محمدرضا دوست محمدي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: طرح پايش ملي محيط كسب و كار در پاييز 97، وضعيت مولفه هاي محيط كسب و كار در بنگاه هاي اقتصادي استان ها را مورد ارزيابي قرار داده است.
وي افزود: در مقابل، بنگاه هاي اقتصادي با سابقه فعاليت بيش از 16 سال، داراي نامساعد ترين وضعيت محيط كسب و كار بوده اند.
وي استقبال مشتريان از نوآوري و ابتكار در ارائه خدمات و محصول، تعهد طرف هاي قرارداد و معامله به اجراي تعهدات، توليد و عرضه كالاهاي استاندارد و يا تقلبي در بازار، فقدان يا شفاف نبودن آمار و اطلاعات مورد نياز براي فعالان، كمبود فناوري نوين و تجهيزات مورد نياز و غيرقابل پيش بيني بودن و تغييرات قيمت مواد اوليه را از جمله مولفه ها براي ارزيابي شاخص محيط كسب و كار در بنگاه هاي اقتصادي برشمرد.
وي برداشت هاي سليقه اي از قوانين و مقررات توسط ماموران محيط زيست، شهرداري، گمرك و بهداشت، بي ثباتي سياست ها، قوانين و مقررات و رويه هاي اجرايي ناظر بر كسب و كار، دشوراي تامين مالي از بانك ها، رويه هاي سختگيرانه ادارات كار و بيمه تامين اجتماعي براي مديريت نيروي انساني و ضعف دادگاه ها در رسيدگي به شكايات را از مشكلات كسب و كار فعالان اقتصادي عنوان كرد.
مدير آمار و اطلاعات اقتصادي اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران گفت: استان هاي خراسان شمالي، ايلام و كرمانشاه محيط كسب و كار نامساعدتري در مقايسه با ديگر استان ها دارند.
دوست محمدي اظهار داشت: استان هاي گيلان، آذربايجان غربي و زنجان، مساعدترين محيط كسب و كار را در مقايسه با ديگر استان ها دارند.
وي افزود: در اين طرح چهار هزار و 302 نمونه فعال اقتصادي از تمامي استان هاي سطح كشور مورد پايش قرار گرفت.
مدير آمار و اطلاعات اقتصادي اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران گفت: نتايج پايش ملي محيط كسب و كار ايران نشان مي دهد كه وضعيت شاخص ها در پاييز نامساعدتر از وضعيت آن در فصل تابستان بوده است.
دوست محمدي افزود: از نظر فعالان اقتصادي مشاركت كننده در اين پايش، وضعيت بيشتر مولفه هاي موثر بر محيط كسب و كار در ايران در پاييز 97 نامساعدتر شده است.
مدير آمار و اطلاعات اقتصادي اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران گفت: با توجه به تقسيم رشته فعاليت ها در سه بخش عمده كشاورزي، صنعت و خدمات، فعالان اقتصادي كشور در اين مدت، وضعيت محيط كسب و كار در بخش كشاورزي را مساعدترين و بخش خدمات را داراي نامساعدترين محيط كسب و كار ارزيابي كرده اند.
دوست محمدي افزود: با بررسي اطلاعات در اين سه بخش غيرقابل پيش بيني بودن و تغييرات قيمت مواد اوليه در بخش صنعت، محدوديت دسترسي به حامل هاي انرژي در بخش خدمات و در محدوديت دسترسي به آب در بخش كشاورزي از مشكلات اين بخش ها بوده است.
3007/5132
تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۱
بجنورد - ايرنا - مدير آمار و اطلاعات اقتصادي اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران گفت: بنگاه هاي با فعاليت اقتصادي كمتر از 2 سال مساعدترين وضعيت كسب و كار را در مقايسه با ساير بنگاه هاي باسابقه تر دارند.