تهران - ايرنا - سفر داماد ترامپ و مشاور كاخ سفيد به همراه چند ديپلمات آمريكايي به برخي كشورهاي عربي خاورميانه و تركيه با هدف جلب حمايت كشورهاي منطقه از طرح ادعايي آمريكا براي فلسطين موسوم به معادله قرن است.

داماد ترامپ و مشاور كاخ سفيد، را در سفر به خاورميانه جيسون گرينبلت نماينده ويژه ترامپ در امور خاورميانه و برايان هوك مسئول گروه ويژه اقدام ايران در وزارت امور خارجه آمريكا همراهي مي كنند.
جرد كوشنر، مشاور كاخ سفيد، بعد از سفر به امارات متحده عربي و عمان امروز صبح /چهارشنبه/ وارد تركيه شد تا درباره حمايت آمريكا از طرح صلح ادعايي واشنگتن ميان فلسطين و رژيم صهيونيستي موسوم به «معامله قرن» رايزني كند.
روزنامه 'ديلي صباح' چاپ تركيه نيز پيش تر نوشته بود كه قرار است كوشنر در اين سفر با مقامات تركيه 'درباره جزئيات طرح صلح دولت آمريكا براي خاورميانه گفت‌وگو كند'.
سي‌ان‌ان‌ترك، نيز پيش تر از سفر جرد كوشنر داماد ترامپ روز چهارشنبه ۲۷ فوريه به تركيه خبرداده بود.
رئيس جمهوري و دولت تركيه بارها از آمريكا به دليل به رسميت شناختن قدس به عنوان رزيم صهيونيستي و انتقال سفارتش به آنجا انتقاد كرده اند.
سفارت آمريكا در امارات در توييتي اعلام كرد كه كوشنر داماد ترامپ و جيسون گرين‌بلات، نماينده ويژه آمريكا در امور خاورميانه، 25 فوريه در سفري به امارات متحده عربي با شيخ محمد بن زايد آل نهيان، وليعهد ابوظبي، ديدار و گفت ‌و گو كرده ‌است.
براين اساس ، محور مذاكرات نمايندگان دولت آمريكا در امارات متحده عربي تلاش‌ براي تسهيل برقراري صلح ميان اسرائيل و فلسطينيان و راه‌هاي پيشرفت و توسعه تمامي منطقه از طريق سرمايه‌گذاري اقتصادي بوده است.
همچنين كوشنر، مشاور كاخ سفيد، به بخش عربي اسكاي‌نيوز در ابوظبي گفته است كه «ما مي‌خواهيم پيشنهادهاي كشورهاي منطقه را درباره آن چه كه بهترين است بشنويم و برخي جزئيات را در باره اينكه ما چه چيزي را دنبال خواهيم كرد با آن‌ها در ميان بگذاريم ، به ويژه در رابطه با چشم‌انداز اقتصادي‌ كه در صورت برقرار شدن صلح مي‌تواند وجود داشته باشد.»
كوشنر اظهار اميدواري كرده بود كه دو طرف حاضر به مصالحه و سازش باشند تا منافع بسياري از اين مصالحه حاصل شود.
داماد ترامپ درباره پيامدهاي اقتصادي اين طرح گفت: پيامدهاي اقتصادي اين طرح تنها به اسرائيلي‌ها و فلسطيني‌ها محدود نمي‌شود بلكه شامل تمامي منطقه از جمله اردن، مصر و لبنان نيز مي‌شود. طرح سياسي مفصل است و شامل ترسيم مرزها و حل مسائل و وضعيت نهايي است. هدف ما ارتقاي زيرساخت و قوانين و تقويت آموزش براي ايجاد فرصت‌هاي جديد و تضمين شكوفايي منطقه است.
اين اظهارات كوشنر در حالي مطرح مي شود كه محمود عباس رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين در دسامبر 2017 به خاطر به رسيمت شناخته شدن قدس از سوي آمريكا به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي روابط رسمي با واشنگتن را قطع و حاضر به گفت وگو درباره هيچ نوع طرحي از سوي آمريكا نشده است.
رئيس 'تشكيلات خودگردان فلسطين' با بيان اين كه 'قدس شريف' و سرزمينهاي فلسطيني فروشي نيستند، تاكيد كرد كه 'معامله قرن' اجرايي نخواهد شد.
'محمود عباس' در سي امين نشست 'شوراي مركزي فلسطين' در 'رام الله' با تأكيد بر اين كه قدس فروشي نيست، قدس شرقي را پايتخت كشور فلسطين خواند. وي اين طرح كه قدس به عنوان پايتخت دو طرف فلسطيني و اسراييلي باشد را رد كرد.
خالد البطش از رهبران جنبش جهاد اسلامي فلسطين نيز طرح موسوم به 'معامله قرن را بزرگترين ضربه اعراب بر پيكره فلسطين توصيف كرد و گفت: از اشتياق برخي كشورهاي عربي براي عادي سازي روابط با رژيم صهيونيستي متعجب هستم.
ترامپ رئيس جمهوري آمريكا در سپتامبر 2018 اعلام كرد كه طرح صلح خاورميانه موسوم به معامله قرن را در عرض چهار ماه معرفي خواهد كرد كه كوشنر و جيسون گرين بلات به عنوان مسئولان اين طرح تعيين شدند.
سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه نيز پيش تر به اين طرح آمريكا واكنش نشان داد و گفت: واشنگتن سال ها تلاش كرده در مسئله «سازش خاورميانه» تنها منافع اسرائيل را تأمين كند.
شماري از كشورهاي اتحاديه اروپايي نيز آذرماه امسال در بيانيه‌اي اعلام كردند كه طرح مورد نظر رئيس‌جمهور آمريكا در زمينه حل مسئله ميان فلسطينيان و رژيم صهيونيستي در صورتي كه بر مبناي پارامترهاي جهاني نباشد، شكست خواهد خورد.
در اين بيانيه آمده است كه اتحاديه اروپا همواره بر تحقق راهكار دو دولت ميان فلسطينيان و رژيم صهيونيستي بر مبناي مرزهاي 1967 تاكيد دارد به صورتي كه قدس پايتخت دو طرف باشد كه از ديد طرف اروپايي به اين ترتيب امنيت مورد نظر طرفين و حق حاكميت فلسطينيان محقق مي‌شود.
طرح ضد فلسطيني معامله قرن شامل انضمام كامل قدس به رژيم صهيونيستي، انضمام شهرك هاي موجود در كرانه باختري به اين رژيم، نابودي كامل حق بازگشت آوارگان فلسطيني و تعيين منطقه 'ابوديس' به عنوان پايتخت كشور فلسطين است.
اين طرح با واكنش هاي شديدي از سوي مسلمانان و فلسطينيان روبه رو شده و تنش ها و درگيري ها با نظاميان اسرائيلي را در فلسطين از جمله نوار غزه افزايش داده است.
بسياري از تحليلگران منطقه غرب آسيا نيز معتقدند، معامله قرن مانند ديگر توافق هاي صلح در ارتباط با فلسطين اشغالي قبل از تولد مرده است چرا كه حق و حقوق مردم مظلوم فلسطين در آن رعايت نشده و آنان با وجود گذشت 70 سال از اشغال بر بازپس گيري حق خود تاكيد دارند.
خاورم**1211**1586