تهران- ایرنا- نخستین نشست خبری شهردار تهران روز دوشنبه در خانه تاریخی «امیربهادر» پایتخت برگزار شد و پیروز حناچی به پرسش های فراوان خبرنگاران و حتی برخی كاربران شبكه های اجتماعی پاسخ داد.

به گزارش ایرنا در این نشست موضوع های متفاوتی از میزان بدهی های شهرداری، درآمدهای شهرداری و تحقق آنها، دوچرخه سواری بانوان و نیز نامه اخیر محمدجواد حق شناس عضو شورای شهر به شهردار پرداخته شد.
حناچی چهاردهمین شهردار تهران پس از انقلاب اسلامی است كه از هفتم آذر امسال در این مسئولیت مشغول به كار شده است.

**بی سروصدا با فساد مبارزه می كنیم
یكی از مسائلی كه حناچی باتاكید به آن پرداخت موضوع مبارزه با فساد در شهرداری بود؛ شهردار تهران تصریح كرد: در بحث مبارزه با فساد هیچ تعارفی نداریم و الان هم برخورد می كنیم اما به دلایل مختلف سروصدا نمی كنیم.
وی افزود: اگر گزارشی برسد كه صحت داشته باشد با آن برخورد می كنیم كه تاكنون چندین برخورد نیز شده است.
شهردار تهران یادآور شد: ما قاضی نیستیم و پرونده های این بخش را به دستگاه قضا می سپاریم.

**محافظه كار نشده ام
وی در پاسخ سوال خبرنگاری با این عنوان كه «محافظه كار شده اید» گفت: در این زمینه مماشاتی نمی بینیم؛ در خیلی از مواردی كه لازم باشد دستگاه های نظارتی ورود می كنند و ما دستگاه تشخیص نیستیم.

** پاسخ به ادعای خریدوفروش انتصابات
شهردار تهران در پاسخ به انتقادی درخصوص ندادن پاسخ شفاف به سوال و موضوع خرید و فروش انتصابات در این نهاد خاطرنشان كرد: ادعایی كردید كه باید مدارك آن را ارائه كنید وگرنه محاكم قضایی دنبال شما می آیند.
وی افزود: ما از خبرنگاران شكایت نمی كنیم ولی اگر مداركی در این زمینه دارید كه از آن بی خبرم ارائه كنید زیرا این ادعا تمام بدنه شهرداری را محكوم می كند.
حناچی اظهارداشت: دامن زدن به اختلافات و نگران كردن مردم در این شرایط چه سودی دارد؟
شهردار تهران ادامه داد: چه اصرای داریم با هم منازعه كنیم وقتی هیچ نتیجه ای ندارد؟
وی تصریح كرد: چه سودی دارد افراد را اینگونه به جان هم بیاندازیم و به جای رسیدن به كار مردم به این مسائل بپردازیم؟؛ وظیفه داریم به قولی كه به مردم دادیم عمل كنیم.


**واكنش به نامه حق شناس
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نامه محمد جواد حق شناس، عضو شورا به وی با استناد به شعری از حافظ گفت: «وفا كنیم و ملامت كشیم و خوش باشیم كه در طریقت ما كافریست رنجیدن».
حناچی با بیان اینكه اعضای شورای شهر حق سوال دارند، ادامه داد: اعضای شورا همراهی دارند و هر هفته به طور مرتب جلسه داریم.
به گزارش ایرنا برخی رسانه ها روز گذشته نامه حق شناس رئیس كمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر خطاب به حناچی كه طی روزهای قبل نوشته شده را خبری كردند.
در این نامه حق شناس شهردار تهران را به دلیل آنچه «تغییر و چرخش رویه فاحش نسبت به مواضع گذشته عنوان می‌كند، به تجدیدنظر در رای اعتماد یا فراهم كردن زمینه سقوط در بزنگاه‌های مدیریت شهری تهدید كرد».

**بدهی های شهرداری
حناچی در مورد بدهی های شهرداری كه از دوره گذشته باقی مانده نیز خاطرنشان كرد: كشوری كه فرهنگ غنی دارد به نظر می رسد این مسایل بارها در آن اتفاق افتاده كه وارد ادبیات آن شده است.
وی افزود: از قدیم می گفتند «مرد است و قرضش»، اكنون شهرداری و بدهی هایش؛ میزان بدهی ها روشن است و در فایل صوتی كه در پایان نشست ارائه می شود جزئیات آن آمده است‌.

**تعهدات شهرداری ثانیه ای كنتور می اندازد
شهردار تهران در بخشی از نشست خبری خود به چند سوال كه از طریق شبكه های اجتماعی دریافت شده بود نیز پاسخ داد و گفت: متاسفانه تعهدات شهرداری ثانیه ای كنتور می اندازد و تلاش می شود احصا شود.

**مجوز برج - باغ ها پسندیده نبود
شهردار تهران همچنین درخصوص اینكه حناچی شورای عالی شهرسازی با حناچی شهرداری تهران تغییر كرده است؟ گفت: حناچی تغییری نكرده، آن موقع در حوزه كنترل بودم و اكنون در موقعیت اجرا هستم.
وی با بیان اینكه در اداره امور شهر تهران نیز نباید حواس خودمان را به حواشی پرت كنیم، افزود: مجوز برج- باغ ها پسندیده نبود و مشاهده سوابق نیز نشان می دهد سال ۸۲ در این خصوص نامه نوشتم و آن را رد كردم.
حناچی تاكید كرد:اما وقتی عده ای زندگی خود را با آن گره می زنند «كات» كردن آن مشكل است.
به گفته حناچی هر چه شورای شهر در این زمینه تصویب كند آن را دنبال می كنیم.

**تجمع های ساماندهی شده
شهردار تهران در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینكه گفته شده ردپای عوامل داخل شهرداری در تجمع های مقابل شورا دیده می شود بیان كرد: بررسی همكاران نشان می دهد اتفاقی كه اینگونه می افتد ساماندهی شده است و امری عادی نیست.
وی تاكید كرد: برخی با این اقدام زیاده خواهی به دنبال زیرفشار قرار دادن مدیران هستند؛ نمی گوییم شهرداری بدهكار نیست ولی مطالبه باید به شكل منطقی در مجاری خود فارغ از فشارهای بیرونی صورت گیرد.
حناچی بیان كرد: اینك در شهرداری های مناطق سعی كرده ایم پرداخت ها به اشكال دیگر از جمله غیرنقد مدیریت شود و كمترین موارد به صورت نقدی را داشته ایم.

**12 پرونده تخلف شهرداری
حناچی در بخش دیگری از سخنان خود درباره ۱۲ پرونده تخلف شهرداری كه در زمان تصدی محمد علی نجفی ( شهردار پیشین تهران) ارائه شد گفت: بخشی از این پرونده ها از سازمان بازرسی به قوه قضاییه ارجاع شده و در حال پیگیری است.

** پیگیری املاك
وی درخصوص املاك شهرداری نیز اظهارداشت: سازمان املاك در حال پیگیری املاك بدون مجوز در اختیار مردم است؛ حدود ۲ هزار ملك در اختیار اشخاص است كه ۱۶۰۰ مورد آن قبول شورای شهر است.
حناچی تاكید كرد: تلاش داریم كه 200 ساختمان شهرداری را پس بگیریم.

**اصراری به دوچرخه سواری بانوان نداریم
وی همچنین با تاكید بر اینكه سلامت بانوان در سطح شهر مورد توجه قرار دارد اظهارداشت: در این زمینه اصراری به دوچرخه سواری بانوان نداریم بلكه تاكید ما بر ورزش و سلامت بانوان در شهر است چراكه نوع طراحی دوچرخه بانوان باید متفاوت باشد تا استفاده از آن مناسب و امكان پذیرتر باشد.
حناچی گفت: «حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت آری به اتفاق جهان می توان گرفت»؛ وقتی می توان به اتفاق برای وضعیت بهتر تلاش كرد هیچ دلیلی ندارد به اختلافات دامن بزنیم.

**استفاده از دوچرخه كمتر از یك درصد
حناچی همچنین با اشاره به اینكه میزان استفاده از دوچرخه در تهران كمتر از یك درصد است گفت: برخی معتقدند خیابان های تهران به خاطر شیب زیاد امكان دوچرخه سواری ندارد در حالی كه براساس مطالعات 95 درصد مسیرهای تهران با دوچرخه های باطری دار مشكلی ندارد.
وی افزود: ضمن اینكه دوچرخه هایی كه روزهای سه شنبه بدون خودرو سوار می شویم باطری دار است ولی لزوما از امكانات باطری آن استفاده نمی كنم.
شهردار تهران تاكید كرد: بسیاری از مسیرهای تهران از جمله كریمخان مناسب سازی شده است، برخی دیگر از مسیرها نیز به شبكه دوچرخه سواری متصل می شود و نیز در بودجه 98 توسعه مسیرهای دوچرخه سواری را در نظر گرفته ایم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: توسعه فرهنگ استفاده از دوچرخه جزو برنامه های ارائه شده به شورا نبود و فعالیت های زیادی پیش از این نیز درباره آن صورت گرفته بود؛ اگر حساسیتی درباره آن وجود دارد باید راه حلی برای آن پیدا كرد.

**مهندسان ناظر را باید مقصر بشناسیم
وی درخصوص تخلفات در ساخت و ساز نیز افزود: از این به بعد در تخلفات، مهندسان ناظری كه بموقع گزارش نكردند را باید مقصر بشناسیم.
شهردار تهران ادامه داد: در مرحله دوم‌ كنترل تخلفات انجام خواهد شد و در مرحله سوم كه مربوط به سیستم قضایی است پرونده ها به كمیسیون ماده ۱۰۰ برای رسیدگی ارجاع داده خواهد شد.
وی خاطرنشان كرد: تلاش می كنیم با همكاری شورا تعداد تخلفات را كاهش دهیم؛ حتی اگر موضوع مالی مطرح باشد از حدود ۷۲ هزار پرونده كمتر از ۷۰۰ تا ۸۰۰ پرونده بحث مالی سنگین دارد و مابقی مبالغ خُرد است.

**روزانه 30 میلیارد درآمد نیاز داریم
وی همچنین با اشاره به مشكلات تامین منابع مالی گفت: به طور متوسط باید روزانه 25 تا 30میلیارد تومان برای هزینه های جاری درآمد كسب كنیم و هر عامل مخلی در اداره امور شهر وقفه ایجاد می كند.
حناچی افزود: در این دوره از مدیریت شهری با چالش جدی تامین منابع مالی در شرایط اقتصادی حاضر مواجه هستیم.
وی با بیان اینكه شهرداری تهران دستگاه درآمد-هزینه ای است خاطرنشان كرد: البته از محل مالیات بر ارزش افزوده از دولت كمك هایی دریافت می كنیم.
حناچی اضافه كرد: همچنین بخشی از درآمدها نیز مربوط به طلب های شهرداری تهران است.
وی با اشاره به اینكه ترافیك و آلودگی دو موضوع مهم شهر است اظهارداشت: بیشترین فشار به شهرداری تهران در حوزه حمل و نقل و ترافیك است.
حناچی افزود: به همین منظور بهره برداری خطوط 6 و 7 مترو اصلی ترین هدف ما در این حوزه به شمار می رود.

**طرح تفصیلی منطقه ۲۲ زیرپا گذاشته شد
شهردار تهران در خصوص موضوع منطقه ۲۲ و اینكه برج های این منطقه جلو ورود باد به تهران را می گیرد اظهارداشت: طرح تفصیلی منطقه ۲۲ دنبال و جلو ساخت برج هایی نیز در صورت امكان گرفته و آنها كه پروانه شان صادر شده بود تثبیت شد.
وی تصریح كرد: متاسفانه این طرح تفصیلی و جامع با تصمیم های سلیقه ای زیرپا گذاشته شد.

**مقاومت ها دربرابر تفكیك زباله
شهردار تهران درخصوص موضوع پسماند نیز گفت: الگوی جمع آوری زباله ارتباط مستقیم با موضوع بازیافت پسماند دارد
و مخازن سر چهارراهها كه زباله تر و خشك و قابل بازیافت و غیربازیافت در آن جمع می شود اصلی ترین مانع در این زمینه است.
وی با بیان اینكه تفكیك از مبدا بسیار تاثیرگذار است ادامه داد: این اقدام در چند منطقه در حال انجام است، اگرچه مقاومت هایی نیز در برابر آن صورت می‌گیرد.
حناچی خاطرنشان كرد: متاسفانه ما تلاشی برای كاهش تولید زباله نداریم در حالی كه تولید زباله باید پر هزینه باشد.
شهردار تهران یادآور شد: روزانه ۹ هزارتن زباله و ۴۵ هزار تن نخاله ساختمانی از تهران خارج می شود كه باید كاهش یابد.
وی تصریح كرد: اینك زباله بازیافت می شود اما به دلیل اشكال در فرآیند،كمپوست حاصل از آن مناسب نیست.


**شهر را نمی فروشیم
وی درخصوص تامین منابع درآمدی پایدار نیز اظهارداشت: برای اداره پایتخت، شهر را نمی فروشیم.
حناچی اضافه كرد: بخشی از این به نحوه تامین منابع مربوط است.
حناچی با اشاره به لایحه تامین منابع پایدار و مالیات بر ارزش افزود گفت: مجلس در این زمینه همكاری خوبی داشته، این لایحه تاكنون چندبار به شكل طرح مطرح شده اما به دلیل داشتن بار مالی تصویب نشد كه این بار با نظر دولت به مجلس رفته و تلاش می كنیم هزینه اداره شهر از این محل تامین شود.
وی در عین حال یادآور شد: باید هزینه های جاری در شهرداری تهران كاهش یابد.

**میزان تحقق بودجه نقدی
شهردار پایتخت، میزان تحقق بودجه نقدی در شهرداری تهران را 85 درصد عنوان و بیان كرد: برای تحقق مابقی این بودجه مشكل داریم چراكه تقاضای استفاده از املاك برای بدهی ها به حداقل می رسد.
وی افزود: به كسانی كه آمادگی دارند املاك شهرداری را واگذار می كنیم ضمن اینكه امكان دریافت تسهیلات برای املاك وجود ندارد زیرا هنوز بدهی شهرداری با بانك ها تسویه نشده است.
حناچی گفت: در صورتی كه بدهی ها به اتمام برسد برای حمل و نقل عمومی از تسهیلات بانكی استفاده خواهیم كرد.

**به قول هایمان پایبندیم
وی با بیان اینكه به طور قطع با آرای مردم در شورای اسلامی شهر و شهرداری كار می كنیم گفت: ما نسبت به قول هایی كه به شهروندان داده ایم پایبندیم از این رو باید محصول نهایی كار را مورد سنجش قرار داد و از حواشی ها پرهیز كرد.

**طرح توسعه دانشگاه تهران
شهردار تهران همچنین در ادامه به طرح توسعه دانشگاه تهران اشاره و بیان كرد: دولت منابعی را برای این امر در نظر گرفته و بخشی هم از طریق تملك املاك در حال انجام است.
وی افزود: 60 درصد تملك ها باقی است كه 40 درصد آن به املاك دولتی و 20 درصد به املاك مردم تعلق دارد.
به گزارش ایرنا شهردار تهران دراین نشست همچنین با تشریح مجموعه اقدامات این نهاد در بخش های حمل و نقل، خدمات شهری و .... گزارش عملكردی نیز ارائه كرد.
حناچی در پایان این نشست خبری درخصوص انتخاب محل نشست در خانه «امیر بهادر» واقع در امیریه نیز اظهارداشت: این مكان یكی از ویژگی های خاص تهران است كه در حالت عادی سراغ آن نمی رویم.
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در این خانه فعالیت دارد.
به گزارش ایرنا نشست خبری شهردار تهران توسط حدود 100 رسانه داخلی و خارجی پوشش داده می شود.
تهرام/9353/8138/ 1008