به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علم ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، اين سلول از سوخت مستقيم بوروهيدريد بهره ميبرد كه با ولتاژ دو برابر سلولهاي سوختي موجود در بازار عمل مي كند. براي اين منظور محققان از يك رابط دوقطبي موسوم به PMBI استفاده ميكنند تا ميزان اسيديته محلي را در آنُد و كاتُد سلول سوخت مستقيم بوروهيدريد تنظيم كند.
در اين سلول سوختي جديد يك الكترود درون الكتروليت اسيدي و الكترود ديگر درون الكتروليت قليايي قرار دارد.
به گفته محققان رابط دوقطبي PMBI در قلب اين فناوري جاي دارد و با ضخامتي كمتر از تار موي انسان، مانع تركيب شدن الكتروليتهاي اسيدي و قليايي و موجب تفاوت شديدpH ميشود و به اين ترتيب، سلول سوختي كار خود را به خوبي انجام ميدهد.
اين سلول سوختي قابليت تامين توان موردنياز زيردرياييهاي بدون سرنشين، هواپيماهاي بدون سرنشين و هواپيماهاي الكتريكي را با هزينهاي بسيار كمتر دارد.
با وجود افزايش مصرف خودروهاي الكتريكي، طراحي هواپيماها، كشتيها و زيردرياييهايي كه با استفاده از توان الكتريكي كار ميكنند، به دليل ميزان توان و انرژي موردنياز اين نوع وسايل نقليه امري بسيار دشوار است و محققان اميدوارند در آينده نزديك بتوانند نمونههاي تجاري اين نوع سلولهاي سوختي را توليد كنند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Energy منتشر شده است.
علمي (6)**9259** 1055
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۱
تهران- ايرنا- گروهي از محققان دانشگاه واشينگتن واقع در سنت لوييس يك سلول سوختي جديد طراحي كردند كه موجب تحول فناوري حمل و نقل با كشتيها و زيردرياييها ميشود.