تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۳

تهران- ایرنا- محققان دانشگاه ژنو واقع در سوییس با همكاری محققان دانشگاه كولون در آلمان دریافتند با استفاده از روش غیرتهاجمی الكتروانسفالوگرافی به همراه الگوریتم‌های ریاضی می‌توان فعالیت بخش زیر قشر مغز را از بیرون اندازه‌گیری كرد.

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری نیچر، محققان برای اولین بار اثبات كردند كه با استفاده از این تكنیك می‌توان سیگنال‌هایی را ثبت كرد كه در حالت عادی تنها از طریق الكترودهای ایمپلنت شده در مغز می‌توان آن‌ها را دریافت كرد.
در این تحقیقات محققان توانستند فعالیت الكتریكی بخش‌های زیر قشر مغز چهار بیمار مبتلا به اختلال وسواس فكری- عملی (OCD) و سندرم توره (Tourette syndrome) را كه قبلا در مغز آن‌ها الكترودهایی ایمپلنت شده بود، با استفاده از این تكنیك جدید نیز اندازه‌گیری كرده و به ثبت برسانند؛ سندرم توره یك عارضه عصبی است كه با تركیبی از حركات و صداهای ناخواسته كه به آن‌ها تیك می‌گویند، توصیف می‌شود.
در نتیجه این آزمایش مشخص شد اطلاعات به دست آمده از طریق هر دو روش كاملا با یكدیگر همخوانی دارند.
محققان اكنون در تلاشند تا از این تكنیك برای بهبود روش‌های درمانی فعلی بر اساس تنظیم تعادل تعاملات درون شبكه‌ای با استفاده از شوك الكتریكی خفیف بهره بگیرند و قرار است این تكنیك را برای اندازه‌گیری و ثبت فعالیت مغزی افراد مبتلا به سایر انواع بیماری‌ از جمله چاقی، اعتیاد و آلزایمر نیز به كار بگیرند.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
علمی**9259** 1055