پكن- ايرنا- نوع عملكرد دولت دونالد ترامپ رييس جمهوري آمريكا در قبال شركت هاي مخابراتي چين نظير هواوي و 'زد تي يي' نشان مي دهد واشنگتن در برابر پيشرفت ها و فناوري هاي چين و ديگر كشورهاي دنيا برخوردي دوگانه دارد.

به گزارش ايرنا اين اولين بار نيست كه دوگانگي چهره آمريكا بر ديگران نمايان مي شود اين كشور بارها در جريان مبارزه با تروريسم و يا موضوعاتي چون تحولات اقليمي و حتي مسايل اقتصادي به دنيا پشت كرده و توافقات بين المللي را زير پا گذاشته و به تعهداتش پايبندي نشان نداده است.
موضوع شركت هواوي كه با دستگيري يك مدير ارشد مالي آن در كانادا به دستور آمريكا شروع شد و سپس اوج گرفت در كنار متوقف كردن خريدها از اين شركت، بستن راه هاي توسعه فناوري نسل پنجم پرسرعت هواوي و ممانعت از بكارگيري تجهيزات و فناوري هاي اين شركت چيني در آمريكا و در برخي از كشورهاي غربي متحد واشنگتن، نشان دهنده استاندارد دوگانه آمريكا و غرب در برابر پيشرفت هاي فني ديگران است.
امروز دولت ترامپ تلاش دارد افكار و اذهان عمومي را با اين مضمون كه دولت چين در لواي پيشرفت هاي فني و پشت پرده تجهيزات مخابراتي شركت هايي نظير هواووي و زد تي يي، از آمريكا و اروپا جاسوسي مي كند اغفال كند.
اما كساني مانند 'پيتر كامر' از كارشناسان امور علمي و فني شرق آسيا بر اين باور هستند كه مردم در شرايطي فريب مي خورند كه نمي دانند دولت آمريكا چطور با برخوردهاي متفاوت با ديگر كشورها تعامل مي كند.
او مي افزايد كه اگر قرار بر جاسوسي هواوي از آمريكا و ديگر كشورهاي اروپايي باشد، پس نبايد فراموش كرد كه پيرامون ما پيش از اين، فناوري هاي پيشرفته زيادي بوده است و ما هميشه در معرض اين خطر از سوي كشورهاي خودمان قرار داشته ايم.
وي تاكيد مي كند كه ترامپ در حالي با پيشرفت هاي علمي و فني ديگر كشورها به بهانه جاسوسي مخالفت مي كند كه بهترين و پيشرفته ترين هايش ساخت آمريكا است او نمي گذارد اجتماع از دستاوردهاي تازه بهره مند شود و برخوردي دوگانه با علم و فناوري دارد.
با اين حساب شايد بد نباشد همه كساني كه اظهارات ترامپ را درباره جاسوسي شركت هواوي چين گوش مي كنند، نگاهي به اطراف خود بيندازند و شاهد باشند كه چه فناوري ها و علوم و تجهيزات توسعه يافته اي در اطراف آنها بوده و هست.
امروز مي بينيم كه اپل آمريكا و سامسونگ كره جنوبي و بسياري از شبكه هاي اجتماعي غربي نظير فيس بوك و موتور جستجوي گوگل در اطراف ما فعال هستند و تا چه اندازه داده هاي خود را حفظ و ذخيره مي كنند و بعد هم هر جايي كه برايشان مناسب باشد از آنها بهره مي گيرند.
در جهاني كه زندگي مي كنيم اين طبيعت شركت هاي بزرگ است كه به هر صورت و در برخي از شرايط با دولت ها و يا حتي نيروهاي مسلح همكاري كنند اينكه يكي آمريكايي باشد و يكي چيني مطرح نيست، اين موضوعي است كه واشنگتن روي آن دست گذاشته است اينكه فناوري هاي ما قابل اعتماد است و چيني ها با آن فناوري از ديگران جاسوسي مي كنند.
كارشناس فناوري و آي تي دانشگاه پكن نيز مي گويد: اگر مي بينيم كه شركت هواوي چين هدف دولت ترامپ قرار گرفته، نشانه هراسي است كه آمريكا از نفوذ فزاينده اين شركت دارد و اينكه چين بتدريج به سلطه آمريكا بر مخابرات و ارتباطات و اينترنت در دنيا پايان دهد.
'جانگ يولي' مي گويد: ترامپ هواوي و امثال آن را به دليل پيشرفت هايي كه داشته اند تهديدي براي آمريكا و تسلط اين كشور بر بازار داده ها، اطلاعات و ارتباطات مي داند.
بسياري از كساني كه تلفن هاي هواوي چين را خريداري كرده اند مي دانند كه كاركرد آن در برخي از موارد از تلفن هاي اپل بهتر است دوربين هاي فوق العاده خوبي دارد عمر باتري آنها بيشتر است و طراحي زيبايي دارد و بسرعت كار مي كند و فعال مي شود و اينها فناوري هايي است كه تسلط آمريكا را بر عرصه تلفن هاي هوشمند دنيا به چالش مي كشد.
اما به هرصورت دستگاه هاي دولتي و حقوقي در آمريكا و كانادا و برخي ديگر از كشورهاي غربي داستاني متفاوت دارند هواوي را شركتي مي دانند كه پيش قراول دولت و ارتش چين براي جاسوسي است و سعي دارد حتي شهروندان كشورهاي غربي را با خود در اين جاسوسي ها همراه كند.
'جايو يون ون' از كارشناسان موسسه مطالعات بين المللي چين هم بر اين باور است كه اصولا فناوري ها به اشكال و طرق مختلف مورد استفاده قرار مي گيرند و ارتباطات آنها با چرخه اجتماعي هم ديرينه است.
او مي گويد كه بسياري از شركت ها فناوري هاي خودشان را در اختيار دستگاه ها و نهادهاي مختلف مي گذارند و همين باعث پيشرفت هاي بيشتر شده است.
همين كارشناسان مي گويند كه صرف همكاري يك شركت با دولت و ارتش نمي تواند مبناي جاسوسي باشد زيرا فهرست اين همكاري ها طولاني است.
در واقع اگر قرار باشد برخورد دوگانه ترامپ و دولت وي با هواوي و شركت هاي نظير آن از چين و ديگر كشورها مورد قبول قرار گيرد، دنيا فقط بايد خود را معطوف و منوط به فناوري هاي دست ساز و توصيه اي غرب كند.
در صورتي كه هم اكنون بسياري از شركت ها در زمينه ساخت پهپاد، ناوشكن و ناو، ماهواره هاي مخابراتي و ارتباطاتي، اينترنت، دستگاه هاي موقعيت سنجي، رادارهاي آب و هوايي، دوربين هاي ديجيتالي و موتورهاي جت و بسياري از دستاوردهاي فني پزشكي با دولت ها و ارتش ها همكاري مي كنند و اگر مبناي ترامپ و همقطارانش پذيرفته شود، دنيا بايد به همه اين فناوري ها پشت كند و شركت ها و دولت هاي پشت پرده اين همكاري ها را به جاسوسي متهم سازد برخوردي دوگانه و استانداردي متناقض با آنچه وجود دارد و منطقي كه هرگز مورد قبول ملت ها و كشورها قرار نخواهد گرفت.
آساق**231**1904**