«مهدی صفارینیا» روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: براساس مطالعه جهانی استارتاپ ژنو كه هر ساله زیستبومهای استارتاپی جهان را رتبهبندی می كند، ایران در جمع 20 رتبه نخست زیستبوم نواحی نوآوری دنیا قرار ندارد.
وی بیان كرد: رتبه نخست نواحی نوآوری در دنیا مربوط به سیلیكون ولی، نیویورك، لندن و پكن است و هرچند برای قرار گرفتن در جمع بهترینها فاصله داریم، اما شاخصهای این رتبهبندی عمدتا بر میزان نیروی انسانی، ماركت، حضور سرمایهگذاران و زیرساختهاست كه بر اساس همین شاخصها در برخی از آنها وضعیت ایران خوب است.
صفارینیا گفت: 36 میلیون نفر جمعیت جوان، 14میلیون فارغالتحصیل دانشگاهی، بازار منطقهای 600 میلیون نفری و تجربه راهاندازی پارك علم و فناوری، از جمله داشتههای ما به لحاظ علوم انسانی است و با وجود اینكه در جمع رتبههای نخست زیستبومهای نواحی نوآوری دنیا نیستیم اما از ظرفیتهای بسیار خوب نیروی انسانی در این زمینه برخورداریم.
وی به فعالیت حدود 30 صندوق سرمایهگذاری تكنولوژی و صندوقهای پژوهش و فناوری و سرمایهگذاری خطرپذیر در كشور اشاره كرد و گفت: با تكیه بر داشتههای خود و درصورت برنامهریزی، تمركز و اراده، میتوانیم در حوزه اكوسیستمهای نواحی نوآوری دنیا، جایگاه خوبی كسب كنیم.
صفارینیا بیان داشت: جایگاه فعلی ایران در زمینه نواحی نوآوری جهان مشخص نیست و به نظر میرسد تاكنون وضعیت كشورمان را بررسی نكردهاند، بنابراین باید خود را به این عرصه وارد كنیم تا ایران را جزو رتبهبندی و ارزیابیهای بینالمللی در این حوزه قرار دهند.
رئیس پارك فناوری پردیس بیان كرد: الان در فضای استارتاپی دنیا در حوزه علوم و نانو مطرح هستیم، در حوزه كسبوكار و نوآوری نیز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری كار كرده است و اكنون باید دادههای خود را برای ارزیابی در رتبهبندی نواحی نوآوری دنیا ارائه دهیم و پارك فناوری پردیس این كار را در دستور كار خود قرار میدهد.
وی با اشاره به بازدید روز شنبه دكتر «حسن روحانی» رئیس جمهوری از نمایشگاه دستاوردهای علم و فناوری در پارك فناوری پردیس افزود: در این بازدید، برنامه توسعه پارك علم و فناوری پردیس در قالب ناحیه نوآوری پردیس تشریح شد، ظرفیتهای پارك و خروجیهای آن برای كشور بیان شد.
صفارینیا توضیح داد: از آنجا كه ایجاد ناحیه نوآوری پردیس، یك پروژه ملی و فراتر از كار پارك است، درخواست كردیم كه درصورت موافقت دولت، این موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی به بحث و بررسی گذاشته شود.
وی افزود: رئیس جمهوری در این بازدید و سخنرانی، رویكرد ملی خود را به فناوری و نوآوری در كشور بیان داشت و بر نقش پاركها و تسهیل بروكراسی ادارات دولتی برای شركتهای دانشبنیان و پاركها تاكید كرد.
رئیس پارك فناوری پردیس با اشاره به تاكیدات رئیس جمهوری برای حضور نمایندگانی از اداراتی همچون بیمه و مالیات در پاركهای علم و فناوری، تصریح كرد: معتقدم با رویكرد ارزشمند رئیس جمهوری به دانشبنیانها، شركتها و پاركهای علم و فناوری، نقش آنها پررنگتر میشود.
صفارینیا گفت: ایجاد ناحیه نوآوری پردیس از برنامههای توسعهای پارك است، علاوه برنامه توسعه فیزیكی پارك، محتوای پارك نیز در نظر گرفته شده است.
وی توضیح داد: برنامه نوآوری پارك پردیس چهار ركن از قبیل «زیرساختهای شهری، تاسیساتی و حمل و نقل»، «تسهیل كسب و كار و بحث استقرار ادارات دولتی در ناحیه نوآوری و امتداد مزایای قانونی»، «حمایت مالی از فعالان اكوسیستمی در ناحیه و برندها و تسهیلات مالی كه برای شركتهای فناور و سرمایهگذاران ارائه میشود و منابعی كه برای همافزایی بین حوزههای مشترك شركتها» و همچنین «استقرار عناصر اكوسیستم» است كه در كنار اینها باید یك تمركزی روی دانشگاهها، موسسات پژوهشی و آزمایشگاههای تخصصی داشته باشیم.
صفارینیا گفت: پیشنهاد ما این بود كه توسعه این فضاها در تهران در این ناحیه اتفاق بیفتد، برنامه ناحیه نوآوری پردیس یك افق 20 ساله دارد اما برنامهها 4 ساله دیده شده در افق ناحیه پردیس در نظر داریم كه به هزار هكتار با 11 هزار شركت و بیش از 50 هزار شغل فناورانه برسیم كه بتوانیم فروش حداقل 155هزار میلیارد تومانی را محقق كنیم، فروش فعلی شركتهای دانشبنیان پارك فناوری پردیس، 6 هزار و 200 میلیارد تومان است.
علمی** 9340** 1055
تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۶
تهران- ایرنا- رئیس پارك فناوری پردیس با اشاره به حضور نداشتن ایران در رتبهبندی جهانی نواحی نوآوری دنیا گفت كه ایران شاخصهای لازم برای حضور در این رتبهبندی بینالمللی را دارد.