به گزارش بامداد پنج شنبه ایرنا به نقل از آسوشیتدپرس، نتانیاهو به پوتین گفته است كه اسرائیل همچنان به اقدام های امنیتی خود در منطقه ادامه خواهد داد. نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شده است كه ایران و متحدانش بزرگترین تهدید برای ثبات و امنیت منطقه هستند و ما هر كاری را برای جلوگیری از تحقق این تهدید انجام خواهیم داد.
نتانیاهو در شش ماه نخست سال 2018 میلادی تلاش كرد بیش از پیش روابط با مسكو را از نظر امنیتی و اقتصادی توسعه دهد و حتی اولین نخست وزیر صهیونیستی نام گرفت كه در رژه روز پیروزی در میدان سرخ همراه با رئیس جمهوری روسیه قدم زد تا همراه با روس ها سالروز پیروزی روسیه در جنگ جهانی دوم را جشن بگیرد.
شهریور ماه امسال روابط روسیه با رژیم صهیونیستی به دلیل سرنگونی هواپیمای ایلوشین روسیه تیره شد چرا كه وزارت دفاع روسیه به پوتین گزارش داد كه جنگنده های اسرائیلی با پنهان شدن در حریم هواپیمای روسی زمینه تحت هدف قرار گرفتن آن توسط سامانه پدافند موشكی سوریه را فراهم كردند. اگر چه مقام های رژیم صهیونیستی هرگز زیر بار دست داشتن در این حادثه نرفتند و اعلام كردند كه پیش تر روس ها را در جریان حمله قرار داده بودند اما مقام های دفاعی روسیه گفتند اسرائیلی ها اطلاعات نادرستی به مسكو ارائه كردند كه در نهایت منجر به این حادثه شد. مسكو در واكنش به این اقدام اسرائیل اگر چه آن را عمدی نخواند اما شماری پدافند هوایی اس-300 راهی سوریه كرد با این وجود حمله های هوایی و موشكی تل آویو به سوریه همچنان ادامه یافت.
بر اساس این گزارش ، همزمان با این تحولات رژیم صهیونیستی آشكار و پنهان به مسكو اعلام می كرد كه مشكلی با حضور و یا نفوذ گسترده روسیه در سوریه نخواهد داشت و تنها در پی مقابله با نفوذ ایران است. نتانیاهو علاوه بر ابراز نظرهای دیپلماتیك و یا انجام گفت و گوی تلفنی، به مسكو سفر و خواستار همراهی بیشتر روس ها با تل آویو در مقابله با تهران شد.
سفر اخیر نتانیاهو به مسكو(8 اسفند ) از آن جهت اهمیت دارد كه نخستین سفر وی پس از سرنگونی هواپیمای تجسسی روسی ایل-20 (اواخر شهریورماه امسال) در دریای مدیترانه محسوب می شود كه در پی آن تعدادی از نظامیان روس كشته شدند. در خلال این دیدار پوتین دوباره تاكید كرده كه حضور ایران در سوریه سازنده و مسكو نمی تواند از تهران به عنوان یك متحد اصلی بخواهد كه از سوریه خارج شود. به زعم اسرائیل حضور ایران در مرزها جنوبی سوریه خطر كاملا مستقیمی برای تل آویو خواهد بود و علاوه بر دسترسی آسانتر ایران به جنوب لبنان، وجود خط طولانی از نفوذ تهران در سراسر مرزهای عراق به سوریه و سپس به لبنان و مرزهای شمالی اسرائیل را ممكن می سازد. از این رو اسرائیل می خواهد روسیه را ترغیب كند كه از حمایت ایران دست بردارد و در مورد حملات آن كشور به نیروهای ایرانی در سوریه چشم پوشی كامل داشته باشد.
پوتین با اصلی ترین درخواست نتانیاهو مخالفت كرده و از وی خواسته است كه بجای ایران، بر روابط دوجانبه طرفین متمركز شود.
سوریه از سال 2011 با حضور گروه های تروریستی مورد حمایت غرب و كشورهای متحد آن در منطقه ، شاهد جنگی ویرانگر بوده كه حاصل آن هزاران كشته و میلیون ها پناهنده بوده است. در خلال این سالها ایران از هیچ گونه كمك مادی و معنوی به مردم سوریه چشم پوشی نداشته است.
شبد**9460**1010
تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۴:۴۱
تهران- ایرنا-رسانه آمریكایی آسوشیتدپرس نوشت كه با وجود اصرار شدید بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در همراه ساختن پوتین با خود، مسكو همچنان بر نقش مثبت ایران در سوریه تاكید دارد و از رویكرد تهران در قبال مسائل خاورمیانه دفاع می كند.