تهران- ایرنا- رئیس پارك فناوری پردیس با اشاره به حضور نداشتن ایران در رتبه‌بندی جهانی نواحی نوآوری دنیا گفت كه ایران شاخص‌های لازم برای حضور در این رتبه‌بندی بین‌المللی را دارد.

«مهدی صفاری‌نیا» روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: براساس مطالعه جهانی استارتاپ ژنو كه هر ساله زیست‌بوم‌های استارتاپی جهان را رتبه‌بندی می كند، ایران در جمع 20 رتبه نخست زیست‌بوم نواحی نوآوری دنیا قرار ندارد.
وی بیان كرد: رتبه نخست نواحی نوآوری در دنیا مربوط به سیلیكون ولی، نیویورك، لندن و پكن است و هرچند برای قرار گرفتن در جمع بهترین‌ها فاصله داریم، اما شاخص‌های این رتبه‌بندی عمدتا بر میزان نیروی انسانی، ماركت، حضور سرمایه‌گذاران و زیرساخت‌هاست كه بر اساس همین شاخص‌ها در برخی از آنها وضعیت ایران خوب است.
صفاری‌نیا گفت: 36 میلیون نفر جمعیت جوان، 14میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاهی، بازار منطقه‌ای 600 میلیون نفری و تجربه راه‌اندازی پارك علم و فناوری، از جمله داشته‌های ما به لحاظ علوم انسانی است و با وجود اینكه در جمع رتبه‌های نخست زیست‌بوم‌های نواحی نوآوری دنیا نیستیم اما از ظرفیت‌های بسیار خوب نیروی انسانی در این زمینه برخورداریم.
وی به فعالیت حدود 30 صندوق سرمایه‌گذاری تكنولوژی و صندوق‌های پژوهش و فناوری و سرمایه‌گذاری خطرپذیر در كشور اشاره كرد و گفت: با تكیه بر داشته‌های خود و درصورت برنامه‌ریزی، تمركز و اراده، می‌توانیم در حوزه اكوسیستم‌های نواحی نوآوری دنیا، جایگاه خوبی كسب كنیم.
صفاری‌نیا بیان داشت: جایگاه فعلی ایران در زمینه نواحی نوآوری جهان مشخص نیست و به نظر می‌رسد تاكنون وضعیت كشورمان را بررسی نكرده‌اند، بنابراین باید خود را به این عرصه وارد كنیم تا ایران را جزو رتبه‌بندی و ارزیابی‌های بین‌المللی در این حوزه قرار دهند.
رئیس پارك فناوری پردیس بیان كرد: الان در فضای استارتاپی دنیا در حوزه علوم و نانو مطرح هستیم، در حوزه كسب‌وكار و نوآوری نیز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری كار كرده است و اكنون باید داده‌های خود را برای ارزیابی در رتبه‌بندی نواحی نوآوری دنیا ارائه دهیم و پارك فناوری پردیس این كار را در دستور كار خود قرار می‌دهد.
وی با اشاره به بازدید روز شنبه دكتر «حسن روحانی» رئیس جمهوری از نمایشگاه دستاوردهای علم و فناوری در پارك فناوری پردیس افزود: در این بازدید، برنامه توسعه پارك علم و فناوری پردیس در قالب ناحیه نوآوری پردیس تشریح شد، ظرفیت‌های پارك و خروجی‌های آن برای كشور بیان شد.
صفاری‌نیا توضیح داد: از آنجا كه ایجاد ناحیه نوآوری پردیس، یك پروژه ملی و فراتر از كار پارك است، درخواست كردیم كه درصورت موافقت دولت، این موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی به بحث و بررسی گذاشته شود.
وی افزود: رئیس جمهوری در این بازدید و سخنرانی، رویكرد ملی خود را به فناوری و نوآوری در كشور بیان داشت و بر نقش پارك‌ها و تسهیل بروكراسی ادارات دولتی برای شركت‌های دانش‌بنیان و پارك‌ها تاكید كرد.
رئیس پارك فناوری پردیس با اشاره به تاكیدات رئیس جمهوری برای حضور نمایندگانی از اداراتی همچون بیمه و مالیات در پارك‌های علم و فناوری، تصریح كرد: معتقدم با رویكرد ارزشمند رئیس جمهوری به دانش‌بنیان‌ها، شركت‌ها و پارك‌های علم و فناوری، نقش آنها پررنگ‌تر می‌شود.
صفاری‌نیا گفت: ایجاد ناحیه نوآوری پردیس از برنامه‌های توسعه‌ای پارك است، علاوه برنامه توسعه فیزیكی پارك، محتوای پارك نیز در نظر گرفته شده است.
وی توضیح داد: برنامه نوآوری پارك پردیس چهار ركن از قبیل «زیرساخت‌های شهری، تاسیساتی و حمل و نقل»، «تسهیل كسب و كار و بحث استقرار ادارات دولتی در ناحیه نوآوری و امتداد مزایای قانونی»، «حمایت مالی از فعالان اكوسیستمی در ناحیه و برندها و تسهیلات مالی كه برای شركت‌های فناور و سرمایه‌گذاران ارائه می‌شود و منابعی كه برای هم‌افزایی بین حوزه‌های مشترك شركت‌ها» و همچنین «استقرار عناصر اكوسیستم» است كه در كنار اینها باید یك تمركزی روی دانشگاه‌ها، موسسات پژوهشی و آزمایشگاه‌های تخصصی داشته باشیم.
صفاری‌نیا گفت: پیشنهاد ما این بود كه توسعه این فضاها در تهران در این ناحیه اتفاق بیفتد، برنامه ناحیه نوآوری پردیس یك افق 20 ساله دارد اما برنامه‌ها 4 ساله دیده شده در افق ناحیه پردیس در نظر داریم كه به هزار هكتار با 11 هزار شركت و بیش از 50 هزار شغل فناورانه برسیم كه بتوانیم فروش حداقل 155هزار میلیارد تومانی را محقق كنیم، فروش فعلی شركت‌های دانش‌بنیان پارك فناوری پردیس، 6 هزار و 200 میلیارد تومان است.
علمی** 9340** 1055