است هنوز فاصله دارد.
وي افزود: اين در حالي است كه ساخت و سازها در اين مدت در حاشيه شهرها و به صورت افقي انجام گرفته كه دستگاه هاي خدمات رسان را هم با مشكل مواجه ساخته است.
وي گفت: در اين راستا فرمانداري، شهرداري، شوراي اسلامي شهر و نظام مهندسي ساختمان با جديت بيشتري ورود داشته باشند زيرا با ادامه روند فعلي در سال هاي آينده شاهد تخريب اراضي كشاورزي خواهيم بود.
نايب رييس نظام مهندسي ساختمان دفتر مياندوآب نيز در اين آيين گفت: هم اكنون يكهزار و 400 نفر در رشته هاي مختلف مهندسي، عضو نظام مهندسي ساختمان مياندوآب هستند كه 400 نفر از اعضا داراي پروانه اشتغال هستند.
عبدالله درخشان با اشاره به اينكه اعضاي نظام مهندسي اين شهرستان نسبت به سال گذشته افزايش يافته است، افزود: يك قطعه زمين به مساحت چهار هزار مترمربع به منظور احداث مجتمع خدماتي مهندسان اين شهرستان و ساخت 6 واحد خدماتي و اداري براي نظام مهندسي از جمله اقدامات انجام گرفته توسط هيات مديره نظام مهندسي ساختمان دفتر مياندوآب است.
نايب رييس نظام مهندسي مياندوآب در ادامه با اشاره به چالش جامعه مهندسان اين شهرستان، اظهار داشت: بيشترين مشكل در طرح جامع شهري است كه بيشتر نقشه ها بدون ارجاع به نظام مهندسي، به ماده 100 شهرداري ارجاع داده مي شود.
به گزارش ايرنا، مساحت كل شهر مياندوآب بيش از يك هزار و 935 هكتار است.
فضاي ناخالص شهري نيز در مياندوآب بيش از پنج هزار مترمربع است كه طبق مطالعات طرح جامع، اين شاخص نزديك به 2 هزار مترمربع كاهش مي يابد.
9871/ 6185/7129
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۵
مهاباد - ايرنا - فرماندار مياندوآب با اشاره به ساخت و سازهاي بي رويه و غيرمجاز در محدوده يا خارج از محدوده اين شهر گفت: اين گونه ساخت و سازها هم اكنون به مهمترين مانع براي توسعه اين منطقه تبديل شده است.