تهران-ايرنا- طراحان و عروسك‌سازان ايراني با انتخاب اعضاي هيات موسس اوليه، گام نخست را براي تشكيل يك انجمن تخصصي برداشتند.

به ‌گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از اداره‌كل روابط‌ عمومي و امور بين‌الملل كانون، ليلا كفاش‌زاده، نيلوفر جليلوند، صبا آقاكثيري، الهام مردان‌پور، و عليرضا مهرانيان به عنوان اعضاي هيات موسس انجمن طراحان و عروسك‌سازان ايران معرفي شدند.
شوراي نظارت بر اسباب‌بازي سال‌ها پيش در يكي از مصوبه‌هايش برضرورت تشكيل يك اتحاديه مستقل اسباب‌بازي تاكيد كرده است كه مقدمه آن ايجاد انجمن‌هاي تخصصي است.
در اين ميان و با توجه به اين مساله كه صنعت اسباب‌بازي در اين سال‌ها به دليل نداشتن يك اتحاديه مستقل در سطح كشور همواره با مشكلاتي روبرو است طي ماه‌هاي اخير و با حمايت اين شورا، «انجمن توليدكنندگان اسباب‌بازي ايران» و «انجمن فروشندگان اسباب‌بازي و پوليش استان تهران» از وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي مجوز فعاليت دريافت كردند.
طراحان و عروسك‌سازان ايراني نيز روز 29 بهمن 1397 با برپايي يك نشست در مركز آفرينش‌هاي فرهنگي هنري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان اعضاي هيات موسس اين انجمن را انتخاب كردند تا پس از آن، هماهنگي‌هاي لازم براي دريافت مجوز تاسيس اين انجمن تخصصي از سوي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي صورت گيرد.

**داوران بخش بين‌الملل و سيفژ يازدهمين جشنواره پويانمايي تهران معرفي شدند
چهار هنرمند از هنر-صنعت انيميشن جهان در كنار يك هنرمند ايراني داوري بخش بين‌الملل يازدهمين جشنواره بين‌المللي پويانمايي تهران را برعهده دارند. همچنين بخش سيفژ را دو داور از ايران و جهان قضاوت مي‌كنند.
مايكل دودوك، سيلوي برينگاز، ولكر پتزولد، مهين جواهريان و فرنس ميكولاش از روز جمعه 10 اسفند كار داوري بخش بين‌الملل را آغاز مي كنند و تا سه‌شنبه 14 اسفند كار قضاوت را به پايان مي‌رسانند.
همچنين در بخش سيفژ آزاده شكوري‌راد و ولكر پتزولد داوري آثار را از روز جمعه 10 اسفند آغاز مي‌كنند و تا سه‌شنبه 14 اسفند ادامه مي‌دهند.
مايكل دودوك دو ويت متولد سال 1953، انيماتور، كارگردان و تصويرساز هلندي ساكن لندن است كه در ژنو و دانشگاه ساري بريتانيا تحصيل كرده است. او براي فيلم «پدر و دختر» اسكار فيلم كوتاه سال2000 را از آن خود كرد و همچنين براي فيلم بلند انيميشن «لاكپشت قرمز» نامزد اسكار سال 2016 شده است. دودوك جوايز متعدد ديگري از جشنواره‌هاي سزار، بفتا، انسي، اتاوا و... را هم در كارنامه دارد. «راهب و ماهي»، «عطر چاي» و «تام جاروكش» از ديگر آثار كوتاه اوست.
سيلوي برينگاز متولد 1956 ابتدا در فرانسه و در زمينه هنرهاي تجسمي تحصيل كرد و سپس در انگلستان انيميشن خواند. برينگاز طي دهه‌هاي 1990 و 2000 ميلادي، فيلم‌هاي انيمشين مستقلي را كارگرداني و توليد كرد كه بودجه‌شان توسط شبكه 4, فيلم 4 و شوراي فرهنگي انگستان تامين مي‌شد. او اينك در حيطه آموزش انيميشن در رويال كالج هنر و نيز دانشگاه وست مينستر مشغول به كار است و به شكلي مبسوط درمورد انيميشن مستند و شاخه‌هاي وابسته سخنراني و تدريس دارد.
مهين جواهريان دانش‌آموخته رشته گرافيك از دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران و دانش‌آموخته كارگرداني انيميشن از دانشگاه هنر است. جواهريان كارگردان و تهيه‌كننده فيلم‌هاي انيميشن، مدرس و نيز مولف آثاري در اين زمينه است از جمله كتاب «تاريخچه انيميشن ايران». او علاوه بر داوري در جشنواره‌هاي متعدد پويانمايي، جوايز بسياري را در جشنواره‌هاي مختلف كسب كرده و عضو هيات موسس انجمن آسيفا نيز بوده است.
فرنس ميكولاش متولد 1940 از چهره‌هاي مهم انيميشن مجارستان است. او موسس و مدير استوديو انيميشن كچكمت فيلم و مدير جشنواره انيميشن كچكمت است. او سابقه نوشتن فيلم‌نامه و كارگرداني فيلم‌ كوتاه را دارد و در سال 1970 با شروع كار در استوديو فيلم پانونيا به دنياي انيميشن وارد شده است.
او تهيه كننده‌ مجموعه‌هاي تلويزيوني متعددي از جمله داستان‌هاي عاميانه، عنكبوت جستجوگر، عنكبوت آبي و... است و همچنين به عنوان داور در جشنواره‌هاي چياواري، پكن، آنكارا و سئول حضور داشته است.
ولكر پتزولد آلماني در سال 1951 به دنيا آمده و در رشته‌هاي شيمي، اقتصاد، فلسفه و زيبايي‌شناسي تحصيل كرده است. او نويسنده مستقل، ناشر و مدير جشنواره است (يكي از موسسان جشنواره فيلم كتبوس) و با پروژه‌هاي مختلفي از جمله جشنواره فيلم كودكان و نوجوانان شلينگل همكاري مي‌كند.
آزاده شكوري‌راد متولد 1354 تهران و دانش‌آموخته كارشناسي مترجمي زبان انگليسي از دانشگاه آزاد اسلامي تهران، كارشناس توليد سيما (گرايش انيميشن) از دانشكده صدا و سيما و كارشناس ارشد ادبيات نمايشي از دانشكده هنر دانشگاه تربيت مدرس است. شكوري‌راد علاوه بر عضويت در شوراي هنري شبكه‌هاي نسيم و نمايش و همكاري با شبكه آموزش سيما در مقام گرافيست، نويسنده وكارگردان فيلم‌ها و مجموعه‌هاي انيميشن نيز است و جوايز متعددي را از جشنواره‌هاي مختلف دريافت كرده است.

** برگزاري نشست «انيميشن تجربي» در جشنواره پويانمايي تهران
علاقه‌مندان حوزه‌ انيميشن در روزهاي‌ برگزاري يازدهمين جشنواره بين‌المللي پويانمايي تهران مخاطب نشست «انيميشن تجربي» خواهند بود.
مجموعه «انيميشن؛ تجربه» كه از سال گذشته با كمك و همكاري جامعه نيومديا و جمعي از هنرمندان و پژوهش‌گران انيميشن شروع به فعاليت كرده است، در روزهاي برگزاري جشنواره بين‌المللي پويانمايي تهران نشست «انيميشن تجربي» را برگزار خواهد كرد.
قرار است در اين نشست از هويت، عملكرد سال گذشته و هچنين چشم‌انداز حوزه‌ انيميشن صحبت شود. چگونگي بقا و رشد انيميشن تجربي و نيز اهميت آرشيو كردن در انيميشن موضوع ديگري است كه در اين نشست بررسي خواهد شد.
مهدي شيري نقاش و فيلم‌ساز، گل‌ناز مقدم فيلم‌ساز و پژوهش‌گر انيميشن، نايري عيوضي فيلم‌ساز و پژوهش‌گر، سميه خاكشور مدرس، فيلم‌ساز و پژوهش‌گر انيميشن، مريم كتانفروش كارگردان و پژوهش‌گر سخنرانان اين نشست خواهند بود.
اين نشست ساعت 15 روز 13 اسفند 1397 در سالن كنفرانس كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار مي‌شود.
مجموعه «انيميشن؛ تجربه» به طور مستقل و با به رسميت شناختن امر «اتفاق» در ساختاري قالب‌گريز و پويا، از سوي گروهي از هنرمندان جوان پژوهش‌گر پيش مي‌رود كه داوطلبانه به ترجمه و تاليف متون و نيز تهيه و آرشيو و نمايش آثار تجربي مي‌پردازند و از اين طريق علاوه بر خودآموزي، منابع با ارزشي را در اختيار ساير علاقه‌مندان قرار مي‌دهند.
يازدهمين جشنواره بين‌المللي پويانمايي تهران از 12 تا 16 اسفند 1397 در مركز آفرينش‌هاي فرهنگي هنري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان واقع در خيابان حجاب تهران با نمايش آثار منتخب داخلي و خارجي در چند بخش ميزبان هنرمندان و علاقه‌مندان خواهد بود.
علمي*9294*1440