بنیاد فرهنگی بین المللی مادر فعالیت خود را از یازدهم مهرماه 93 آغاز و تاكنون بیش از 43 آیین نكوداشت مقام والای مادر را در سراسر كشور برگزار و از مادران نمونه و شایسته این مناطق تجلیل كرده است.
وجه اشتراك مادرانی كه این بنیاد بعنوان شایسته ترینها از آنها یاد و تجلیل می كند تربیت فرزندان موفق و الگو بودن این افراد در جامعه است كه اغلب نیز در شرایط سخت معیشتی فرزندان موفقی تحویل جامعه داده اند.
**مادران سخت كوش
زهره روستا یكی از 10 مادر شایسته شهرستان كوار فارس است كه در كمتر از یكماه گذشته توسط این بنیاد بعنوان مادر نمونه انتخاب و از وی تجلیل شده است.
او 55 سال سن دارد و به خبرنگار ایرنا می گوید كه پنج پسر و سه دختر خود را با سختی و در روستا و با كمترین امكانات بزرگ كرده است.
این مادر شایسته ادامه داد: با تلاش بسیار و كار شبانه روزی در مزرعه هشت فرزندم را به مدرسه فرستادم و بعد از آن نیز بچههایم برای ادامه تحصیل در دانشگاه های مطرح كشور از جمله صنعتی شریف پذیرفته شدند.
روستا می گوید كه همه فرزندانش از دانشگاههای مطرح كشور فارغ التحصیل شده و به مدارج بالای علمی رسیدهاند و چهار نفر از آنها نیز برای طی كردن دوره دكتری در دانشگاه های مطرح آمریكا پذیرفته شدهاند.
این مادر نمونه ساكن شهرستان كوار در استان فارس اظهار داشت: آرزوی هر مادر خوشبختی و موفقیت فرزندانش است و من نیز خوشبختم كه توانستم فرزندان موفقی تربیت كنم و از این بابت شكرگزارم.
این مادر به سختیهایی كه در دوران زندگی و در مسیر بزرگ كردن فرزندان متحمل شده اشاره می كند و می گوید: در تمام سالهایی كه با چنگ و دندان زمینه تحصیل و تربیت فرزندانم را فراهم می كردم امید به موفقیت آنها تنها مسالهای بود كه تحمل سختی و رنجهای بسیار را برایم سهل می كرد.
**مادران كارآفرین
گلنار كراری مادر نمونه دیگری در شهرستان كوار است كه در بهمن ماه 97 از سوی بنیاد مادر بعنوان مادر شایسته انتخاب و از وی تجلیل شد.
این مادر با تلاش توانسته فرزندان موفقی را تربیت كند و اكنون به یك كارآفرین و تولید كننده نمونه در شهرستان كوار تبدیل شده است.
این مادر شایسته به خبرنگار ایرنا گفت:با تلاش واحد تولیدی راه اندازی كرده ام و اكنون تولید كننده گل رز در شهرستان كوار هستم.
كراری افزود: بعنوان یكی از مادران نمونه شهرستان كوار از سوی بنیاد مادر معرفی شدم كه از این مساله بسیار خرسندم.
**شایسته سالاری در بنیاد
او به خاطرهای در خصوص روند انتخاب مادران شایسته این شهرستان اشاره كرد و گفت: خانمی در مجموعه تولیدی من مشغول كار است كه با سختی بچههای بسیار خوب و موفقی تربیت كرده و تحویل اجتماع داده است كه همیشه میگفتم كه این زن باید مادر نمونه باشد و شایستگیاش حتی از من نیز بیشتر است.
خانم كراری با بیان اینكه تا روز معرفی مادران نمونه شهرستان كوار این دغدغه خاطر را به همراه داشته می گوید: در روز 16 بهمن ماه امسال كه مادران نمونه شهرستان كوار معرفی می شدند به تالار محل برگزاری این مراسم آمدم و دیدم همان خانمی كه دغدغه نمونه بودنش را داشتم در كنارم نشسته است.
او ادامه داد: آری،خانم كارگر مجموعه تولیدی من نیز بعنوان مادر نمونه در روز تجلیل از مقام والای مادر در كنار من حضور داشت و بعنوان یكی از شایسته ترین مادران از سوی بنیاد فرهنگی بین المللی مادر معرفی شد.
خانم كراری می گوید كه این مساله باعث شد كه به شفافیت كار بنیاد مادر پی ببرد و درك كند كه تا چه اندازه این بنیاد برای انتخاب مادران نمونه در دل جامعه هدف نفوذ كرده و مادران را با تحقیق انتخاب می كند.
شهرستان كوار در جنوب غرب شیراز قرار دارد.
**بنیاد مادر فارغ از قومیت،نژاد و دسته بندی سیاسی
بنیانگذار بنیاد فرهنگی بین المللی مادر گفت: بنیاد مادر به دو منشور اصلی خود همیشه پایبند بوده،نخست اینكه این مجموعه وابسته به هیچ نهاد،حزب و گروه سیاسی و مذهبی نیست و هرگونه فعالیت سیاسی در این بنیاد ممنوع است.
غلامرضا محمدی سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا،افزود: نكته مهم دوم اینكه هیچگونه تبعیض از لحاظ رنگ پوست، نژاد، قومیت،ملیت و مذهب در عملكرد بنیاد فرهنگی بین الملل مادر جایی نداشته و این مجموعه به هیچ نهاد دولتی و غیر دولتی نیز وابسته نیست.
**انتخاب مادر شایسته ایران
محمدی از انتخاب مادران برتر كشور در آینده نزدیك سخن گفت و افزود: به همت این بنیاد برای اولین بار در كشور شاهد معرفی مادران شایسته ایران خواهیم بود.
وی ادامه داد: بنیاد فرهنگی بین المللی مادر دو هزار مادر شایسته را در سطح كشور شناسایی كرده كه از این تعداد از هر استان سه مادر منتخب به رقابت برای انتخاب مادر شایسته ایران راه پیدا خواهند كرد.
محمدی با اشاره به انتخاب مادران نمونه ایران،ادامه داد: بنیاد مادر از هراستان ده مادر نمونه انتخاب كرده كه از بین این ده نفر سه نفر برای رقابت به مرحله كشوری راه پیدا خواهند كرد.
وی اضافه كرد: نهایتا از بین این سه نفر مادر یك نفر بعنوان مادر شایسته آن استان انتخاب و در نهایت از هر استان یك مادر كه جمعا سی و دو مادر به مرحله نهایی میرسند كه از بین این سی و دو نفر، یك مادر بعنوان مادر شایسته كشور جمهوری اسلامی ایران انتخاب می شود.
وی با اشاره به اینكه 28 استان كشور تاكنون میزبان آیین نكوداشت مقام والای مادر بوده اند افزود: در این استانها از ده نفر مادر شایسته تجلیل شده و سعی داریم تا پایان سال جاری در چهار استان باقی مانده این همایش برگزار شود.
**مادران نمونه كردستان
بنیانگذار بنیاد فرهنگی بین المللی مادر عنوان كرد: چهارشنبه هشتم اسفندماه 97 آئین نكوداشت مقام والای مادر در سنندج برگزار و در این مراسم از ده نفر مادر نمونه كردستانی تجلیل خواهد شد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود اشاره كرد: بنیاد مادر از یازدهم مهرماه سال 93 فعالیت خود را آغاز كرد و تاكنون بیش از 43 آیین نكوداشت مقام والای مادر در 28 استان كشور برگزار كرده است.
محمدی همچنین به تبیین جایگاه مادر در جامعه پرداخت و گفت: وظیفه و مسئولیت مادر در قبال فرزندان بسیار خطیر است و در بنیاد مادر، برای تبیین اهداف و آموزشهای لازم به این قشر تاثیرگذار و به ویژه دختران نوجوان كه مادران آینده هستند از وجود 16 مشاور خبره استفاده می شود.
او بیان كرد: ایمان به خدا، امید، تلاش، احترام به دیگران و به ویژه مادر و پدر و همچنین كمك به همنوعان، پنج اصل مهمی است كه باید برای نوجوانان الگوسازی شود.
محمدی اضافه كرد:شاخصهای انتخاب مادران نمونه در بنیاد بین المللی مادر براساس پنج اصل شامل، فرزند خوب برای خانواده، همسر خوب و همدل برای شوهر، مادر خوب به لحاظ تربیت و مسئولیتپذیری فرزندان، شهروند خوب و الگویی برای سایرین و در نهایت انجام كاری شاخص و اثرگذار در جامعه، صورت می گیرد.
مدیرعامل بنیاد بین المللی مادر همچنین در باره انتخاب 10 مادر نمونه در شهرستان كوار بیان داشت: این مادران با همكاری فرمانداری شهرستان كوار به نمایندگی از همه مادران این شهرستان به عنوان نمونه برگزیده شده اند و اگر در توان این بنیاد بود كه از همه مادران این منطقه به طور ویژه تجلیل كند بدون تردید مبادرت به انجام این كار می كرد.
بیستم جمادی الثانی به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) روز زن نامگذاری شده است و امسال(97) مصادف با هفتم اسفند است.
از: محمدامین افشارپور
9873 /1876
تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۲
شیراز-ایرنا- مادر چنان مقام برتری دارد كه بنیادی به همین نام با شعار «مادران متعالی،جهانی خوشبخت» سعی در تبیین جایگاه مادران بدون توجه به نژاد، قومیت و خط كشی جغرافیایی و سیاسی دارد و خود را به نام والای مادر مزین كرده است.