به گزارش خبرنگار ايرنا، محسن محمدزاده روز سه شنبه در نخستين جشن دانش آموختگان برتر دانشگاه علمي كاربردي كردستان اظهار داشت: در ربع قرن فعاليت اين دانشگاه يك ميليون و 740 هزار دانش آموخته از آن فارغ التحصيل شده اند.
وي با اشاره به آغاز دهه پنجم انقلاب افزود: در 40 سال گذشته هر كدام از دستگاه ها و نهادها وظيفه اي بر عهده داشته و دارند كه در مقايسه عملكرد آنها، آموزش عالي به عنوان يك حوزه در قالب برنامه هاي 6 گانه مصوب كه بر عهده داشت تنها حوزه و دستگاهي است كه از نظر كمي و كيفي از برنامه ها جلوتر است.
محمدزاده افرايش كمي تعداد دانشجو، رشته و تعداد دانشگاه ها را نشان از موفقيت چشمگير آموزش عالي دانست و اضافه كرد: از نظر محتوايي هم تلاش و كوشش همه دانشگاهيان، منجر به اين شده كه در توليد و حركت در مرزهاي دانش در مقايسه با كشورهاي دنيا، سرعت بسيار عالي داشته باشيم.
وي با بيان اينكه امروز از لحاظ توليد علم و دانش وضعيت مطلوبي داريم، يادآور شد: اين ميزان از برنامه براي نظام آموزشي كفايت نمي كند و بايد دانش توليد شده تجاري سازي شده و منجر به ثروت آفريني، توسعه، رونق و رفع مشكلات و مسايل اساسي كشور شود.
معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمي كاربردي كشور گفت: آموزش عالي با ماموريت اصلي خود كه رفع مسايل و مشكلات اجتماعي است فاصله دارد و با وجود كارهاي بسياري كه انجام گرفته، هنوز راه طولاني پيش روي خود دارد.
وي يكي از كارهايي را كه در سال هاي اخير انجام گرفته، مهارت آموزي در كنار كسب دانش اعلام كرد و افزود: تربيت متخصصين و نيروي توانمندي كه بتواند از عهده فعاليت هاي خاص در حوزه هاي صنعت، كشاورزي، خدمات و مديريت ها بر آيد به مراكز آموزش علمي كاربردي محول شده است.
محمدزاده اظهار داشت: در همين زمينه تربيت نيروي انساني با مهارت عالي در برنامه كار قرار گرفت و در ربع قرن فعاليت علمي كاربردي، امروز يك ميليون و 740 هزار دانش آموخته همراه با مهارت لازم تحويل جامعه علمي و عملي كشور شده كه اثر گذاري چشمگيري در بخش هاي مختلف داشته اند.
وي تاكيد كرد: حل مسايل اجتماعي و اقتصادي كشور در گرو توسعه كمي و كيفي مراكز علمي و كاربردي است و با توسعه اين دانشگاه، مساله اشتغال به عنوان مساله مهم جامعه بهبود پيدا مي كند.
معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمي كاربردي كشور با اشاره به اينكه هيات رئيسه دانشگاه سياست و برنامه اساسي خود را بر ارتقاي كيفي فعاليت ها قرار داده است، افزود: تثبت و ساماندهي مراكز و قانونمند كردن و همچنين ماموريت گرايي مراكز با توجه به پتانسيل هاي هر منطقه از ماموريت هاي اين دانشگاه است.
وي به اقدامات وسيع اين دانشگاه در حوزه هاي ياد شده اشاره كرد و گفت: در اين راستا تمام برنامه هاي آموزشي كه بيش از 800 برنامه است، بازنگري شده و ارتقاي كيفي نيز با كمك دانشگاهيان آغاز شده است.
محمدزاده درباره شرايط تدريس در مراكز علمي كاربردي افزود: مدرسين مراكز ارزيابي شده و فقط مدرسيني مجاز به ادامه تدريس خواهند بود كه كد دريافت كنند.
وي برگزاري امتحانات پايان ترم به صورت متمركز و سراسري را از ديگر اقدامات كيفي سازي دانشگاه اعلام كرد و گفت: در نيم سال اول سال تحصيلي جاري چهار درس در استان البرز به صورت پايلوت در اين طرح قرار گرفت و در نيم سال دوم 9 درس در تمام مراكز كشور به اين طرح مي پيوندند.
محمدزاده به فعاليت 9 هزار و 340 مركز آموزشي با 510 رشته در كشور اشاره كرد و يادآور شد: از اين تعداد 16 مركز با 64 رشته در استان كردستان فعاليت دارند.
معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمي كاربردي كشور با اشاره به اشتغال به تحصيل 310 هزار دانشجوي در مراكز علمي كاربردي در كشور گفت: از اين تعداد هفت هزار و 500 دانشجو در كردستان هستند و سه هزار و 500 نفر هم فارغ التحصيل شده اند كه حاكي از ظرفيت بالاي اين استان است.
وي مهارت و فناوري را وجه تمايز دانشجويان علمي كاربردي با ديگر مراكز آموزش عالي برشمرد و افزود: به همين منظور ايجاد نظام صلاحيت حرفه اي مورد توجه ويژه اين دانشگاه است تا افراد ماهر شناسايي و با صدور گواهي به جامعه معرفي شوند.
محمدزاده يكي ديگر از ويژگي هاي علمي كاربردي را تحصيل دانشجويان با هزينه شخصي دانست و اضافه كرد: اين مساله كمكي به دولت است تا نيروي ماهر با هزينه خود آموزش ببيند.
وي اظهار داشت: در صدديم تا تسهيلات ويژه اي تهيه و در اختيار برخي از دنشجويان قرار دهيم كه داراي مشكل مالي هستند.
در اين مراسم ضمن قرائت سوگندنامه دانش آموختگي و تجليل از برترين ها، از خانواده شهداي دانشجو جواد كاكه جاني و حيدر عزيزي نيز تجليل شد.
9937/9102
تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۴
سنندج - ايرنا - معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمي كاربردي كشور گفت: 100 مركز نوآوري در مراكز جامع علمي كاربردي كشور ايجاد شده كه دانشجويان و محققان در آن كارهاي فناورانه انجام مي دهند كه به تمام كساني كه در اين حوزه فعال شوند تسهيلات ويژه با سود كم اختصاص مي يابد.