تهران-ایرنا- معاون امور باغبانی وزیر جهادكشاورزی در نامه ای به سازمان های جهادكشاورزی 16 استان دستور داد كارگروه پیشگیری از مسمومیت با قارچ های وحشی تشكیل دهند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از وزارت جهاد كشاورزی، «محمدعلی طهماسبی» در این نامه یادآور شد: در بهار امسال به دلیل مسمومیت های ناشی از برداشت و مصرف قارچ های وحشی از عرصه های مرتعی و جنگلی، مشكلات متعددی برای هموطنان در برخی استان ها ایجاد شد.
به گفته طهماسبی، یكی از عواملی كه می توانست تا حدودی از وقوع مسمومیت ها و مرگ هموطنان پیشگیری كند، اطلاع رسانی و ارائه هشدارهای لازم به مصرف كنندگان درباره خطر مصرف قارچ های وحشی (سمی) بود.
وی افزود: وقوع این مسمومیت ها، موجب تردید در مصرف قارچ های خوراكی پرورشی، افت قیمت و ضرر و زیان به تولیدكنندگان این قارچ ها شد.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد كشاورزی تاكید كرد: برای پیشگیری از وقوع دوباره این مشكل، در سال 98 و سال های آتی و پیش بینی تمهیدات و اقدامات اجرایی لازم با هماهنگی سازمان ها و دستگاههای اجرایی مرتبط، برنامه اجرایی «پیشگیری از وقوع مسمومیت های ناشی از قارچ های وحشی در استان های هدف» با تشكیل یك كارگروه مشترك در این معاونت، تدوین شده است.
به گفته طهماسبی، با توجه به هماهنگی و مكاتبات به عمل آمده با دفتر امور مراتع و دفتر آموزش، ترویج و مشاركت های مردمی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، لزوم برنامه ریزی فعالیت های آموزشی و ترویجی برای اجرای این برنامه به ادارات منابع طبیعی استان ها اعلام شد.
معاون وزیر جهادكشاورزی تصریح كرد: باید كارگروه ویژه پیشگیری از وقوع مسمومیت های قارچ های وحشی به ویژه با هماهنگی و مساعدت استانداری ها تشكیل شود.
این نامه به سازمان های جهادكشاورزی استان های گلستان، زنجان، كرمانشاه، همدان، لرستان، ایلام، اصفهان، كردستان، قزوین، اردبیل، آذربایجان شرقی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، كهگیلویه و بویراحمد، گیلان و آذربایجان غربی ارسال شده است.
به گزارش ایرنا، به دلیل افزایش میزان بارندگی ها و رویش قارچ های سمی در عرصه های مرتعی در بهار امسال، بیش از یك هزار نفر در پنج استان‌ غربی كشور به دلیل مصرف قارچ سمی مسموم و راهی بیمارستان شدند كه بیش از 15 نفر آنان جان باختند؛ 50 گونه قارچ سمی در ایران شناسایی شده است كه چهار گونه آن مرگبار است.
اقتصام **1070**2025