روزنامه 'هندوستان تایمز' روز سه شنبه به نقل از مقامات هندی اعلام كرد 12 جنگنده میراژ 2000 نیروی هوایی هند در ساعت 4 صبح امروز(سه شنبه )سه پایگاه شبه نظامیان در مناطق 'بالاكوت'، 'مظفرآباد' و 'چاكوتی' در خاك پاكستان را بمباران كردند.
به گفته یك مقام نظامی هند،جنگنده های نیروی هوایی مجهز به بمب های لیزری بودند.پایگاه گروه تروریستی جیش محمد در منطقه بالاكوت بزرگ ترین پایگاه این گروه محسوب می شود.
شهر بالاكوت واقع در استان خیبر پختونخوا پاكستان در 50 كیلومتری خط واقعی كنترل در منطقه كشمیر قرار دارد.
این نخستین بار از سال 1971 تاكنون است كه جنگنده های نیروی هوایی هند از خط واقعی كنترل عبور كرده و وارد حریم هوایی پاكستان شده اند.
در همین حال مقامات هندی دسترسی به اینترنت را در منطقه كشمیر مسدود كرده اند.تمام پایگاه های نیروی هوایی هند در ایالت های پنجاب و هاریانا به حالت آماده باش درآمده اند.
اس سرینیواسان فرمانده پایگاه نیروی هوایی هند در چندیگر گفت: ما برای بدترین شرایط آماده هستیم.
به گفته مقامات هندی، پاكستان برای مقابله با جنگنده های میراژ 2000 هند، جنگنده های اف 16 خود را به منطقه اعزام كرده است، اما این جنگنده ها نتوانسته اند از بمباران اهداف مشخص شده جلوگیری كنند.
نارندرا مودی نخست وزیر هند صبح امروز یك جلسه فوری با مقامات دولتی و امنیتی هند برگزار كرده است.
این درحالی است كه پاكستان وقوع تلفات سنگین در بمباران جنگنده های هندی را رد كرده و اعلام كرده است كه جنگنده های نیروی هوایی هند پس از مواجه شدن با پدافند هوایی پاكستان، بمب های خود را در مناطق خالی از سكنه رها كردند كه در این اقدام هیچ آسیبی به زیرساخت ها نرسیده است.
این حمله چند روز پس از وقوع حادثه تروریستی پلواما واقع در ایالت جامو و كشمیر هند اتفاق می افتد.
در حمله روز پنجشنبه 25 بهمن(14 فوریه) به نیروهای نظامی هند در منطقه پلواما در كشمیر، یك عامل وابسته به گروه تروریستی جیش محمد خودرو خود را در كنار یك اتوبوس حامل نیروهای نظامی هند منفجر كرد.در این حمله بیش از 40 نیروی نظامی هند كشته شدند.
گروه تروریستی جیش محمد مسئولیت این حمله را پذیرفته است و عامل این حمله انتحاری را 'عادل احمد دار' معرفی كرده است.
در سال 2016 ، حمله شبه نظامیان به پایگاه نیروی هوایی هند در شهر 'اوری' به كشته شدن 19 سرباز هندی منجر شد. این حمله دلیلی بود تا دولت نارندرا مودی نخست وزیر هند یك حمله محدود علیه پایگاه شبه نظامیان در خاك پاكستان ترتیب دهد.
به گفته مقامات دفاعی هند در این حمله بیش از 35 شبه نظامی و 9 نیروی نظامی پاكستان كشته شده اند.
رویارویی نظامی پاكستان و هند، تنش ها میان این دو كشور همسایه را وارد مرحله جدیدی كرد. هند پس از حمله تروریستی اخیر در پلواما كشمیر پاكستان را به واكنش متقابل نظامی تهدید كرده بود.
عمران خان نخست وزیر پاكستان در واكنش به مواضع اخیر دهلی و تهدید به اقدام نظامی در داخل خاك پاكستان، هشدار داد كه هند دست از جنگ طلبی بردارد در غیراین صورت پاكستان قاطعانه به هرگونه تجاوز پاسخ خواهد داد.
شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه پاكستان در واكنش به تجاوز جنگنده های هندی هشدار داد كه هند، دست از اقدامات تحریك آمیز بردارد.
استقلال پاكستان و جدایی از هند در سال 1947 میلادی، وقوع چندین جنگ میان دو كشور، رقابت در آزمایش های اتمی و پرتاب موشك های بالستیك با قابلیت حمل كلاهك هسته ای، بازداشت صیادان در آبهای آزاد، موضوع برداشت از حوزه های آبی مشترك، مشكلات اخذ روادید تجاری، اقدامات تروریستی در دو كشور، قربانی شدن شهروندان پاكستانی و هندی و انگشت اتهام بسوی اتباع دو كشور در این حملات و درگیری ها میان مرزبانان هند و پاكستان را می توان از دلایل عمده سردی روابط سیاسی و اقتصادی میان دو كشور همسایه در منطقه جنوب آسیا عنوان كرد.
این درحالی است كه روابط هند و پاكستان طی چند دهه گذشته همواره شاهد تنش های متعددی بوده، تنش هایی كه حتی موجب صف آرایی نیروهای نظامی دو كشور در منطقه مرزی شده است و این بار نیز هند پس از حمله در منطقه پولواما، پاكستان را به واكنش متقابل تهدید كرد.
آساق**267**1600
تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۴
دهلی نو - ایرنا- مقامات هندی اعلام كردند در حمله صبح امروز (سه شنبه ) جنگنده های نیروی هوایی این كشور به پایگاه شبه نظامیان در خاك پاكستان بین 200 تا 300 شبه نظامی كشته شدند.