شیراز-ایرنا- استاندار فارس گفت: احیا و بازگرداندن حیات به تالاب های این استان نیازمند توانمندسازی جوامع محلی و جلب مشاركت های مردمی است و این مساله باید به یك مطالبه ملی تبدیل شود.

پایگاه اطلاع رسانی استانداری فارس، در گزارش روز چهارشنبه خود به نقل از عنایت الله رحیمی در دیدار با معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در شیراز افزود: اقتصادی كردن این تالاب ها باعث می شود مردمی كه در نزدیكی آنها زندگی می كنند به عنوان مطالبه گر اصلی برای حیات و احیای آنها بكوشند.
وی، با اشاره به اهمیت زیست محیطی تالاب های فارس بیان كرد: با توجه به خشكسالی های پیاپی، حیات تالاب های این استان به مخاطره افتاده و به همین سبب احیا و بازگشت حیات به آنها باید با جدیت دنبال شود.
او اظهار داشت: به دلیل اینكه ساختار تالاب های فارس پیوسته نیست باید در كنار اقدامات مشتركی كه برای احیای آنها صورت می گیرد، برنامه های خاصی نیز با در نظر گرفتن موقعیت هر تالاب در مورد آنها عملیاتی شود.
رحیمی افزود: نتیجه بخش بودن اقداماتی كه برای احیای تالاب ها انجام می شود در گرو تعیین یك برنامه هدفمند و اجرای آن تحت فرماندهی یك نهاد فرابخشی همچون استانداری است.
استان فارس دارای 11 تالاب است كه در گذشته نه چندان دور، زیستگاه پرندگان مهاجر بودند و اكنون به شوره زاری سفید بدل شده اند.
این تالاب ها را می توان به 2 گروه آب شور و آب شیرین تقسیم بندی كرد كه از میان تالاب های آب شور می توان از مهارلو سروستان، بختگان نی ریز، طشك و هیرم نام برد و همچنین از بین دریاچه های آب شیرین استان می توان به پریشان كازرون، تالاب ارژن، برم شور، كافتر، هفت برم، دریاچه سد درودزن و ملاصدرا اشاره كرد.
استاندار فارس در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از آنجا كه اقتصاد روستا متكی به زمین و آب است، تنوع بخشی به انواع محصولات كشاورزی و همچنین ایجاد مشاغل دیگر در روستاها امری مهم در مدیریت آب مصرفی در حوزه كشاورزی استان به شمار می آید و ظرف سال های اخیر، گام های خوبی در فارس در این زمینه برداشته شده است.
6122 /6118