همدان-ايرنا- سرپرست سازمان مديريت پسماند شهرداري همدان گفت: 20 هكتار از زمين‌هاي سايت دفن زباله همدان از آلودگي پاك و براي كاشت نهال و درخت آماده شده است.

حسين سيبي روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: سايت دفن پسماند‌هاي همدان با هزينه‌اي افزون بر 170 ميليارد ريال در مدت 18 ماه ساخته مي‌شود.
وي با بيان اينكه امسال بزرگترين سايت درختكاري در اين قسمت از استان اجرا مي شود، گفت: بيش از 15 هزار اصله درخت براي اين منطقه نياز است كه كارشناسان هم اكنون در حال بررسي و انتخاب گونه‌هاي درختان هستند.
سيبي با بيان اينكه اين منطقه مي‌تواند در آينده به عنوان يك محل گردشگري نيز در همدان به شمار آيد افزود: در شهر همدان به طور ميانگين روزانه 420 تن زباله خانگي توليد و به اين محل منتقل مي‌شود.
سرپرست سازمان مديريت پسماند شهرداري همدان اظهار كرد: از يك سال پيش استانداري به دنبال محدود كردن محل‌هاي دفن زباله است كه در اين خصوص 2محل شمالي و مركزي (همدان) و سايت جنوبي (ملاير ) در استان انتخاب شده است.
وي با بيان اينكه زباله‌هاي استان بايد در اين 2 منطقه دفن بهداشتي شود گفت: زباله‌هاي مريانج، بهار، جورقان، مهاجران، صالح آباد، قروه درجزين به اين سايت منتقل مي‌شود.
سيبي با بيان اينكه سايت دفن پسماند شهرداري 280 هكتار وسعت دارد، گفت: در طول سال‌هاي گذشته 50 درصد اين زمين با بي برنامگي آلوده شده است.
سرپرست سازمان مديريت پسماند شهرداري همدان با بيان اينكه ساخت حوضچه دفن پسماند 45 درصد پيشرفت فيزيكي دارد عنوان كرد: براي ايجاد راه‌هاي دسترسي 20ميليارد ريال هزينه شده و ديواركشي كل مجموعه 6كيلومتر است كه 2كيلومتر از ديوارها آماده نصب است.
وي با بيان اينكه اين ديواركشي در راستاي جلوگيري از تردد حيوانات، افراد زباله گرد و تثبيت مالكيت است افزود: درختكاري مجموعه از 15 اسفند آغاز مي‌شود و استانداري براي اين مجموعه قول تخصيص اعتبار داده است كه يك ميليارد و 200 ميليون ريال اعتبار براي جذب مشاور اختصاص داده است.
سيبي با بيان اينكه پيش‌بيني مي‌شود تا سال 1400 مقدار زباله انتقال يافته به سايت به 900 تن در روز برسد، ادامه داد: امسال پنج ميليارد ريال براي كارهاي مشاوره‌اي اختصاص داده شده است و از اساتيد دانشگاه بوعلي سينا بري ايجاد طرح تصفيه شيرآبه زباله كمك گرفته شده كه اگر اين طرح انجام شود مي‌توان از آب آن براي آبياري مجموعه استفاده كرد.
سرپرست سازمان مديريت پسماند شهرداري همدان درباره پويش «يك من و يك درخت» نيز عنوان كرد: اين پويش براي نخستين بار در كشور با كمك خيريه‌ها و تشكل‌هاي مردم نهاد اجرا مي‌شود كه در آن به ازاي تحويل كاغذ، درخت به افراد داده مي‌شود.
7523/2090