علي مالمير روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: تخريب آثار تاريخي به عنوان يكي از مشكلات اساسي است كه سال ها گريبانگير آثار تاريخي شده بود كه با راه اندازي و فعاليت صندوق احيا و حمايت از بخش خصوصي مرتفع شده است.
وي اضافه كرد: كاروانسراهاي «فرسفج» و «تاج آباد» به صندوق احيا معرفي شده و در حال واگذاري به بخش خصوصي هستند.
مالمير گفت: پيش از اين «حمام حاجي» و «حمام قلعه» 2 اثر تاريخي همدان به بخش خصوصي واگذار و با تغيير كاربري به سفره خانه هاي سنتي، گردشگران و مسافران بسياري را به خود جلب كرده است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري همدان خاطرنشان كرد: صندوق احيا و بهره برداري از بناها و اماكن تاريخي و فرهنگي حلقه وصل بين بخش خصوصي و سازمان ميراث است و با آسان سازي و شتاب دهي به فرآيند باز زنده سازي و دميدن روح زندگي در آثار تاريخي مرده، گام هاي جدي به سمت ايجاد اشتغال و اقتصاد مقاومتي كشور برمي دارد.
كاروانسراي تاج آباد مربوط به دوره صفوي و از كمياب ترين كاروانسراهاي مدور ايران است كه در شهرستان بهار واقع شده، اين اثر در تاريخ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۷۶ با شماره ۱۸۷۲ بهعنوان يكي از آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.
كاروانسراي فرسفج نيز بجا مانده از عهد صفوي است و در شهرستان تويسركان واقع شده، اين اثر در تاريخ ۶ اسفند ۱۳۷۶ با شماره ۱۹۷۰در فهرست آثار ملي ايران ثبت شده است.
كاروانسراي فرسفج محل استراحت مسافران و كاروان هايي بوده كه به قصد تجارت، زيارت و سياحت به غرب كشور و عتبات عاليات عراق سفر مي كردند.
همدان يك هزار و 800 اثر تاريخي و طبيعي دارد.
7527/2087
تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۱
همدان- ايرنا- مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري همدان با بيان اينكه مرمت و حفاظت از آثار تاريخي نيازمند سرمايه گذاري و مشاركت بخش خصوصي است گفت: كاروانسراهاي «تاج آباد» و «فرسفج» با حمايت صندوق احيا و بهره برداري از بناها و اماكن تاريخي و فرهنگي، بازسازي مي شوند.