تهران- ایرنا- پنجمین دوره نشست تبادل علم و فناوری (STEP) به همت بنیاد مصطفی (ص) و به میزبانی دانشگاه كراچی پاكستان با هدف تعامل بیشتر بین دانشمندان مسلمان برگزار می شود.

دبیر پنجمین نشست تبادل علم و فناوری (STEP/science and technology exchange programme/ STEP) روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا با اشاره به اینكه طبق برنامه ریزی بنیاد مصطفی (ص) نشست استپ سالانه برگزار می شود، گفت: مركز بین المللی علوم شیمی و زیستی (ICCBS) دانشگاه كراچی، تقاضایی مبنی بر میزبانی نشست استپ ارائه داد و از آنجا كه این مركز شاخص های لازم را برای میزبانی دارد، پنجمین نشست استپ و دومین نشست را در امسال (بعد از نشست دانشگاه سلطان قابوس عمان) به میزبانی پاكستان روزهای 8 تا 10 اسفند برپا خواهد بود.
«شقایق حق جو» در مورد مهمانان این نشست توضیح داد: انتخاب مهمانان در این دوره از نشست استپ براساس چندین شاخص از جمله توانمندی‌های علمی این دانشمندان و سهم آنها در تولید علم و توسعه فناوری با توجه به حوزه تخصصی، صورت گرفته است.
وی با اشاره به موضوعات نشست استپ پاكستان اظهار داشت: موضوعات این نشست در حوزه سلامت با زیرموضوعات متفاوتی همراه است كه ذیل شاخه های بیماری های واگیر و غیرواگیر و در سه حوزه پیشگیری، تشخیص و درمان برنامه ریزی شده است.

**اهداف استپ پاكستان
رئیس بنیاد نخبگان اصفهان خاطرنشان كرد: از اهداف مهم نشست استپ، توسعه بسترهای تعاملی در جوامع علمی و زمینه سازی برای تاثیرگذاری بیش از پیش دانشمندان از طریق هم افزایی در كنار فعالیت های علمی است، دانشمندان و راهبران سازمان های معتبر علم و فناوری در عرصه بین الملل در كنار دیگر بازیگران زیست بوم علم و فناوری، به منظور ارتقای سطح رفاه عمومی جوامع بشری با علم، فناوری و نوآوری تبادل نظر می كنند.
دبیر پنجمین نشست تبادل علم و فناوری (STEP) در كشورهای اسلامی بیان كرد: در اسنادی كه بین كشورهای جهان اسلام منتشر شده، مشكلاتی با نام چالش‌های اصلی جهان اسلام وجود دارد؛ چهارمین نشست استپ در عمان نیز با همین رویكرد و چالش های مورد نظر در حوزه آب، سلامت و انرژی برگزار شد.
حق جو اظهار داشت: تا این لحظه بیش از 70 نفر از دانشمندان كشورهای مختلف به صورت قطعی در استپ پاكستان حضور خواهند داشت كه در كنار شركت كنندگانی از پاكستان و ایران، افرادی تاثیرگذار در حوزه سلامت و دانشمندانی از 25 كشور نظیر بنگلادش، دانمارك، مصر، آلمان، اندونزی، عراق، قزاقستان، مالزی، عمان، عربستان، تركیه، انگلیس، آمریكا، یمن و سنگاپور در این نشست حاضر هستند.
دبیر پنجمین نشست تبادل علم و فناوری (STEP) در كشورهای اسلامی با بیان اینكه موضوعات نشست و پنل‌ها حول محور سلامت پیش بینی شده است، افزود: معیار نشست‌ها و پنل‌ها با توجه به چالش های كشورهای اسلامی و تخصص مركز بین المللی علوم شیمی و زیستی (ICCBS) در كنار حوزه فعالیت حاضران، بحث بیماری‌های واگیر و غیرواگیر در سه حوزه پیشگیری، درمان و تشخیص است كه فعالیت نهادهای بین المللی مشابه شامل سازمان بهداشت جهانی نیز در نظر گرفته شده است.
حق جو افزود: ما در نشست استپ موضوع كلان داریم؛ یعنی به كلان حوزه سلامت می‌پردازیم كه با توجه به این، چالش‌های اصلی جهان اسلام در این عرصه مطرح می‌شود و به راهكارهای آینده آن نیز می‌پردازیم كه موضوع مهمی شناخته می‌شود؛ همچنین در بخش دیگری متخصصان با یكدیگر همفكری می‌كنند و آخرین یافته‌های علمی خود را ارائه كرده و به ارائه راهكارها می پردازند.
دبیر پنجمین نشست تبادل علم و فناوری (STEP) در كشورهای اسلامی با اشاره به بحث داروها و تشخیص آنها در سلامت، تكیه بر نقش بانوان دانشمند در زیست بوم علم و فناوری را در این نشست مهم ارزیابی ‌كرد.
«نگاه این دوره از نشست استپ به سهم آفرینی بانوان دانشمند جهان اسلام در موضوع نشست متمركز بوده است. ایجاد بستری برای معرفی و تشریح نقش سازنده بانوان در پنجمین نشست استپ، منجر به حضور پررنگ‌تر بانوان شده است».
به گزارش ایرنا، فعالیت بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) در قالب بستر استپ منجر به علاقه مندی مجموعه های مختلف شامل یونسكو، بنیاد علمی اكو، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت بهداشت ایالت سِند پاكستان، پارك فناوری پردیس، پژوهشكده سیاستگذاری و تحلیل راهبردی آیندگان، دانشگاه كراچی، مركز بین المللی علوم شیمی و زیستی (ICCBS) و موسسه پنجوانی از پاكستان، مجموعه پرتو دانش، مجموعه دارویی SEARLE پاكستان و آژانس هواپیمایی علی بابا شده است كه در این دوره در قالب حامیان نشست در افزایش اثربخشی آن مشاركت كردند.
نشست های استپ بخشی جانبی از فعالیت های بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) است كه جایزه مصطفی (ص) را به صورت دوسالانه به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌كند. این جایزه در دوره اول (سال 94) به دو دانشمند مسلمان؛ خانم پروفسور جكی یینگ از سنگاپور و عمر یاغی شیمیدان برجسته اردنی تعلق گرفت. دور دوم جایزه مصطفی (سال 96) به پروفسور سامی ارول گل نبی در رشته رایانه، الكترونیك و ریاضی دان كاربردی اهل تركیه و محمدامین شكراللهی دانشمند علوم رایانه و ارتباطات‌ ایرانی ساكن سوئیس اهدا شد.
همچنین رقابت علمی كنز (Kans/ knoweledge application and notion for science) بخشی جانبی از این جایزه است كه بین دانش‌ پژوهان، دانشجویان و اعضای هیات علمی برگزار می شود و طی آن 15 منتخب داوری نهایی ‌ایده‎‌های خود را در قالب ارائه تصویری حداكثر ۵ دقیقه ای مطرح می‌كنند.
علمی**9157** 1055