به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از مركز امور هماهنگي، ارتباطات و حوزه وزارتي آموزش و پرورش، «عليرضا كاظمي» درباره فعاليتهايي كه براي گسترش حركت گفتمانسازي و ارتقاي ارتباط هاي مهارتي بين دانشآموزان انجام ميشود هم افزود:در معاونت پرورشي و فرهنگي مهارتها را به دودسته مهارتهاي حرفهاي و مهارتهاي ارتباطي تقسيم ميكنيم كه در حوزه مهارتهاي حرفهاي بيشترين سهم بر دوش حوزه معاونت آموزش متوسطه است اما در حوزه فرهنگسازي و ارتباطسازي معاونت پرورشي و فرهنگي پشتيبان معاونت متوسطه خواهد بود.
وي ادامه داد: امسال نيز سال حمايت از كالاي ايراني نامگذاري شده است و بيكاري، اشتغال و فقدان مهارتهاي حرفهاي كه زيرساخت نبود اشتغال است يكي از دغدغههاي كشور و موضوعي ملي بهحساب ميآيد.
معاون پرورشي و فرهنگي وزارت آموزشوپرورش افزود: رويكرد سند تحول بنيادين حركت از سمت حافظهمحوري به سمت مهارتمحوري است. يكي از بهترين كارها در اين زمينه برگزاري كنگره پرسش مهر رياست جمهوري است كه به درستي رئيسجمهوري اين دغدغه را در اول سال مطرح كردند. شايد مهمترين مشكل ما در اين بخش فرهنگي باشد.
كاظمي گفت: ما نيازمند تغيير نگرش خانوادهها هستيم تا دانشآموزان را از سمت تحصيل در رشتههاي تجربي، رياضي انساني به سمت رشتههاي مهارتي سوق دهند تا حداقل زمينههاي كسب مهارت در دانشآموزان ايجاد شود.
**رويكرد اصلي كانونهاي فرهنگي تربيتي، مهارتآفريني و توسعه گفتمانهاي مهارتي است
وي افزود: بيش از 1200 كانون فرهنگي تربيتي در سطح كشور رويكرد اصلي خود را مهارتآفريني و توسعه گفتمانهاي مهارتي قرار دادهاند؛ علاوه بر آن جشنواره ملي فرهنگي هنري حمايت از كالاي ايراني در استان يزد بهصورت عملي برگزار ميشود. اين نيز يك موضوع مهم در حوزه گفتمانسازي است. نمايشگاههاي دستسازههاي كانونهاي فرهنگي تربيتي و جشنواره دوسالانه كانونها كه امسال برگزار شد ازجمله فعاليتهاي سلسلهواري است كه ميتواند ما را به سمت گفتمانسازي جلو ببرد.
معاون پرورشي و فرهنگي وزارت آموزشوپرورش گفت: اين اقدامات كافي نيست؛ لازم است تمام دستگاههاي كشور به اين موضوع وارد شوند تا تغيير نگاه و نگرش در خانوادهها ايجاد شود.
**اجراي طرح خوب زيستن مشترك، ويژه دختران
وي به حوزه دوم حوزه مهارتهاي فردي در بحث ارتباطات اشاره كرد و افزود: خانوادهها ميتوانند عزتنفس و اعتمادبهنفس دانشآموز و توانمنديهاي ارتباطي دانشآموز را بالا ببرند و بسياري از رفتارهايي كه يك دانشآموز در زندگي به آن نياز دارد را نهادينه كند. ما در اين حوزه هم طرحهايي در حوزه مشاوره دردست اقدام داريم كه مهمترين آن طرح توانسازي رواني و اجتماعي دانشآموزان است. اخيراً هم طرحي را تحت عنوان خوب زيستن مشترك ويژه دختران را با كمك حوزه امور بانوان در حال اجرا داريم.
**استقبال 2 ميليون و 200 هزار نفر از كنگره نوزدهم پرسش مهر
كاظمي در پاسخ به اين سوال كه استقبال امسال از كنگره پرسش مهر را چطور ارزيابي ميكنيد گفت: «به نظر من استقبال خوب و باشكوهي را داشتيم و نسبت به سال گذشته رشد ديده ميشود. در مجموع 2 ميليون و 200 هزار نفر در سطح كشور در دو بخش فرهنگي، هنري و ادبي و در 5 زيرشاخه در كنگره پرسش مهر نوزدهم رياست جمهوري شركت كردند.
علمي*9294*1440
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۰
تهران-ايرنا-معاون پرورشي و فرهنگي وزارت آموزش و پرورش با بيان اين كه استقبال خوب و باشكوهي نسبت به سال گذشته از كنگره پرسش مهر نوزدهم رياست جمهوري شده است گفت: در مجموع 2 ميليون و 200 هزار نفر در سطح كشور و در دو بخش فرهنگي، هنري و ادبي و در 5 زيرشاخه در اين كنگره شركت كردند.